Tack!





Med risk för att bli totalt nedröstad tänker jag nu meddela att tapeten, "Seaside" från Boråstapeter som utgått, även kommer att utgå från mitt kök. Jag har den runt valvet mellan kök och matrum, den är jättefin men jag tror att jag har hittat en annan "tapetpärla" som får ingå i köket. Det är bra att ha en sån här liten perfekt "fondyta" som endast kräver en tapetrulle, då går det snabbt och lätt att byta tapet lite oftare......eller är det kanske dumt föresten, med en perfekt liten "fondyta" som gör att man alldeles för snabbt och lätt byter tapet ofta.

Tack för alla positiva och peppande kommentarer på gårdagens inlägg som gjorde att jag kände att det här ska jag nog klara! Och den som tog ner mig på jorden igen och fick mig att tänka Oooh shit kalkyl?!;) Men framförallt tack till dig som mailade mig och delade med dig av dina erfarenheter, tips, råd och stöd, att människor man inte känner, eller aldrig ens träffat delar med sig och tar sig tid för att hjälpa på det här sättet är helt fantastiskt!

Fliken "Verkstads-shopen" uppe på sidan kommer att försvinna, jag har därför sänkt priset på de sista sakerna, kika här om du vill.

Nu önskar jag er alla en riktigt fin fredag
Tack-kram

Dags att avslöja!



Det är väl dags att avslöja att Vita Hemligheter blir ett företag. Jag har länge funderat på att till viss del kunna ha detta som mitt arbete och nu är det bestämt. Uthuset som jag har fixat till blir min....vet inte riktigt vad jag ska kalla det för, atelje låter så konstnärligt, butik låter så allvarligt och uthus låter som ett utedass. Men om vi blandar atelje, gårdsbutik och verkstad i en bunke så känner sig Emma riktigt hemma. Jag vill att det ska finnas en plats man kan åka till om man vill köpa en tegelpanna eller kanske bara titta på dem. Nu blir ju inte detta någon vinteranpassad butik utan är i så fall något som får göras till nästa år om det känns bra och har fungerat ok och jag vill fortsätta. 
Min största magvärk är om jag klarar av det!
 Den största skillnaden att fortsätta som enskild företagare blir ju att det blir mycket mer pappersarbete, därav min magvärk, jag är ingen "sifferhuvudmänniska" (kan man säga så?) utan jag är en väldigt praktisk människa, men jag känner att jag måste göra ett försök. Om man inte provar så lär man sig inget och jag vill inte gå och ångra att jag inte försökte......jag måste ju tro på mig själv.

Det kommer snart mer information om vart man hittar mig och vilka tider jag finns på plats om man vill kika in.
Det går självklart att beställa tegelpannor precis som vanligt genom att skicka ett mail till mig på: emmasverkstad@gmail.com med vad det är för tegelpanna/text du vill beställa. Den 1 september höjer jag priset på tegelpannorna till 299kr, självklart inte på de beställningar jag håller på med eller de som kommer in innan.

Tack alla ni som tittar in hos mig
Företagskram

På loppis





Idag har vi varit på loppis. Jag hittade lite blått fint porslin, glas mm. men det dagens bästa fynd var nog de helvita mönstrade gamla dessert-tallrikarna elva stycken för endast 15kr. Det var väl egentligen inte detta jag var ute efter men det var det som följde med hem:) Jag är så svag för gamla fina koppar och fat att jag inte kan låta bli fastän skåpet redan är fullt!

Hoppas ni har en fin dag
Loppiskram

Vårt kök





Det står just nu en soffa i köket
Den svarta långa bänkskivan är borta och innan vi köper den nya vita så ville jag prova hur det såg ut med en soffa under fönstret för att se om jag vill ha det så istället, men nu när jag suttit och tittat på gamla bilder på köket så tror jag faktiskt att det är bättre med bänk. Vårt kök är tyvärr alldeles för litet för att rymma en matplats utan vi har ett stort valv in till matrummet och sitter där och äter istället. Men den där drömmen om ett stort kök med en härlig matplats finns ju alltid, men jag får nog helt enkelt inse att det inte går.

Trevlig kväll
Soffkram

Tegelpanna



Uppskattad bröllopspresent.

Denna tegelpanna är nu på väg till bröllop. Jag hoppas att den ska få det roligt och bli omtyckt av gästerna och brudparet.
Idag väntas både lite hushållsgöra och lite arbete, barnen är hos dagmamman några timmar så nu gäller det att sätta fart och köra så det ryker.

Fin dag på er
Full fart-kram

För att jag tröttnar



Att spara till långt hår brukar för mig sluta med att det blir kort, för att jag tröttnar och tycker det är så drygt. Men idag fick jag till en liten liten näst intill obefintlig toffs...vilken kliv, vilket framsteg i denna väntan på mitt långa svallande hår!

Idag har vi varit på Stufvenäs gästgifveri och ätit en trerättersmiddag tillsammans med familj och släkt för att fira min älskade farmor som nyss fyllt 80år. Vi har haft en riktigt lugn och skön söndag med fint väder, en härlig utflykt med god mat, träffat fina och betydelsefulla människor. 
Tack för idag farmor!

Trevlig söndagkväll
Familjekram

Planerar






Det är alltså det här bordet och stolarna jag planerar att byta ut. Bordet ska jag försöka sälja men stolarna tänker jag behålla och förvara någonstans, gud vet var...men det löser sig säkert. Jag ska börja med att få dit ett nytt bord, och jag kan ha hittat ett på blocket, eventuellt får jag bygga om det lite för att få det som jag vill. Det är ju egentligen inget fel på det här möblemanget vi har nu, meeen......ja ni vet;)

Jag har fått några frågor på mina tegelpannor om priser och hur man gör för att beställa. Ifall jag har glömt/missat att svara någon så ber jag så hemskt mycket om ursäkt. Under fliken Beställa Tegelpanna uppe på listen på sidan finns information om priser, frakt, beställning mm, och även några bilder/text exempel.

