Utlottning!


Fredag....och det firar vi med en utlottning!

Jag har fått äran att i samarbete med Kökshem lotta ut en bricka. Ni har chansen att vinna en mycket fin designad svensktillverkad bricka,
1:a pris: Brickan "Orsa"- Design Mrs Murphy (värde 355kr)
2:a pris: Ett presentkort på 200kr till Kökshem.se

Så här gör du för att tävla:
1. Prenumerera på kökshems nyhetsbrev
2. Kom på ett julrim som handlar om heminredning
3. Länka med bilden på din blogg (frivilligt) 

Julrimmet gör ni så gott ni kan med, behöver inte vara någon avancerat....låt fantasin flöda!
Perfekt bricka att servera glöggen på till jul, eller varför inte ha den på bordet med lite ljus och pynt på.
Tävlingen pågår t.o.m den 7 december. Vinnarna meddelas via mejl.

Trevlig fredag!
Tävlingskram

Peace please





Kuddfodral "Peace please" och "Give & take" från Ellos, kudde med varg på kommer från Rusta och fodralet "Live what you love" är från Lagerhaus.

Idag har jag plöjt mig fram till jul-lådorna nere i källaren för att vara redo på söndag när adventssakerna ska fram. Jag säger då det, herregud det tog mig över en timme att komma fram till lådorna, så mycket grejer där nere och jag är skyldig till en del.....eller det mesta....ja ja jag erkänner, jag är nog skyldig till ALLT! Men så är det ju jag som röjer, svär, frustar och flyttar lådor och prylar fram och tillbaka också. Jag hade en vän på besök idag och jag "beklagade" mig över hur fullt det är i källaren....hon berättade då att hon förvarar och kör runt med lite prylar i sin bil....ja alla sätt är ju bra utom de dåliga:)

Todeloo på er!
Prylkram

Det minst tänkbara...




Ibland kan man på det minst tänkbara stället hitta det man mest av allt kan tänka sig att ta med sig hem. Denna underbara och pampiga rentrofé hittade jag på Blomsterlandet, hyacinterna känns kanske mer trovärdiga att komma från "ett blomsterland"....men näpp....jag hade en rentrofé under armen när jag gick ut ur butiken.
Jag är inte helt säker på att det är över lastpallshyllorna som den ska hänga, utan känner mig fram lite. Jag får väl kånka runt på min trofé här mellan väggarna....jag menar någonstans måste väl denna skönhet passa. När Ella fick se den så utbrast hon,
Ett jåjon!!
Hon har bestämt att det är ett rådjur...så det så.

Funderar ni på att beställa tegelpannor till jul så är det denna och nästa vecka (t.o.m. fredag den 7 december) ni har på er, därefter tar jag inte emot beställningar som ska vara klara och hinna levereras till jul.
Beställningar skickas till: emmasverkstad@gmail.com

Ha det gott alla fina ♥ och tack för att ni kikar in hos mig!
Trofékram

Börja om från början




Är det inte konstigt hur trött man kan bli på sina prylar emellanåt....där är jag nu! Jag skulle bara vilja skyffla ut varenda pryl och möbel ur hela huset och börja om från början, men jag misstänker att det blir ett alldeles för stort projekt som ingen mer än jag vill delta i så det får jag nog hoppa över. Men det blir nog till att hämta den där kartongen som jag så flitigt springer med upp och ner i källartrappen och kasta ner lite prylar i. Jag förstår inte varför jag blir så stressad över för mycket prylar och tycker att det känns stökigt....är jag pedant? Jag tjatar mycket om att "var sak har sin plats", däremot putsar jag nästan ALDRIG fönsterna, jag dammar ytterst SÄLLAN och dammsuger först när det knastrar under fötterna eller en dammråtta rullar förbi framför ögonen på mig....så näää, jag tycker nog inte att jag är pedant....meeen, var sak har sin plats!

Önskar en bra start på veckan!
Prylkram

&....Torsten är hemma igen, och det visade sig att han varit instängd i ett uthus hos en familj bara två hus bort på vår gata och det var en utsvulten liten katt som kom hem:)

Bilen är packad



Bilen är packad, håret är plattat......julmarknad here I come! Ska bara hitta dit också:)

Hoppas ni har en fin söndag!
Söndagskram

Förberedelser...





