Det klingar inte....





Här står vår "Datumbräda" på lastpallarna i vardagsrummet. Det finns nu en flik uppe på listen på sidan som heter "Beställa Datumbräda" där man kan gå in och kika om man är intresserad. Jag är fortfarande inte helt säker på att det är "Datumbräda" dessa brädor ska heta utan funderar vidare på det. Som min mamma sa, 
Det klingar inte....
Och det håller jag nog med om, det gäller alltså bara att komma på ett namn med kling i....men vad är det?!

Igår var jag sjuk och var liggande nästan hela dagen, fy tusan så trist det är! Och jag är absolut inte den sortens människa som har ron till att bara ligga en hel dag utan gör gärna ett par tappra försök att trotsa bacillerna, men inser ganska snabbt att det är bara att lägga ner och lägga sig ner istället. Men idag är jag på fötterna igen och mår mycket bättre!

Önskar er en fin söndag
Kram med kling i 

Nya lampor




Jag har hängt upp nya lampor över köksön. Jag köpte dem för länge sedan i Ullared och sen dess har de provhängt på några mindre bra ställen för att bli nerpackade igen och hänga med alla de andra prylarna nere i källaren istället. Men när den nya tapeten kom upp köket så hittade de sin rätta plats och passar riktigt bra tycker jag, hängde dem lite högre upp för att jag tyckte det var snyggt och för att slippa klonka huvudet i dem hela tiden som jag gjorde i den förra lampan. Ska bara försöka komma på en bra lösning med de fulla sladdarna, själva lamporna har tygsladdar så de är fina men den inte så tjusiga sammankopplingen i taket måste fixas.

Hoppas ni har en riktigt härlig fredag
Lampkram

Är han svartsjuk tro?


Har jag något på huvudet matte?


Ser du den?


Är den kvar?

Sigge är faktiskt inte så förtjust i att man tar kort på honom, det kan man kanske inte tro men han hyser ett agg mot kameran. Att han står så nära kameran är för att han vill anfalla och knuffa bort den från mitt ansikte för att pussa på mig....är han svartsjuk tro? Om kameran försvinner kanske jag bör kolla efter tassavtryck. Däremot har han inga problem med att ha saker på huvudet, det accepterar han. Han har under många år haft renhorn på sig på julafton men sen han gick i pension behöver han inte längre utföra det jobbet.
Han är cool våran Sigge!

Ha det gott allihopa
Siggekram

Nya produkter!





Jag har jobbat på några nya produkter som nu är färdiga! 
Det är vita brädor med datum, klockslag och första bokstaven på barnets namn och en fjäril. Jag har inte bestämt namn på dessa ännu men kallar dem för "Datumbräda", har ni några andra bra namnförslag tar jag tacksamt emot det?
Jag har utgått ifrån vad jag själv skulle vilja ha för att påminnas om de två största ögonblicken i mitt liv, när våra små mirakel poppade ut.
Den första brädan på bilden står alltså för våra barn Phoebe och Ella. På den andra brädan har en väns barn fått ställa upp med datum, tid och sin första bokstav för att visa exempel på hur en bräda med tre barn ser ut.
Doptavlorna av tegelpannor som jag gör är ju verkligen unika och mycket uppskattade doppresenter, men kanske känner man att man inte beställer en sådan i efterhand själv. Då kan detta vara ett alternativ som inte är så "dop-aktig" utan med stora snygga bokstäver och siffror blir en snygg inredningsdetalj men med viktig betydelse. Man behöver ju inte heller bara ha den i barnrummet utan i vilket rum som, jag har vår i vardagsrummet så vi alltid ser den.

Jag har arbetat fram tre olika alternativ,
Bräda för:
1barn  95kr   mått: 28x9,5x2cm
2barn  185kr  mått: 40x9,5x2cm
3barn  245kr  mått: 50x9,5x2cm

Vill man ha en bräda för fler barn så ordnar jag såklart det, det är bara att maila mig på emmasverkstad@gmail.com. Frakten för brädorna är 59kr. Det kommer att finnas en flik uppe på listen på sidan när jag bestämt mig för vad brädorna ska heta. Vill man beställa gör man det genom att maila till emmasverkstad@gmail.com, vid beställning behöver jag ha datum, tid och namnen för barnen och så ditt namn och adress.


Nu önskar jag er en bra dag
Brädkram

Den vinnande lotten...


Det var mååååånga lotter!!
Men det är väl inget att dra ut på utan jag avslöjar direkt att den vinnande lotten blev Ekenäsliv, Grattis Anna! Maila mig på emmasverkstad@gmail.com så skickar jag din tegelpanna till dig.
Tack till er alla som var med och tävlade, otroligt roligt att så många är med och slåss om mina tegelpannor.

