Information om mina tegelpannor



Tänkte idag ge lite information om mina tegelpannor.
En likadan tegelpanna som den på bilden skickades igår till Finland. Det känns helt fantastiskt att mina tegelpannor sprids och även får komma utanför Sveriges gränser:) Frakten blir betydligt högre då det handlar om leverans till andra länder, på tegelpannan som skickades till Finland kostade frakten 445kr med Posten som var det billigaste alternativet, det är ju ett ganska högt fraktpris men tyvärr inget jag kan påverka. 
Jag skickar gärna till utlandet och vill man veta vad frakten skulle kosta till ett specifikt land så mailar man sin adress till mig så kollar jag upp detta.
Priset för en tegelpanna är 249kr och frakten inom Sverige 75kr.
Jag textar alla tegelpannor på fri hand vilket gör att ingen tegelpanna är den andra lik, även formen är olika på alla pannor. 
Beställningar görs till mailen: emmasverkstad@gmail.com.
Eget önskemål på text är välkommet bara den inte är för lång så den inte får plats eller blir för liten.
Jag skickar inte tegelpannan innan betalning kommit in.
Uppe på listen på bloggen finns några flikar där man kan hitta mer information om mina tegelpannor.

Önskar er allt gott och lite till
Informationskram

&...så vill jag bara lite fint säga att jag vet att nästan alla tegelpannor skickas till er i ölkartonger men det är inte jag som dricker all denna öl;) Utan släkt och vänner sparar dessa kartonger till mig just för att de är som gjorda för tegelpannor:)

Före och efter bilder...








Ett litet "Limeskåp" måste man ha, eller hur;)


Det bästa från skogen just nu...blåbär, och då blir det såklart blåbärspaj.

Idag blir det massor av före och efter bilder på köket. Diskmaskinen blev äntligen flyttad så den kunde stå samma höjd som övriga bänkar. Det gamla städskåpet som vi använt som skafferi är borta och ersatt av stora lådor och lite mer bänkyta. Bakom väggen fanns de gamla träväggarna som fick komma fram och bli vitmålade, anledningen till att väggen på ett ställe är sned och att det är en "kloss" i taket är att på andra sidan går trappan upp, detta är inget vi kan ändra på utan är charmen av att bo i ett gammalt hus.
Alla underskåp, porslinshon och köksblandaren är från IKEA, eventuellt ska även diskmaskinsfronten bytas framöver. Kakel och bänkskivor är från Bauhaus.
Nu är det bara lite småfix kvar som alla fula sladdar, några lister och en liten frontbit mellan spisen och diskmaskinen. Så har jag redan börjat spåna på lite planer på resten av köket;)

Tack alla ni som kikar in hos mig:)
Önskar er en härlig måndag
Kökskram

Spottat ut tegelpannor



Bröllopspresent.


Doptavla.


Lördag den 4 augusti, det är då alla bröllop och barndop äger rum.....jag vet, för beställningar på bröllopspresenter och doptavlor har kommit in på löpande band. Det känns som jag har spottat ut tegelpannor de senaste veckorna, den absoluta favoriten bland bröllopstexter är "De vackraste sakerna i livet...."
På bilderna ser ni några av de senaste tegelpannorna, det blir endast ett fåtal som visas här på bloggen då jag  tyvärr glömmer fota dem alla utan hinner packa och skicka dem då det oftast är ganska bråttom med att få iväg dem. Jag vaknade i natt och låg och grämde mig över att jag glömde fota en tegelpanna som lämnades in  för skickning igår, även det en bröllopspresent.
Jag är tacksam om man beställer minst 2 veckor innan man behöver tegelpannan, då jag behöver lite tid på att göra den, betalningen ska gå igenom och så leveranstiden. Men är det så att man är lite sent ute så gör jag såklart allt jag kan för att du ska hinna få den i tid, så tveka inte....ALLA beställningar är välkomna!

Önskar er en skön söndag
Tegelpannekram

Klockren ljuvlig stämma






R som i ros. Bilder från vardagsrummet.
 Den lilla trådkorgen kommer från Soluppgången.

