Har ni koll på dagarna?




Har ni koll på dagarna? Jag vet knappt var jag har röven....eller jo det vet jag ju såklart den är där bak som vanligt.
Det är helg och så helt plötsligt är det "helg" igen, det känns ju konstigt att det är måndag idag men söndag i morgon...eller hur är det nu!? Tur att vi ska ha en lugn valborgsmässoafton annars kanske jag inte bara hamna på fel dag utan i fel hus när vi cyklar hem från brasan ikväll.
Jag har lovat baka något till kvällen och jag funderar på att prova receptet kladdkaka med limetopping som goa bloggaren Carina bjuder på.

Idag har jag planterat blommor ända tills jorden tog slut....suck, uppenbarligen hade jag ingen koll på det heller.

Önskar er en fin valborgsmässoafton!
Nollkollkram


Bortglömda saker kommer fram





Det är inte bara skönt att få rensa utan även roligt när bortglömda saker kommer fram. Den fina kungakronan hittade jag långt ner i en låda....som att slå upp "kartongportarna" till en butik och handla den på nytt! Fast vid det första inköpet tänkte jag nog,
 -Den måste jag ha!
Den här gången tänkte jag,
-Ja men där är ju den!
Sambon sågade ner några stora buskar igår och då är jag såklart snabb med att plocka in lite grenar. Jag gillar när lite av naturen följer med in och piffar till...Sigge brukar ta med sig mossa in och piffa till soffan.


Nu ska vi fika på äppelpaj.
Önskar er en fin söndag!
Piffkram


Vad gör ni när det regnar?





Vad gör ni när det regnar?
Jag har plockat fram symaskinen och en massa tyger, det är perfekt väder för att sitta inne och sy, men vad ska jag sy då?...ingen aning.
Igår vad det varmt och strålande solsken, idag regnar det och är mulet....är det en försmak på den svenska sommaren tro?

Sambon skulle för en stund sedan fixa en kaffelatte till mig och efter en stund undrade jag vad han höll på med, det visar sig att han stått och försökt göra ett hjärta av skummet i min kopp! Det var ju väldigt gulligt!!...psssst, kaffet är nu kallt.

Ha det gott!
Sykram


Let´s dance







Fredagkväll och jag kan tänka mig att det är många som sitter och tittar på Let´s dance....jag är en av dem. Tycker de är så himla duktiga och Anton är min favorit av många olika anledningar;) Så gillar jag David Hellenius också.
Idag har Phoebe kommit indansande med den ena blomman efter den andra,
- Kolla mamma vad jag har plockat till dig!
Och varje gång måste jag ju såklart bli extremt överraskad och tycka att det är den finaste blomman jag någonsinn fått...och visst är de fina! Hon har snart lensat hela vår omgivning på blommor, så om ni undrar så finns de inne hos oss.

Trevlig fredag!
Danskram


Doptavla


Ny doptavla levererad och jag hoppas att föräldrarna ska bli glada när de får den.

Idag har vi lite bättre väder här och solen kikar fram, sambon är ledig ända fram till onsdag och då har vi ju såklart skrivit ner en lista på allt som ska hinnas med....konstigt, varför är det så?! Vore det så förskräckligt att bara ta det lugnt?
Men så har vi den där känslan när man får skutta fram till listan och bocka av något som är gjort....tillfredställande eller hur!

Äntligen fredag och hoppas ni får den bästa!
Listkram


Mina gamla dagböcker!



Under min rensing i källaren hittade jag dessa....mina gamla dagböcker!
Det är som att läsa en novell och för mig blir det ju även en resa tillbaka i tiden. Vissa saker minns jag inte alls och blir otroligt spännande läsning men det mesta är en riktig "Trip down memory lane".
Jag hittade sju dagböcker och alla "noveller" innehåller.....hjärtesorg, glädje, fina minnen, pinsamheter, ilska, vänskap och kärlek, pojkar, hångel, kärlek, pojkar, kärlek, pojkar........
Det är mycket me, myself and I och jag inser hur annorlunda man tänker när man är yngre, efter en av böckerna kände jag att jag skulle vilja be en person om ursäkt och så fattar jag inte hur jag kunde utstå så mycket skit från en annan.
Men men, det var många år sen och det är skönt att vara färdig med all drama och hjärtesorg....nu är det bara kärlek, glädje, vänskap, fina minnen, pussar från sambon och en del pinsamheter;)

Har ni skrivit dagbok?

