Året som har gått!








Året som har gått
 hemma hos oss och Vita Hemligheter.....

i bilder och några inlägg.
 (klicka på länkarna för att läsa inläggen)


Gott Nytt År till Er alla!
2011kram!

Sigges värsta dag


Sigges värsta dag på året är här!
Nyårsafton för oss går i stort sett ut på att ta hand om Sigge, skulle inte kunna tänka mig något annat heller. Vi försöker göra det bästa av situationen och få honom att känna sig trygg, det är inte roligt att se honom skaka av skräck!

Önskar er en bra dag!
Siggekram!


Julen får stanna...

 


Glasburk med lock från Dimoda

Det är alltid skönt när man får börja slänga ut pyntet och jag brukar alltid vara snabb med få ner allt "krafs". Men i år tror jag nog att julen får stanna kvar lite längre här hemma:) Kanske är det för att jag helt enkelt inte orkar eller för att det lyser så fint med alla ljusslingor på kvällarna, eller så är det för att jag faktiskt gillar "krafset".
 
Idag finns jag med i Systrarna karlssons inlägg, som gillade mina "lastpallshyllor" och har gjort en egen variant, kika in och se hur de blev.
 
Ha det finemang.
Krafskram!

Tomten naken!




Tomtens kläder hänger i vårt kök, tur det inte var den Tomten som kom på julafton:) Jag tror inte att någon är intresserad av att se Tomten naken!
Ibland stannar Ella, pekar på kläderna och utbrister,  -Neeej!!
Och vi kan inte annat än att hålla med henne,  -Neeej, Tomten är naken!!

Vi tar det väldigt lugnt här hemma, myser och njuter av julen.
Kvällen före julafton fick vi åka in med Lilla Ella då jag kände på mig att något inte stämde och mycket riktigt........öroninflammation...igen, tre dagar efter nyss avslutad kur, dubbelsidig dessutom. Så hon har inte riktigt varit lika pigg och sprallig som vanligt, nu hoppas jag verkligen att penicillinet biter den här gången, för hennes skull.

Om man förbiser öroniflammation så är jag väldigt nöjd med denna julen. Vi har haft det lugnt, stressfritt, ätit god mat och umgåtts med familjen, det är väl det det hela går ut på.....julefrid, eller hur!

Önskar er en fin dag!
Familjekram!


Julafton





Vi startade julafton med en härlig frukost, tända ljus en massa mys, och smygstartade på ett par paket:)
Sen fortsatte vi äta resten av dagen......

Hoppas ni haft en riktigt God Jul och önskar Er alla en god fortsättning på julhelgen!!
Julkramar från oss!


Smällkarameller (igen)






Efter så många fina överraskningar i brevlådan från grannarna ville jag ju såklart gärna ge något tillbaka. Vi gjorde smällkarameller (igen) och la i påsar som jag igår kväll tassade runt i skummet och la ner i grannarnas lådor:)
Idag är det lite matlagning och det sista fixandet inför den stora dagen i morgon. Jag tycker fortfarande att det är lite trist att det inte är någon snö....tänk förra året, då tog vi oss knappt ut genom dörren!

Önskar er en bra dan före...
Smällkaramellkram!


Julgranskulor






Idag tror jag att Blogger har fått "julspelet", har problem att komma in på min egen blogg...konstigt! Passar på att visa några bilder på matrummet nu medans jag accepterades inträde, vem vet när jag blir insläppt igen;)

Några nya blommor har inhandlats till skålen på bordet. Glaskupan har jag fyllt med en massa julgranskulor, man behöver absolut inte bara ha julgranskulor i granen utan de kan man ha lite överallt tycker jag.....i skålar, på fat, hängade i fönster mm. Det finns så många fina kulor numera, jag brukar vänta tills de blir REA och köpa några nya fina!

 Önskar er en underbar dag!
Kulkram!