Det spelas mycket musik här hemma om dagarna. Ett band som var stora favoriter för många år sedan var Matchbox Twenty. De har inte varit så aktiva de senaste åren, men i våra högtalare har Matchbox Twenty varit väldigt aktiva de senaste dagarna, och är banne mig precis lika bra nu som för 15 år sedan med Real World från 1996, Disease från 2002, How far we´ve come från 2007. Jag satt idag och sjöng med så där snyggt med klockren ljuvlig stämma utan en enda sur ton....ni vet som man bara gör hemma när ingen hör på:) Efter en stund frågade Phoebe, (stackars liten som satt i bredvid och tvingades höra det)
- Men mamma har du spelat i det där bandet?
Det har jag ju så klart inte, men jag tar det ändå som ett gott betyg att jag verkar kunnat platsa i det om jag velat;)
 Frågan är: Hade det varit lika framgångsrikt med mig som leadsinger? Haha!

Önskar er en trevlig kväll
Sångkram

Tidlösa Ting




Samtliga bilder från Tidlösa Ting

Ikväll vill jag tipsa er om att vackra nätbutiken Tidlösa Ting denna veckan har erbjudande på hela sitt sortiment från Mynte. Kika in kanske hittar ni något att förgylla ert hem med, något att vispa något smarrigt i eller något att baka något ljuvligt i som förgyller smaklökarna.

Här hemma förgyller vi våra dagar med att njuta av värmen som äntligen kommit:)
Ha det fint allihopa
Sommarkram

Jag är ombytlig!





Ella sitter och gör fula grimaser och speglar sig i luckorna på kakelugnen.

Om ni inte redan förstått det så tänker jag nu tala om det....jag är ombytlig, och då menar jag verkligen extremt galet ombytlig! Jag byter typ lampor, kuddar och tapeter som jag byter underkläder eller...nja kanske inte riktigt men nästan.
Idag får ni se nya lampor i matrummet, lamporna kommer från Åhlens . De har fin upphängning med kedja och tygsladdar....i like!

Ha det gott allihopa
Byta hit-å byta dit-kram

Doptavla




Tegelpannor/doptavlor som skickades för ett tag sedan. 
När man beställer doptavla av mig är det fritt fram att använda vilken text, dikt eller vers man önskar, bara den inte är allt för lång så att texten inte får plats eller blir för liten. Är det så att man inte vet vad man vill ha för text så brukar jag använda mig av: "Den vackraste stunden i livet var den när du kom" av Lars Winnerbäck.

Idag regnar det här...det regnar å regnar å regnar, det har regnat ända sedan jag klev upp idag, dessutom är det bara 13 grader ute. Vad hände med sommaren?
Ikväll ska jag lämna tryggheten på landet och åka in till stora staden för att träffa gamla vänner som jag inte träffat på nästan fyra år. Jag har klippt mig, köpt mig en ny festblåsa, rakat benen, målat naglarna, använt extra mycket anti-wrinkle kräm, sista "touchen" blir bara att rulla ihop "överskotts-skinnet" på magen under byxlinningen, dra in så mycket luft jag kan och hålla in magen.....i alla fall de första 30 minuterna för sen är det ingen som bryr sig längre;)

Önskar er en fin dag och jag hoppas ni har bättre väder
Regnkram

Tagen på bar gärning






Här hittade jag min lilla trollunge....tagen på bar gärning med att länsa landet från jordgubbar och smultron både röda och icke röda.
Jag vill tacka för de kommentarer jag fick angående Ella och sömnproblemen, det känns konstigt nog alltid lite bättre att höra att andra varit i samma situation. Jag har plockat fram resesängen och ställt upp den bredvid min säng, hon somnar i sin säng i sitt rum eftersom det funkar väldigt bra och jag inte vill bryta den rutinen. När hon sen vaknar och är ledsen hämtar jag henne och lägger henne i resesängen så är hon nära mig, vilket jag tror att hon vet om då hon faktiskt sovit lite bättre och jag slipper springa fram och tillbaka hela nätterna.

Hoppas ni får en fin dag
Trollungekram

Chokladbullar


Här får ni även en liten liten tjuvkik på köket som näääästan är färdigt, lovar att det snart blir fler bilder när det sista fixet är klart:)



Igår kväll bakade jag chokladbullar som jag aldrig gjort tidigare och de var faktiskt väldigt goda. Vanliga bullar med smarrig chokladkräm och hackad choklad i. Jag tog dubbel sats chokladkräm till mina bullar, för jag ville ha riktigt krämiga och flåttiga....ska de va så ska de va å då ska de va créme de la créme!

