Jag kommer tillbaka






Det är ovanligt lite pyntat för att vara dagen efter 1:a advent hemma hos mig, inte ens en adventsljusstake har kommit fram.

 

Men ibland händer något som man helt enkelt inte kan förklara eller ens riktigt förstå!
Av personliga skäl har jag varit frånvarande från bloggen och jag kommer att ta en liten paus....men ni kan vara helt lugna för jag kommer tillbaka så fort orken och lusten hittar tillbaka.
Jag hoppas innerligt att ni har tålamod att vänta och hittar tillbaka till mig!


Önskar Er en trevlig kväll & sköt om er!
Snart tillbakakram!

En snabbis!


Planen för dagen var att jag bara skulle ta en snabbis in till stan.....Hhmmm, hur gick det då?
Jo men jag var hemma precis i sista stund för att hämta barnen hos dagmamman. Det där med en snabbis är bara till att lägga ner...så blir det aldrig, det tar alltid längre tid än man tror...Ha!

Jag hade så stora planer och så mycket jag skulle hinna med idag, nu har jag så ont i fötterna att jag inte kan ta ett steg till. Ett hysteriskt rännande i butikerna,
- och vad har jag handlat då? Absolut inget livsviktigt...men ack så nödvändigt!

Ikväll blir det en bild på en tegelpanna med alfabetet på, den gjordes på beställning till ett barnrum för ett tag sedan.
-Alfabetet, pöhh...piece of cake...tänkte jag. Men det visade sig vara en riktig utmaning med alla raka linjer och runda exakta former.
Men kul var det och jag älskar ju utmaningar!

Härlig torsdagkväll på Er!
Snabbkram!


Känner ni doften?




Vi komma vi komma från pepparkakeland......
Idag har vi bakat pepparkakor...känner ni doften? Och vilken julkänsla som flög över mig, det är nog dags att plocka fram julskivorna och dra igång "julfesten" på riktigt:)
Pepparkorna blev väl kanske lite si så där, man kan säga att vi fick några av varje sort. En del blev svarta, en del stenhårda, några blev alldeles för tjocka, en gubbe tappade benet och en annan huvudet, så tappade Phoebe hakan när jag råkade hugga huvudet av hennes fina gris! Aj då...men det fixade sig till slut:)
Nu blir det snart middag, fast egentligen är vi redan mätta......på pepparkakor!

Ha det juligt gott!
Pepparkakskram!



"Pepparkaksmuffins".....typ!





Igår blev det några muffins bakade på eftermiddagen till Phoebes stora glädje:)
Egentligen är det bara smeten hon är ute efter....själva resultatet är hon inte så intresserad av. Man kan nog säga att det blev "Pepperkaksmuffins".....typ!
Vi blandade och kryddade lite som vi kände för och det här hade vi i:

Recept:
100g smör
2 ägg
1 1/2 dl creme fraiche
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
Pepparkakskrydda & kanel (efter smak)

Gör så här:
Smält smöret låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt creme fraiche och det smälta smöret. Blanda mjölet med bakpulver, pepparkakskrydda och kanel, blanda ner i äggsmeten.
Häll i muffinsformar, grädda i 175grader.

Glasyr:
Philadelphiaost blandat florsocker, så hade jag i en liten gnutta röd karamellfärg.
Smaskens vill jag lova!

Igår kväll satt jag och kikade runt på alla era fina bloggar, det finns ju så otroligt många:) Och listan "Favoriter" på min dator är lååååång!
Så upptäckte jag att det pysslas lite här och var, ni klipper och klistrar, fixar med ljus, syr och en massa annat fint.
Och nu undrar jag,  -Hur hinner ni med?
Jag hinner för sjutton ingenting....jag blev nästan lite stressad av allt pysslande jag upptäckte, för jag  önskar verkligen att jag hann med lite pysselskoj också!
Nåja....man kan inte göra allt....duktiga är ni i alla fall!

Önskar er en bra tisdag!
Pysselkram!

&.....Snart ska jag till tandläkaren......Hjälp!!



Bloggplats, bloggutsikt, blogghjälp!







Idag får ni se min bloggplats vid matbordet med bloggutsikt över vardagsrummet och köket, bästa platsen med full koll över hemmet.
Sen har vi bloggerskan.....näää...det var visst min blogghjälp Ella! Hon som gör att jag absolut inte har någon som helst koll på läget, utan klänger å hänger och klättrar å skriker mig i örat! Hon gör bloggningen till en riktig utmaning och ibland en smått hysterisk situation.
Men hon håller mig på topp...här finns inte utrymme för att bli någon slacker!

