Har fått ett par önskemål om receptet på fruktpajen som jag visade för ett tag sedan....och självklart ska ni få det:) En riktig sommarpaj som är så frisk och fräsch i smaken och det bästa...superlätt att göra.
Jag gjorde små pajer, men det går lika bra att göra den i större formar eller långpanna.
Recept:
Pajdeg
5 dl mjöl
200g margarin
1/3 tsk bakpulver
1/2 strösocker
Fyllning
3 dl creme fraiche
1 rågad msk vaniljsocker
1 dl florsocker
ca. 200 g aprikosmarmelad
frukt, (hallon, kiwi, jorgubbar, banan, mandarinklyftor mm.)
Smält margarinet och låt svalna. Blanda de torra ingredienserna till pajdegen, tillsätt margarinet, tryck ut i formen. Grädda 10-15 min i 200grader. Låt svalna.
Blanda creme fraiche, vaniljsocker och florsocker. Häll i pajskalet som fått bli kallt. Garnera med frukt. Smält marmeladen i en gryta med en liten skvätt vatten. Bred ut marmeladen över frukten.
Se nu till att göra denna för den är sååååå god!
Och se gärna till att RÖSTA för då blir jag sååååå glad!
Ha det bäst och sköt om er
Sommarpajkram