Recept:
150 g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
1/2 tsk salt
ca. 1,4 liter mjöl

Fyllning/chokladkräm
125 g rumsvarmt smör
1,5 dl socker
0,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
100 g hackad choklad ljus eller mörk

Gör så här:
Smält margarinet, häll i mjölken till fingervarm temp. Lös upp jästen i degbunken med lite av degspadet, tillsätt allt degspad, salt, socker och mjöl, spara 1 dl mjöl till utbakningen. Låt jäsa ca.30min.
Under tiden blanda ihop alla ingredienser till fyllningen utom chokladen som hackas i bitar.
När degen jäst klart ta upp den och knåda den smidig, dela i två delar. Kavla ut varje del till en rektangulär platta och bre på fyllningen och strö över den hackade chokladen. Rulla ihop degplattan, skär bitar (ca.2cm) och lägg i pappersformar. Låt jäsa ca.30min. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader 5-8 minuter.

Önskar er en fin dag
Bullkram

Gnälla lite och skriva av mig...






Två väldigt stilrena lyktor bryter mot det lantliga målade symaskinsbordet, två olika stilar som möts vilket jag tycker är fint. Den blåa vasen på matbordet kommer från Mio.

Det är lördag och jag tänker tyvärr gnälla lite och skriva av mig av min nedstämdhet. För tre veckor sedan slutade lilla Ella att sova på nätterna utan vaknar flera gånger varje natt och gråter och skriker, hon har aldrig velat sova hos mig utan är väldigt bestämd med att ligga i egen säng vilket ju är bra men i denna situation gör att jag måste fara upp och ner hela nätterna för att trösta henne. Första veckan tröstade jag mig med att detta  är en period som säkert går över, nu efter tre veckor utan sömn känner jag mig väldigt tröstlös och kämpar ständigt med att hålla tillbaka gråten och hålla humöret uppe. I samband med detta så började hon även tycka att det var otäckt att bajsa och går och håller igen så att vi nu har fått börja ge henne lite laxerande medel. Jag är så trött, ledsen, osocial och tycker att allt är skit, och det är klart att tre veckor med ytterst lite sömn visar sig på något sätt. Även Ellas humör är inte på topp av förstålig skäl. Jag vet inte vad jag ska trösta mig med längre och sambons semester är snart slut. Det är inte lätt att se ljuset när det känns som man har ett mörkt moln hängande över sig, kvällarna känns bara jobbiga för då kommer oron inför natten och på nätterna ligger jag och grubblar på vad som kan vara fel, allt känns då extra jobbigt och ensamt. Sambon har försökt hjälpa till på nätterna men då skriker hon bara ännu värre, det är bara mamma som gäller.

Sköt om er
Sovkram

Hallå där ute...






Hallå där ute semesterfirare, arbetsmyror, livsnjutare, soon to be semesterfirare, tillbaka-till-jobbet-ångestladdade eller vad ni nu befinner er i för tillstånd.
Jag slänger in några bilder på vardagsrummet där några saker har fått byta plats med varandra, några har plockats bort och några nya har tillkommit. Kudden "Live what you love" kommer från Lagerhaus. "New york" kudden och vasen på bordet är från Soluppgången.

Ha det så gott i sommarsolen och tack alla ni som kikar in och för de fina kommentarer ni lämnar.
Sommarkram

Betongljusstakar





Betongljusstakar som jag gjort av olika flaskbottnar. Jag har verkligen fastnat för dessa ljusstakar och gjort flera stycken i olika storlekar och höjder, gillar den råa och kalla känslan från betongen som bryter mot sommarens vackra blommor och färger. Det kommer att bli ännu fler av dessa ljusstakar...det kan jag lova:)

"Nu är det sommar nu är det sol nu är det koskit i hagen, nu är det mer än det var i fjol för nu har korna ont i magen"

Hoppas ni har det riktigt gott ute i solen bästa bloggisar!
Betongkram

&....så bönar jag och ber om lite fler röster......pleeeeeeease, snääääälla söta...
klicka HÄR för att rösta ♥