Fin torsdag på er!
Dagbokskram

Riktigt skitväder idag


Kuddfodral från Soluppgången




Det regnar och är ett riktigt skitväder idag. Tjejerna är hos dagmamman och leker med sina kompisar, Sigge ligger och snarkar på soffan så man kan tro att det åskar också. Jag spenderar dagen nere i källaren och rensar och röjer, jag har så mycket som måste bort.
Ut med det gamla och in med det nya....det fina kuddfodralet har jag köpt hos Soluppgången.
Tegelpannan finns under fliken Tegelpannor till salu.

Nu röjer jag vidare...
Önskar er en kanondag!
Röjkram

&.....vad tycker ni om Bloggers nya gränssnitt? Det träffade mig ansiktet som en örfil igår kväll, jag satt och gapade en god stund innan jag ens fattade hur jag loggade ut.

Så här blev det...






Så här blev det....med bordet jag hittade ute i min verkstad. Det var alltså ett stort bord från början som jag bad sambon såga av sen har jag målat det vitt. Tallrikshyllan som jag köpt på loppis för 60kr fanns också i verkstan, den ska egentligen ha en målning till men jag orkade inte vänta utan...tjopp tjopp så åkte den opp.
 HÄR såg det ut innan. Jag är faktiskt väldigt nöjd och tycker det är bättre nu.
Det fattas några bilder i ramarna och så har jag hittat en perfekt lampa till bordet på Mio möbler som jag tycker skulle vara en perfekt födelsedagspresent till mig då jag så perfekt fyller år nästa vecka;)

Phoebe blev så glad idag när jag meddelade att vi skulle ha korvgryta till lunch att hon utbrast,
- Du är en perfekt mamma!
Så därför känner jag att allt är extra perfekt idag....nu blir det en alldeles perfekt fika på altanen.

Önskar er en perfekt dag!
En perfektkram


Något som jag sällan gör....



I kväll får ni njuta av ett par bilder på en tegelpanna som skickades för ett tag sedan.
Idag har jag gjort något som jag sällan (typ aldrig) gör, har inte inträffat på flera år.....mitt på dagen gick jag och la mig i sängen och sov i en timme. Efter det låg jag kvar och glodde på en film....så skönt att bara skita i allt och göra något som man aldrig har tid och möjligheten till längre. Fast jag får erkänna att jag blir lite småstressad av att inte göra något vettigt, men idag tog jag chansen när jag var själv hemma. Så texten på tegelpannan stämmer väl inte riktigt in på mig idag för det har inte varit mycket till liv på min dag;)

Nu ska jag ta mig en kopp te och macka, sambon blev sugen på en päronsplit och sitter och mumsar på en sådan....alla är vi olika:)

Trevlig kväll!
sovkram

Påminnelse!


Ni har väl inte glömt eller missat den fina möbelgruppen "Leda" i vitt stål, två underbara stolar, bord inkl. dynor från Internetmöbler.se
Här kommer en påminnelse!
Ord.pris 2490kr, skriv in koden EMMASVERKSTAD när du beställer och du får 15% rabatt på hela gruppen, fri frakt och hemleverans. Kampanjkoden gäller endast t.o.m sista april....så nu får ni skynda er:)
Läs mer om möbelgruppen HÄR

Önskar en bra start på veckan!
Rabattkram


Muffins!









Jag tackar för alla fina kommentarer på min trista huvudvärk jag släpade på igår. Den gick tyvärr aldrig över men jag bestämde mig för att den inte skulle förstöra vår lördag!
Vi blev bortbjudna på middag på kvällen till bästa J och M och hade en jättetrevlig lördagkväll, barnen lekte ända tills kl.23.30 då Ellas ögon började gå i kors.
Vi hade bakat äppel/kanelmuffins och choklad/bananmuffins som vi hade med oss i små presentpåsar med snöre och tags.

