En riktig sommarpaj


Har fått ett par önskemål om receptet på fruktpajen som jag visade för ett tag sedan....och självklart ska ni få det:) En riktig sommarpaj som är så frisk och fräsch i smaken och det bästa...superlätt att göra.
Jag gjorde små pajer, men det går lika bra att göra den i större formar eller långpanna.

Recept:
Pajdeg
5 dl mjöl
200g margarin
1/3 tsk bakpulver
1/2 strösocker

Fyllning
3 dl creme fraiche
1 rågad msk vaniljsocker
1 dl florsocker
ca. 200 g aprikosmarmelad
frukt, (hallon, kiwi, jorgubbar, banan, mandarinklyftor mm.)

Smält margarinet och låt svalna. Blanda de torra ingredienserna till pajdegen, tillsätt margarinet, tryck ut i formen. Grädda 10-15 min i 200grader. Låt svalna.
Blanda creme fraiche, vaniljsocker och florsocker. Häll i pajskalet som fått bli kallt. Garnera med frukt. Smält marmeladen i en gryta med en liten skvätt vatten. Bred ut marmeladen över frukten.

Se nu till att göra denna för den är sååååå god!
Och se gärna till att RÖSTA för då blir jag sååååå glad!

Ha det bäst och sköt om er
Sommarpajkram

Semester





Förra veckan när dagmamman tog semester ville vi ju såklart ge henne något för att hon tagit hand om det värdefullaste vi har. Jag och J (som för övrigt är den som lurat in mig i "gjuta betong träsket") som också har sin dotter hos dagmamman, vi gjorde en barnstövel i betong med ett hål i skaftet så man kan sätta blommor i den. Den blev väldigt söt och jag hoppas nu att dagmamman sitter och njuter av sin stövel medans hon samlar nya krafter inför hösten:)

Nu har även sambon semester och vi har påbörjat projektet, avsluta påbörjade projekt och kanske även påbörja nya eventuellt ej färdigställda projekt. Egentligen är det ju trist att man ska hinna med så mycket som möjligt på semestern, men jag tror inte att vi är ensamma om detta och vi trivs faktiskt bra med att gå hemma och jobba på huset och hitta på projekt.
Det kan komma att bli lite glesare med inlägg på bloggen då även den är sugen på några semesterdagar då och då;) 

Tack för att ni kikar in och tack för alla era fina kommentarer:)

Trevlig kväll och ha det gott
semesterkram

&.....så måste jag bara tipsa om en superfin nätbutik jag ganska nyligen hittat, kika in hos Tidlösa Ting....så mycket fint!

Det kunde varit värre!





Jag hoppas ni har en härlig midsommarhelg med gubbar, sill och nubbar!
Köpte den supefina mattan hos Monicas hemtrevnad, hade tänkt lägga den i soffan men den gjorde ett depåstopp och hamnade på bordet, funkar hur bra som helst:) Fatet på fot med blåa prickar har jag gjort själv av loppisfynd.
Som jag misstänkte så kom det traditionella midsommarvädret med regn, men vi har en positiv anda och vårt motto är att det kunde varit värre!
Det regnade igår när vi cyklade hem från Pårydskarnevalen men det kunde varit värre...det kunde regnat även på ditvägen. Idag har det regnat betydligt mer men det kunde varit värre....det kunde ha snöat.

Önskar alla en fortsatt fin helg
Midsommarkram

&.....rösta gärna på vårt hem HÄR!

När man vill för mycket




Det har varit några hektiska dagar med tegelpannor och allt annat som måste göras. Just nu har jag så mycket planer och idéer i mitt lilla huvud att det finns risk för överhettning, det är ju såklart roligt när idéerna sprudlar men kan bli jobbigt när man vill för mycket.
Så har vi ju passat på att njutit av det fina vädret, i morgon är det väl slut på det med tanke på att det är midsommarafton;) Tjejerna kommer inskuttandes med den ena blomman efter den andra och jag vet snart inte var jag ska göra av dem. Två hamnade i rådjurshornet och gav det nya ögon, hyffsat annorlunda vas va!? Fast kanske lite väl freaky!