Önskar er en härlig måndag
Vinstkram

Otroligt inspirerande!






Exempel på bilder från mina "Boards" på Pinterest.

Jag har ganska nyligen upptäckt Pinterest och har där börjat få ihop flera "Boards" med inspiration. Det finns så mycket fint och jag upptäcker mer och mer hur roligt det är och så otroligt inspirerande att sitta och pyssla med. Det haglar av massor av tips och ideér vilket jag älskar och det är väldigt lätt att bli sittande med lääänge.
Nu kan ni följa Emmas vita Hemligheter på Pinterest och se samlade bilder från vårt hem, foton mm. Se vad som inspirerar mig och förhoppningsvis inspireras själva.

Follow Me on Pinterest

Så vill jag också påminna om att det är sista dagen att anmäla sig till utlottningen för att ha chansen att bli ägare till en tegelpanna. I morgon sätter jag igång med grovgörat att sammanställa alla tävlande, de flesta av er har flera lotter och det är över 100 tävlande...det blir många lotter! Och jag kan inte säga annat än att, I love it!!

Skön söndag på er
Pinterestkram

Hundväder


Hujedamej...idag har vi ett riktigt "hundväder" och det är då verkligen ingen som vill gå ut idag inte ens Sigge, han ligger i soffan och snarkar som en hel elefanthjord. Regnet öser ner hela tiden och vi har nu en pool i trädgården fast inte den sortens pool jag skulle vilja ha.
Nähä idag blir det lugna puckar och en hel del tv-tittande, "Emil i Lönneberga" rullar flitigt här hemma just nu...hoppfallerej vad bra det är! Phoebe har snart lärt sig alla låtarna och går och sjunger, Jag är en fattig bonndräng......

Har ni sett att det finns en ny flik uppe på listen på sidan, den heter Galleri Tegelpannor där man kan gå in om man bara vill kika runt på lite tegelpannor jag gjort.

Nu önskar jag er en fortsatt skön lördag
Regnkram

Vimpel


Mailegkaniner från Soluppgången.


Minivimplar från mig.


Fick en beställning på en vimpel som present till ett barndop.
 Så jag sydde en minivimpel med små söta flaggor i grönrandigt och blått "Tildatyg". Tror att det blir fint med en liten mindre vimpel att hänga på spjälsägen, i fönstret eller på väggen. När det finns tid kommer jag att sy upp lite fler vimplar och sälja. Det är väldigt roligt att sy men jag är absolut inte så duktig att jag kan sy precis vad som helst, men vimplar känner jag att jag behärskar och klarar av. Och så tycker jag själv att de är så fina att pryda hemmet med eller till exempel när man ska ha kalas så tycker jag det blir extra piffigt.

Nu önskar jag en riktigt kalasfin fredagkväll med massor av mys
Vimpelkram

På jobbet






Idag har jag skyltat å plockat å piffat på jobbet. Jag hängde upp tapetvåder på en klädställning, vilket ju funkade jättebra. baxade in bord, äppellåda, krukor, korg, äppel och så självklart tegelpannor i bilen idag på morgonen för att ta med mig till jobbet att piffa med.
Så nu kan ni som bor i Nybro eller i närheten komma in på Curts Färg och kika på tegelpannorna och se dem live, det går även bra att hämta i butiken om man har beställt. Jag träffade en jättetrevlig kund idag som var inne och hämtade sina två tegelpannor som hon beställt, så roligt att ses och få höra att hon tyckte om dem, det värmer verkligen:)

Nu måste jag gosa och kramas med mina små tjejer som jag inte träffat på hela dagen, det bästa med att åka iväg och jobba är att få komma hem till dem.

Trevlig kväll
Piffkram

Ni glömmer väl inte...

 
Ni glömmer väl inte att anmäla er till utlottningen om tegelpannan....endast ett par dagar kvar!
Klicka här och anmäl dig.
 
Hoppas ni har en bra dag
Tävlingskram



"One way"




En misslyckad slagning av en tegelpanna kan leda till annan lyckad form. Den här tegelpannan gick sönder på helt fel ställe när jag slog den men istället tyckte jag att den påminnde om en skylt som pekar åt ett håll, så jag skrev "One way" på den och målade dit en pil.