Ha det gott allihopa!
Bloggkram!


Hurra hurra....



Idag har vi varit hos mormor (min mamma) och sjungit,
-Hurra hurra för det är mormors dag........på tisdag! Vi smygfirade idag med lite mat och fika och så några presenter, en tavla och en hjärtan-ask i plåt.

Det har varit en riktig slapp å slö söndag och ikväll ska jag kasta mig i bingen tidigt och ta igen mig efter nattens ynka två timmars sömn. Ella har hostat hela natten, så jag har skuttat upp å ner och servat med vatten och panodil. Släpat fram tidningar och staplat under frambenen på sängen för att få upp huvudänden i hopp om att det skulle hjälpa.....inredningstidningar funkar till så mycket:)

Hoppas ni haft en bra söndag!
Trevlig kväll goa vänner.
Hurrakram!


Lev livet till det yttersta!




Men så har då några tavlor kommit upp i köket.....hmmmm, det börjar smyga sig in en hel del svart i hemmet igen. Själva upplägget är jag nöjd med men vet inte om det är rätta stället, jag fortsätter grubbla lite till:)

Kollade på nyheterna igår kväll och för ett kort ögonblick tänkte jag tanken,
-Varför skaffade jag barn till denna värld...varför utsätta det käraste man skapat för allt elände som händer och hur kan jag skydda dem?
Visst är det bra att uppdatera sig, men kanske vill jag hellre vara lyckligt ovetandes om skiten.
För är det inte så att du blir sjuk och full med gifter av laxen så blir du lurad av de högt uppsatta som skor sig på oss "vanliga" eller så kommer en atombomb och utplånar dig när du minst anar!
Tanken på att något skulle hända ens barn är olidlig!

Det gör att nojigheten över tavlor på rätt plats, snygga tapeter, fluffiga kuddar och den trendiga inredningsprylen känns väldigt oviktig....men samtidigt är det kanske det som gör att man fungerar.

Nu menar jag inte att låta dyster så här på en lördag, utan vad jag vill säga är,
-Lev livet till det yttersta!!
Jag kommer strunta i nyheterna ett tag, för....jag vill vara lyckligt ovetandes i "min lilla värld"

Önskar Er en lycklig lördag!
Sköt om er och LEV som aldrig förr!
Lyckokram!


Bjuden på kalas...




Idag har jag varit bjuden på kalas hos tjejerna inne i lekrummet. Först fick jag en middag bestående av en pannkaka med ett salladsblad till....yummie!
Därefter fick jag kaffe med muffins och biskvi, det var fantastiskt trevligt att bara få sitta och bli bjuden på så mycket gott...men varför den ena värdinnan satt uppe på spisen, har jag ingen aning om?!
Härligt med kafferep när det är fredag å helg igen:)

Snart är det advent och idag kommer sambon hem med två adventsljusstakar som jag bett honom köpa. Har endast sett dem i en tidning så det ska bli kul att se dem i verkligheten, jag tror att jag ska ha dem fönsterna i vardagsrummet. Snart måste jag släpa fram adventskartongerna och se vad jag mer har för något.
Är det inte konstigt att man från varje år glömmer vad man har för prylar...fast samtidigt lite spännande:)

Önskar Er en fin fredag!
Kaffekram!


Vilken tavla!






Idag lassade jag upp en massa ramar, bilder och andra pryls på matbordet för att kunna komma fram till vilken tavla, bild eller pryl som ska sitta vart. Jag har planerat att ha några i köket och en del av dem uppe på hallen, jag har en liten tanke på hur jag vill ha det men så ska man ju också få till det så det passar bilden i mitt huvud:)
Jag har fått upp några ramar i köket....och hör å häpna, jag är inte nöjd! Vilken skräll:)
Jag går nu runt och sneglar på väggen för att komma på vad det är som inte stämmer, men jag har  fastnat....kört huvudet  i väggen helt enkelt!
Känner jag mig själv rätt så har jag snart plockat ner allt och börjar om från början igen....grrrr, ibland är det faktiskt jobbigt att vara så där annoyingly petig.

Trevlig kväll på Er...
..och i morgon är det redan fredag igen!
Så fort veckorna går...snart kommer Tomten..iiiiiiiihh!
Ramkram!