Hoppas ni får en fin dag
Freakykram

Mitt bidrag






Så här ser mitt bidrag ut till tävlingen "Sveriges charmigaste hem" där vårt hem är med och tävlar.
Tycker ni om mitt hem och mina idéer och känner att ni vill rösta på mig...ja då blir jag ju såklart ♥ glad!
Ni bestämmer och jag håller tummarna tills de är blå och hoppas tills jag spricker:)
Klicka HÄR så kommer ni till mitt bidrag "Stora drömmar", för stora drömmar det har jag så stora att vi snart får bygga ut;)

Vad drömmer ni om?

Önskar er en härlig tisdag
Röstakram

Den vinnande lappen!




Jaha ni....här ligger ni alla och rumlar runt i den stora skålen, vissa av er finns det fyra av, vissa tre, några två och en del en. Och många är ni, nästan 100 tävlande så jag har klippt och vikt, klippt och vikt, klippt och vikt.........men jag hade den allra bästaste hjälpredan som väntade med spänning på att få dra den vinnande lappen!
Och på lappen stod det, Det vita dårhuset, grattis Erika som blir ägare till tegelpannan!
Och tack till ALLA er andra som varit med och tävlat önskar som alltid att jag kunde ge er alla en något, men det kommer snart en ny tävling för jag tycker det är så jäkla roligt med tävling!

Önskar er en fin kväll goa vänner
Vinnarkram

I ♥ Sverige


I ♥ Sverige

Jaha, igår tog EM slut för Sveriges del. Det var ju extra surt då de faktiskt gjorde en riktigt bra match och ett tag verkade vara de som skulle ta hem segern.
Bästa man på plan....den enda som var man nog att göra mål och kunna hysa plats för en hel fågelfamilj i sitt ansikte, till skillnad på "Lustig" (Etta m. kokvrå) som inte på långa vägar har plats för en flerbarnsfamilj i sin lilla glesa läpp-prydnad.
"Olof Mellberg" vilken man!!

Fin lördag på er
Sverigekram

Badbollar





Tjejerna är redan i full gång och kastar med sina badbollar som de fick av farmor och farfar igår, för bara en liten stund sedan gungade takkronan så jag trodde den skulle trilla ner....det är ingen som vet hur den här leken kommer att sluta:)

Och ni ser väl tegelpannan som står och väntar på sin nya ägare, nu det är inte många dagar kvar på TÄVLINGEN!
Nähä, nu är det nog bäst att jag går och räddar det som räddas kan från badbollsleken!

Önskar en fin fredag
Badbollskram

Fullspäckade




Fick en fråga på vad tapeten jag har i vardagsrummet heter, den kommer från Boråstapeter, karta: Bohéme, tapetnummer: 3371.

Just nu är mina dagar verkligen fullspäckade vilket gör att bloggandet tyvärr måste komma i sista hand. De dagar tjejerna inte är hemma går åt till att göra tegelpannor och alla måsten som tvätta, handla och städa. De andra dagarna är det såklart tjejerna som är prio ett och då försöker vi vara ute så fort vädret tillåter.

Jag är så glad och tacksam för er alla som kikar in här hos mig och för alla kommentarer ni lämnar, jag hoppas att jag inspirerar er till mersmak. Jag är så ledsen att jag inte hinner lämna kommentarer så ofta hos er. 
Som sagt det är mycket nu och mer ska det bli;)

Ha det gott, ni är bäst
Bloggkram

Tar emot beställningar...





Denna tegelpanna är till salu och finns under fliken "Tegelpannor till salu" uppe på listen på sidan. Fick frågan om jag tar emot beställningar även fast jag har många på gång nu och självklart gör jag det! Jag är tacksam om man ute i god tid med sin beställning, gärna en eller två veckor innan man behöver den. Ska den skickas får man i alla fall räkna med en veckas leveranstid.
Mer information om mina tegelpannor finns under fliken "Beställa Tegelpanna".