Granen




Har inte så mycket mer att tillägga, mer än att..... Granen står så grön å grann i stugan, granen står så grön å grann i stugan, trallalallalallalalla.....

En hel dag på stan har sugit musten ur mig, ikväll blir det soffläge och en massa godis för återhämtning:)

Ha det bra och trevlig kväll!
Grankram!


Framsidan...








En hektisk dag till ända...puh!
Jag har fått massor gjort, även lite pynt och piffning ute på framsidan. Jag har gjort en mossboll och en strut av mossa. Jag använde mig först av hönsnät som jag formade till en boll/strut, klädde dem sen med mossa som virades fast av ståltråd, och så lite pynt till det.
I den gamla bensinkannan har jag satt ner granris och en ljusslinga. Tall/granris i hinken på bordet tillsammans med två STORA julkulor!

Julpyntad framsida - check!
Städat - check!
Julgranen på plats- check!
Handlingslista skriven - check!
Sjungit julmusik - check!

Japp...efter maten sjöng vi "Mössens julafton", vet ni hur många verser det är i den låten? Ja..jag är i alla fall hes.

Trevlig tisdagkväll!
Mosskram!


Busy day!




Idag har jag en riktigt busy day med tvätt, storstädning, lite ommöblering för att få in granen, skriva handlingslista inför morgondagen och så lite annat pill och plock som alltid:)
sitta här har jag då verkligen inte tid med....ska slänga i mig lite mat och en kopp kaffe, sen är det nya tag igen!

Önskar er en härlig dag!
Busykram!


Tegelpannor



Det har allt blivit några Tegelpannor inför julen och jag kämpar på för att hinna med de sista:) Dessa två skulle bli julklappar, såå roligt och jag hoppas att de blir uppskattade.
Nu hinner jag inte fler innan jul...men sen är jag redo igen, så bara hör av er om ni är intresserade:)

Idag låg det godis i brevlådan från en annan granne, vart ska detta sluta!? Nu känns det som om jag också måste hitta på något....hmmm, men vad?

Trevlig kväll bloggisar!
Gottekram!


Hänger löst...



Det blir gärna så att man går runt med pyntet å.......plockar fram, plockar bort, byter plats, flyttar tillbaka, hänger upp, plockar ner!
Såna här randiga hjärtan har jag fyra stycken i olika storlekar, ett av dem hamnade hängande på vitrinskåpet.

Idag har jag varit med lilla Ella på vårdcentralen igen, hon skulle göra ett "pricktest" för att se om hon utvecklat någon allergi och därav problemen med luftrören. Idag testade de för allergi mot hund och katt....vilket ju innebär att Sigge och Torsten varit lite nervösa och inte vetat om de hänger löst eller inte. Men testet påvisade ingen allergi så Sigge och Torsten kan andas ut, vi andra också:) Hund eller katt....det är ju fortfarande en älskad familjemedlem!
 
Hoppas ni har en bra måndag och fin start på veckan!
Kram från Sigge och Torsten!

4:e adventskaffe






Nu har vi haft 4:e adventskaffe med hembakade lussebullar och kakorna som vi bakade igår.
Tjejernas mormor (min mamma) och gammelmormor "Gammo" (min mormor) har varit här, tjejerna fick varsin Tomte av "Gammo" och det var ju hur mysigt som helst. Nu väntar de bara på julafton...och det är en dryg väntan, Phoebe vaknade idag och undrade om det var julafton.
Som vuxen tänker man -Herregud , det är bara en vecka kvar....hjälp!!
Och barnen tänker -Åååhhh, det är en hel vecka kvar...suck!!

Idag ska jag agera skogsmulle...ska bli spännande och se vad jag kommer hem med, kan bli hur som helst. Men jag tror inte man behöver vara så petig för vad jag förstått så är det lite trendigt att ha en "ful" och annorlunda gran:)

När sätter ni in er gran, dagen innan eller tidigare?

Önskar er en trevlig 4:e advent!
Grankram!