Ni vet väl att ni kan följa Vita Hemligheter på Facebook

Hoppas ni har en bra lördag
Möbelkram

Thank god it´s friday!






Bilder från vardagsrummet.

"Thank god it´s friday".....eller hur! Gjorde en liten tegelpanna bara för att det är så härligt med fredagar, imorgon får jag plocka fram den som det står "Thank god it´s saturday" på, sen blir det "Oh no it´s already sunday" och så "To bad it´s monday".....;)

Idag har vi inte gjort så mycket mer än bara njutit av att det är fredag. En god vän och hennes lilla dotter kom på besök i eftermiddags vilket alltid är så himla trevligt, det är så skönt att få sitta och prata strunt en stund. Ikväll blir det hemmagjord pizza och självklart en massa fredagsgott.

Tack för alla bra råd angående mitt stoldilemma, jag tror att jag kan ha bestämt mig. Nu ska jag bara hitta ett bord också.

Önskar er en riktigt härlig fredag
Thank god it´s friday-kram

Nya stolar


Stol "Brooklyn" vit


Stol "Montmartre" vit

Jag har planer på att köpa nya stolar till matrummet men kan inte bestämma mig hur jag ska göra. Antingen så blir det 6 stycken "brooklyn" stolar eller så ska jag blanda och ta tre av varje stol, vad tror ni om den mixen? Jag rådfrågade min mamma och hon tyckte endast "Brooklyn" stolarna för de andra ser obekväma ut.....ja ja det är möjligt men då får man väl se till att vara först på plats hemma hos oss om man vill göra rumpan nöjd och bekväm. 
Är det någon som har en "Montmartre" stol och kan tala om hur sittvänlig den är?
Vad tror ni, blanda eller inte?

Bilderna och stolarna kommer från reformasthlm.se

Stolkram

Så är det absolut inte!




Idag ser det ut så här här hemma när det är "sofftvättardag"

Ni får inte tro att vårt hem alltid är städat, rent och perfekt, för så är det absolut inte! Det ligger ofta saker överallt, matrester under bordet, fläckar lite här och var, klädhögar där de egentligen inte ska vara. Med två små barn så får man ofta gå sicksack eller skutta över leksaker vilket man SKA göra i ett hem med barn, för barn måste få vara barn. Idag var det dags för en sanering av klädseln på soffan eftersom den inte var vit längre.

Sköt om er
Soffkram

Okänd mark






Tegelpannor några gamla och så några nya.

Jaha då var det klart, papperna har kommit. Jag har nu gett mig ut på helt okänd mark, skrämmande men ändå spännande! Vita Hemligheter kommer framöver att byta eller snarare ändra namn lite, det blir eventuellt lite fler ändringar och nyheter. Just nu vet jag faktiskt inte riktigt själv vad som väntar, jag tar en dag i taget. När nervositeten över att kliva in på okänd mark har lagt sig något så kanske jag kan fira genom att börja andas igen. 

Ha det gott
Okändkram

Flyttat in





Har ni sett vem som flyttat in hos oss? Jo visst är det "Big Ben".  Jag hittade ett billigt golvur på blocket, inte ett riktigt med urverk och pendel utan endast med en batteriklocka, men det gjorde inget eftersom min plan var att måla det svart. Det kändes då bättre att köpa ett billigt "fejk" än ett dyrt och äkta då man aldrig vet hur resultatet blir. När det var klart och vi bar in det så stod jag länge och bara gapade och tänkte....OMG vad stort det är!! Men nu några dagar senare har jag vant mig vid att ha "Big Ben" i matrummet och tycker faktiskt han är riktigt snygg där han står i hörnet.

Den svarta korgen med lock i marockansk stil kommer från Mio.

Ny vecka nya tag, jag önskar er en bra dag
Big Ben-kram

"Glömma världen"






"If I lay here, if I just lay here
would you lie with me and just forget the world"
Text från låten "Chasing Cars" av "Snow Patrol"

Jag läser den flera gånger om och varje gång är den så klockren....."It makes sense", eller nåt:) Ibland behöver man nog bara lägga sig ner och "glömma världen", för att det kanske behövs eller bara för att få vara tillsammans utan allt som händer runt omkring.
Tegelpannan finns nu under fliken "Tegelpannor till salu" för den som är intresserad.

"If I lay here, if I just lay here
would you lie with me and just forget the world"

Med dessa ord vill jag önska en härlig lördag
Tegelpannekram

Skrämmande!




Jag gillar att ha en massa foton och ramar framme och det blir ju mest på barnen, Phoebe, Ella och så Sigge så klart, han är ju pojken i familjen fastän han egentligen är äldst och gått i pension. 

Är det så att veckorna går fortare och fortare? Jag tyckte förra veckan gick fort men denna hann jag inte ens reagera över, skrämmande! Det är redan fredag och jag vet att jag tänkte i början på veckan att jag MÅSTE vattna blommorna. Nu hänger de trötta och extremt torra blommorna och tänker att BORDE hon inte ha vattnat oss för en vecka sen! Kan man få be om några fler timmar på dygnet för jag hinner inte med allt.
Nu blir det till att ta tag i några måsten innan jag tar fredagsmys med familjen, för det hinner jag absolut med, det är ju bästa kvällen på hela veckan!

Fin fredag på er
Myskram