Efter att haft eko i kylskåpet i nästan en vecka så fick jag idag ta mig i kragen och åka och storhandla, fy vad tråkigt det är och vad dyrt det är med mat.  Det kurrade i magen när jag gick i affären vilket är farligt då det finns risk att en massa onödigt åker ner i kundvagnen, som tur var var jag så kissenödig att jag inte kunde göra några onödiga stopp utan bara ta det viktigaste. När jag kom hem vräkte jag i mig lunch och kladdkaka med vispgrädde till kaffet samtidigt som jag tittade ut och fick se en tjej hurtigt jogga förbi, tänkte för mig själv,
Ojdå...det där kanske jag också skulle behöva göra!
Men vilken tur jag hade att det började regna........

Ha det fint
Onewaykram

Jag är så nöjd!





Nu har jag fått smälta tapeten lite och jag är så nöjd, ni får därför kika på fler bilder från köket idag. Köket känns större och luftigare fast det egentligen inte är det. 

Det är nu hela 100 tävlande i utlottningen om tegelpannan, det är sista veckan att vara med och tävla så har du inte anmält dig ännu, klicka här och gör det nu!

Önskar er en härlig tisdag
Kökskram

Ny text


Vi startar veckan med en tegelpanna och en helt ny text,
"Fill your life with love and laughter happiness is all that matters"
Nog talar den väl om exakt vad som är viktigt, kanske ibland glöms bort allt för lätt och man behöver en påminnelse!

Nu är det påfyllt med nya fina tegelpannor under fliken "Tegelpannor till salu" uppe på listen på sidan, där finns även denna tegelpanna.

Love to you all!
Tegelpannekram

Nya tapeten!





Då var den nya tapeten runt valvet mellan köket och matrummet uppe. I ramarna som är på tapeten står det olika recept....perfekt, ny receptbok på köpet! Av endast en tapetrulle blev det verkligen ett helt "nytt kök", med den rutiga tapeten som satt tidigare blev köket väldigt lantligt. Den nya tapeten är fortfarande lantlig men med en modernare känsla. Tänk att så lite kan göra så mycket och jag tycker inte att man ska vara rädd för att tapetsera ofta, speciellt inte om man har en lite mindre väggsnutt som inte kräver så mycket tapet, arbete eller pengar.
Nu ska jag och tjejerna baka muffins i vårt "nya" kök.
Skön söndag på er!

Tapet, Midbec karta Isabelle 127630. Tapeten är köpt här.

Tapetkram

&.....när jag hade satt upp tapeten sa jag, Oj det kanske blev för mycket, kanske bara skulle haft vit vägg. Då sa plötsligt sambon (som aldrig har några åsikter), Nähä!..någonting måste det vara...det har ju annars en tendens till att bli för mycket vitt! 
Vad menar han med det?;)

Tapetsera



Bye bye rutiga tapet....

Nu börjar jag tapetsera....hej hopp nu ska nya tapeten opp!

Tapetkram

Mina favoritpannor




En av mina favoritpannor med texen: "Happiness is not a destination it is a way of life", jag gillar upplägget på texten, de olika storlekarna och stilarna...ja den här är jag nöjd med:)
Ni har väl inte missat att det är en tegelpanna med just denna texten på som jag lottar ut! Klicka här för att vara med.

Idag är det en riktig innedag, vi är ganska sega efter veckan som gått och så regnar det och blåser kallt ute. Men det gör inget för då kan man sitta inne i värmen och titta ut på ovädret, tacksam för att man slipper gå ut. Jag märker på tjejerna att de också uppskattar dessa dagar när vi bara går runt och "fiser" här hemma och inte gör någonting, det blir som en liten återhämtning efter fyra dagar av stim å stoj och rackans massa skoj hos dagmamman.

Önskar alla en mysig fredag
Innekram

Riktigt otäckt!





Bilder från vardagsrummet.
Kudde från Lagerhaus.

Herrejäklar...säger jag bara! Igår hände något riktigt otäckt när jag står vid fönstret och textar en tegelpanna,  tittar jag ut och får se bakänden av ett flygplan. Jisses vad rädd jag blev...eller det är inte ens halva sanningen, jag blev faktiskt riktigt jävla sketibyx. Jag rusar ut och fram till staketet och ropar in till grannen som sitter lugn som en filbunke på sin altan,
-flög inte det där väääldigt lågt!?!
Grannen svarar att det snuddade nog trädtopparna.
Att jag kanske reagerar extra starkt kan bero på att jag ibland när jag gått och lagt mig och fönstret är öppet, hör när flygplanen brummar högt där uppe i luften kan tänka, tänk om det störtar! Och slappnar inte av förrän ljudet försvunnit bort.
Inte konstigt att man då blir rädd när en flygplansvinge plötsligt drar förbi utanför fönstret.

Önskar er en bra dag
Flygplanskram