Idag är det fullt upp med förberedelser inför julmarknaden i Kåremo där jag ska medverka i morgon. Tegelpannorna måste packas ordentligt och så blir det även lite annat plock som får följa med.....det känns lite spännande! 

Trevlig lördag på er!
Pack-kram

Ella




En ny "Jultegelpanna" med små paket målade längst ner.
 
Idag när jag var på toaletten och gjorde mig i ordning för att åka till jobbet så öppnades dörren och Ella (2 1/2 år)kikade in,
Hej mamma har du duffat (duschat)?
När jag såg henne frågade jag,
Vad är du för en liten trollunge?
Och hon svarar,
Nähä du...det är jag som är Ella!
Ja det är då tur att jag har henne som håller koll på mig så jag inte tar fel:)
I går däremot bestämde hon att, jag var mamma, hon var barnet, Phoebe var pappa och mormor fick vara lilla Ida. Kanske en något suspekt familj!
 
Önskar er en fin dag och sköt om er!
Trollungekram
 
&....vår lilla Torsten har tyvärr inte kommit hem ännu:(

Vi saknar Torsten!



Vi saknar Torsten....är det någon som sett honom!?
Han har varit borta sen i måndags förmiddag och det är inte likt honom att vara borta så här länge. Även om bara ett par dagar borta kan verka lite på en katt så har jag en "bad feeling", han har aldrig varit borta två hela nätter och dagar tidigare och nu börjar vi bli oroliga.
Ni som bor här i samhället (Tvärskog) eller i närheten och läser detta, kolla gärna era uthus eller bilar då han är en nyfiken en och kanske blivit inlåst någonstans. Jag glor nog ut genom köksfönstret var femte minut i hopp om att han ska sitta där utanför....

Ta hand om er!
Torstenkram

Tegelpanna



Denna tegelpanna blir en av dem som följer med mig på julmarknaden på söndag.

Några undrade hur jag satt fast tapeten innanför dörrarna på vitrinskåpet som jag visade i tidigare inlägg, det var ju lite slappt och inte skriva hur jag gjort......jag mätte och klippte lika stora tapetbitar som rutorna på skåpet, sen tejpade jag bara fast dem på insidan, lätt som en plätt!

Fin dag på er!
Tapetkram
 
Meeeen hörni!.....ser ni att "Tryckfelsnisse" varit framme och kladdat på tegelpannan? "Holliday" stavas med ett L. Det får helt enkelt bli en annan panna som får följa med på julmarknaden då denna måste göras om:) Så konstigt det kan bli...jag märkte inte ens att "Nisse" var med när jag textade den;)

En helt galen helg!







Jag har haft en helt galen helg....eller egentligen har jag haft en helg med en helt galen 41/2 åring. Det är nog så att Phoebe som alltid varit en väldigt snäll och försiktig liten tjej nu har hamnat i vad vi misstänker en 4-årstrots, och nu jädrar tar hon igen för all tid hon varit snäll minsann. Ibland blir det svårt att hantera när man inte gör annat än å kämpar för att försöka hålla lugn här hemma och emellanåt blir jag helt uppgiven. För att sätta gränser och visa att hennes handlingar ger konsekvenser får hon inte göra vissa saker, som t.ex, se på tv, inget fredagsmys eller gå på gympan men det känns som om hon snart inte får göra någonting. Jag hoppas den här perioden snart går över. Ikväll ska vi i alla fall på gympan!

Men en sak jag gjorde under helgens galenskaper var att sätta tapet innanför dörrarna på vitrinskåpet, en riktigt häftig gammal 70-talstapet. Får man tag på lite gamla billiga tapeter eller har kvar någon bit från tapetsering är detta ett bra och enkelt sätt att förnya sitt skåp på, lätt att byta tapet om man plötsligt känner för något helt annat kanske en röd tapet till jul.
Jag tycker matrummet fick en mycket coolare feeling!