Här får ni receptet,
Grundrecept muffins:
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Gör så här:
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. smält smöret och blanda med mjölken, rör ner i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd ner i smeten.

Till äppel/kanelmuffinsen gjorde jag en kanelblandning av lite mjöl, kanel, socker och flytande margarin, konsistensen ska likna smuldeg. Häll smet i botten på formarna därefter lite av kanelblandningen och så ytterligare lite smet. Skala och klyfta ett äppel, tryck ner två klyftor i varje muffins och toppa med kanelblandning. 
På häften av smeten gjorde jag choklad och bananmuffins där jag helt enkelt bara mosade ner en banan och en massa choklad i smeten.
In i ugnen på 175 grader i ca.15 minuter.

Önskar er en skön söndag!
Muffinskram

&.....oj så roligt att så många gått in och gillat Vita Hemligheters Facebooksida, inte många kvar till 200 nu. Jag får nog börja arbeta på tegelpannan som jag lovat lotta ut när det blivit 200 gillare. Vad vill ni ha för text på den?


Något som används flitigt




Tumstockar är något som används flitigt här hemma, både av mig och sambon...det mäts paket, möbler, väggar och alla möjliga prylar. De fyra som står på skrivbordet är bara en bråkdel av alla som finns utspridda i hemmet och för det mesta brukar de inte stå några alls i muggen....utan oftast hittar man inte någon när man ska ha en. Det är precis som när det ringer och man får springa runt i hela huset och leta efter telefonen, då händer det faktiskt att jag saknar den fasta telefonen med sin fina "snurreluttsladd" som man alltid visste var den var!

Men jag vet inte om något kan mäta sig med min huvudvärk jag har idag, jag är alldeles yr och känner mig konstigt nog svullen i ansiktet. Jag hade tänkt baka idag...men nu vet jag inte....får se om huvudet skärper till sig snart;)

Önskar er en trevlig lördag!
Tumstockskram


Men va tusan det är ju fredag!






Idag tjuvstartade jag på fredagsgodiset....i smyg!
Men va tusan det är ju fredag så jag gav mig själv godkännandet att slunga ner några chokladtryfflar med kaffesmak....oh my så gott!
Men så är det ju det där med att göra det i smyg för barnen, kanske låter orättvist men jag tycker inte att de behöver proppa i sig en massa godis mitt på dagen....att jag är så korkad och gör det...ja jag ska ju föreställa vuxen, så jag får skylla mig själv:)
Vid ett tillfälle när jag precis kastat in en i munnen kom Phoebe och ställde en fråga, oj vad jag fick koncentrera mig för att inte svaret skulle bli,
-Mmboumnupoummbuo.... 
Minsta hon misstänker att man tuggar på något så frågar hon, -Vad har du i munnen??

Önskar er en mysig fredagkväll med massor av gottis!
Smygkram

&.....snart slutar auktionen på tegelpannan.


Sluta inreda




Det är dags att sluta inreda och och istället börja utreda vad det är som gror i kylskåpet. I en veckas tid så har vi varje gång när vi öppnat kylskåpet sagt:
-Vad är det som luktar?!
Jag har plockat ut något varje dag i hopp om att det kanske var det som osat....men ooohhh nä stinkbomben är kvar och jag är rädd att den/det får fötter, hoppar ut och anfaller mig nästa gång jag öppnar!

Om ni undrar vad som hände med renoveringen av köket så har vi just nu pausat den. Det är alltså andra sidan av köket som vi gör om, diskbänk, underskåp och kakel. Diskbänk och skåp är på plats men sen har det inte hänt mer, jag tog bilder innan vi började riva men ni kommer inte att få se något förrän det är helt färdigt och ser skillnaden.

Så var det äntligen fredag och jag önskar er en trevlig kväll!
Något-kryper-i-kylskåpet-kram

&....kolla här så fint Veronicas vita skriver om mig:)