Idag bestämde jag mig för att hänga upp nya hissgardiner i vardagsrummet, ta bort de grå och hänga upp vita sommarfräscha, problemet var bara att när jag hängt upp dem så såg det ut som någon märkt sitt revir på fönsterfoderna för mot de vita gardinerna blev de alldeles pissgula. Det som idag skulle vara en snabb och enkel sommaruppiffning av vardagsrummet slutade med att jag slipade och målade fönsterfoder istället.

Önskar er en trevlig kväll
Pissgulkram

Tegelpanna





Beställd och skickad tegelpanna med texten "Per aspera ad astra" som betyder "Mot stjärnorna genom svårigheter"

Idag fortsätter jag arbetet med tegelpannor och ni fortsätter att Tävla om en tegelpanna, kanon!!....Då vet vi vad vi vad vi ska pyssla med i dag:) Och ni som inte anmält er ännu, gör det nu!
Mot stjärnorna.....Todelooooo!

Bästa dagen till er alla stjärnor där ute
Tegelpannekram

Blomma på burk





Nätkorgar från Soluppgången. I det mellanstora ser ni kanske om ni tittar noga en av de betonggrejer jag göt, en liten ros.

Blomma på burk....ja varför inte! Jag gillar konservburkar de kan man ha till mycket, i detta fall till kruka jag tycker faktiskt de är riktigt fina och så är det ju bra att återanvända.
Idag har jag jobbat för fullt med tegelpannor, jag har flera beställningar som väntar vilket är jättekul!! 
Jag upptäckte även idag några sviter från lördagens cykelfest, nämligen ett STORT blåmärke på smalbenet, vilket måste betyda att något "flugit" in i mitt ben och inte för att jag kanske snubblat, trillat eller cyklat omkull. Min stela nacke måste bero på den starka motvinden under cykelturen och inte heller av att jag snubblat, trillat eller cyklat omkull!

Trevlig kväll och heja Sverige!
Burk-kram

Ett erkännande






Jag gör ett erkännande och meddelar att jag är galet trött efter gårdagens cykelfest här i byn.
Cykelfesten innebär att man cyklar hem till varandra och äter, man tilldelas kuvert vart man ska inta förätt och så nytt kuvert för varmrätt osv. Vi fick tidigare veta att vi i år skulle bjuda på dessert för 8 personer däremot inte för vilka. Så när vi varit på varmrätt cyklade vi hem och väntade för att se vilka som skulle dyka upp.
Jag hade förberett de små sommarpajerna som vi bjöd på.
Tjejerna har sovit hos mormor och är fortfarande kvar där, jag tror att de har det roligare där än hemma hos deras trötta mamma och pappa idag.

Fin söndag på er
Tröttkram

Barnet i mig...





Sist jag var på stan så köpte jag mig ett par nya skor, enkla, snygga och "mogna" men så sprang jag förbi barnavdelningen och så tog barnet i mig över fullständigt och jag kom hem med döskallearmbandet i starka klara färger. Kan det vara så att jag inte riktigt vill växa upp....men vad gör det!!
Ikväll är det cykelfest här i byn och jag hoppas vädret håller i sig så jag kan ha mina nya skor:) Vuxen på fötterna och barnslig på armen....men jäklar vad cool jag blir;)

Önskar alla en härlig lördag
Döskallekram

&.....så himla kul att så många är med och TÄVLAR, har du inte anmält dig ännu....gör det, så kan du bli den som vinner tegelpannan!

Bet mig i röven...







Hur många gånger har jag inte sagt,
- Åå fy för att ha rådjurshorn uppsatta på väggen, tur att sambon inte är jagar som alla andra i släkten så jag slipper det!!
Å så kom den och bet mig i röven....för nu har jag också fått upp ett, fast svartsprayat, för någon liten twist måste jag ju förstås ha på det;) Och jag kan inte säga annat än att jag gillar det, så kära "jägarsläktingar" jag tar tillbaka allt jag sagt om era horn på väggarna;)

När butiken Soluppgången hade 25% rabatt beställde jag hem några fina saker, bland annat det underbara nätägget som jag satt en liten viol i och klätt innekrukan med sidor ur en gammal bok, och den vackra kronan kommer också från Soluppgången.

Nu önskar jag er en toppendag....det är ju fredag!!!
Fredagskram