Känna, klämma, vända och vrida!



Dessa tegelpannor finns nu hos Monica´s Hemtrevnad. Som finns på Jutarnasväg 11, i Nybro.
Om man har möjligheten och bor i närheten, och blir sugen på att känna, klämma, vända och vrida lite på en tegelpanna live så har du där chansen!

Idag är jag seg som en geléklump......vad tror ni om 10 höga hopp, för att komma igång? Fast då sträcker jag mig säkert eller nåt...jag tar en kopp kaffe istället:)

Önskar Er en trevlig dag!
Kaffekram!

Borta en dag






Är det inte konstigt....men jag var borta en dag och under den tiden så hann huset näst intill förfalla.
Jag kom hem till ett litet smärre bombnedslag, och har idag ägnat en timme till att bara röja upp i köket.
Tydligen så är det så att....
-när mamma lämnar huset så lever de loppan,
och varför ska man plocka undan efter sig......snart kommer ju mamma hem och städar upp soppan!

Gårdagen var väldigt rolig, jag besökte min framtida arbetsplats:) Jag kommer att börja arbeta med något för mig helt nytt och ska lära mig massor med nya saker, samtidigt som jag egentligen alltid varit omgiven av det.
Jag kommer nog också att fortsätta med mitt egna och alla ideér jag har och jobba vidare i min verkstad.

Jag besökte igår även Monica´s Hemtrevnad, där man nu kan åka titta på några av mina tegelpannor om man vill. En helt underbar butik med så mycket fint, ljusstakarna jag har på matbordet kommer därifrån!

Dagens bilder är från matrummet som städats efter gårdagens "storm" som drog genom hela huset.
Köpte de två illande gröna små "granarna" igår som placerats på bordet, en ärtig klick i det vita:)

Önskar er en kanonfin onsdag!
Stormkram!

Framtiden!




Vaknade med stel nacke, värk i axlarna och lite dunkande värk i pannan....men samtidigt en spänning över dagen och hopp om framtiden!
Idag blir ett prov på vad som väntar mig, vad jag ska göra.....
Känner mig redo att ta tag i saker samtidigt som det är svårt att veta vilken ände man ska börja i.
Men är inte livet underbart...att veta vad man vill, men ändå inte hur eller när, att vakna med spänning varje dag, hitta nya vägar och utmaningar:)

Allt är möjligt ingenting är omöjligt!

Hoppas ni alla får en bra dag!
Framtidskram!


Dagens duktiga tjej!



Så här ser hon ut....dagens duktiga tjej!
Som idag har varit och fått en spruta i benet! Ont i benet på Ella och ont i hjärtat på mamma, det är oftast jag som är "ojig" och "nojig" när någon av de små ska stickas i benen. Tycker det känns så hemskt att sitta och hålla fast dem medans någon annan helt plötsligt sticker dem i benet. Svårt att förklara att det faktiskt är för deras eget bästa och för att slippa bli sjuka.
Ella var väldigt duktig....och ikväll har hon varit mycket stolt över sitt plåster med elefanter som vi fått titta på flera gånger:) Och hon är lika tokig och galen som vanligt!

Jag hoppas ni haft en bra måndag och stickfri dag:)
Trevlig kväll!
Kram från Ella!



Vinnaren!


Vinnaren av en emaljskylt från Ramsign, blev: Eva´s Galleri & Hem!
Grattis till vinsten:)
Maila mig så ska jag vidarebefodra din mailadress till Ramsign, som kontaktar dig angående vilken skylt du önskar! 


Kul att så många var med och tävlade....tack allihopa!

Bästa dagen till Er!
Vinnarkram!


"Sambons gömma"






Det visar sig att sambon har en gömma, ett andra "förråd", ja en riktig liten skattgömma......i sin bil! 
Där hittade jag denna jättefina gamla mandolin som tydligen kommer från Sambons morfar, och nog förtjänar den en bättre plats än i bagaget på bilen.
Det fanns mycket i hans "förråd" men för tillfället var det bara mandolinen som var av intresse, men.....tänk så roligt om "sambons gömma" fylls på emellanåt, jag får nog allt snoka lite oftare i den där bilen;)
Jag kan inte spela men kanske kan jag få sambon att spela en liten truddelutt för mig.....
Visst är han fin...."Mr Mandolin"!

Och jag hoppas ni haft en riktigt fin dag.
Trevlig söndagkväll!
Mandolinkram!