Hoppas ni haft en fin dag och en bra start på veckan!
Galenkram

Julmarknad







Nästa söndag, den 25 november kommer jag att finnas med på en julmarknad med mina tegelpannor.
Julmarknaden är mellan kl. 15-18 och platsen är Kåremo byggdegård i Kåremo som ligger ca.2 mil norr om Kalmar. En mysig liten julmarknad, kl 16 och 17 kommer Högalids folkhögskola och sjunger, kl 16.30 är det Tomtepromenad för barnen som då kan lämna sina önskelistor, det finns även försäljning av korv och fika.
Har ni möjligheten, kom gärna och besök mig på plats och ni kan se mina tegelpannor i verkligheten.

Denna vecka blir det hårt arbete med att försöka hinna tillverka några fler pannor att ha med mig och kanske även lite annat.

Jag hoppas ni har en skön söndag!
Marknadskram

Sista chansen!




 
Så var den härliga fredagen här igen....med mys, godis och allt vad det innebär. Först ska jag jobba hela dagen men det spelar ingen roll, för en fredag är en fredag och ger en go känsla vad man än gör. Och de fredagar som jag är iväg och jobbar är sambon ledig och hemma med barnen, så när jag kommer hem har de fixat middag och som alltid varje fredag när de är hemma så har de bakat chokladbollar, det konstiga är att det brukar inte bli så många chokladbollar så jag undrar just vart smeten tar vägen.
 
Idag är sista chansen att beställa adventslådorna, så vill ni ha måste ni maila mig idag, emmasverkstad@gmail.com
 
 
Jag önskar er alla en riktigt bra fredag!
Fredagskram

Nollställd



Idag blir det bilder på köket från två olika håll, från matrummet och från hallen. 

Känner mig idag lite nollställd, tom i bollen och blank....kanske är det batterierna som laddas!

Önskar en fin torsdag!
Nollkram

Nu blev jag faktiskt arg!



Jag hade ett helt annat inlägg planerat när jag satte mig vid datorn.....
som alltid så börjar jag med att googla runt lite här och där, dit nätets väg leder mig helt enkelt. Detta slutade med att det blir ett annat lite grinigare inlägg istället, jag brukar kunna skratta åt det mesta å tänka, okej fine!! Men nu blev jag faktiskt arg! jag skulle aldrig aldrig få för mig att peka ut någon för jag kan ju faktiskt ha fel.
Däremot så vill jag bara klargöra att frågor som jag får på mail angående,
Hur jag tillverkar tegelpannorna?
Vad jag använder för pennor?
Vad det är för färg jag använder?
ELLER
Hur det går till att skicka dem?!
Kommer härmed inte att besvaras.
Att skicka mig mail och låtsas vara intresserad av MINA tegelpannor för att få veta hur JAG gör i syfte att göra samma sak tycker jag inte är okej! Jag är inte ensam om att texta på tegelpannor, jag har inte heller någon ensamrätt på detta det är jag fullt medveten om, däremot får man enligt lag inte kopiera något rakt av. Tycker man att något är en bra idé och vill prova själv....ja då får man väl för fanken själv lista ut hur man går tillväga, skapar och sätter sin egen prägel, OCH även det praktiska arbetet runtomkring.
Har man däremot andra frågor svarar jag mer än gärna på dem! Jag uppskattar i alla fall att man är ärlig.

Så är ja!....så har jag fått spotta ur mig lite ilska också;)

Och jag önskar er alla fina som kikar in en fortsatt bra dag!
DesignEmmaK-kram

God Jul på olika språk



God Jul på olika språk.
Så här ser "Jultegelpannorna" ut textmässigt, motivet kommer att variera men det blir mest änglar. Julpannorna kostar 399kr exkl frakt. Känner ni att ni är sugna på en sådan här och pynta med till jul eller ge bort i julklapp får ni gärna skicka ett intressemail till mig så tillverkar jag efterhand och lägger ut på sidan. Tycker man då om tegelpannan och motivet så mailar man att man vill ha den.
Så är någon intresserad av jultegelpannan på bilden så mailar du mig alltså, och det är först till kvarn som gäller.
 Tänk att vi närmar oss jul!! Phoebe har redan börjat "fila" på önskelistan och jag har börjat "fila" på placering av gran, ljusstakar och stjärnor, godisbakningen, matlistan, juldukningen, mm........

God Jul
Feliz Navidad
Joyeux Noel
Merry Christmas

Sköt om er!
Julpannekram

Neeeej....jag har INTE julpyntat!!







Neeeej....jag har INTE julpyntat!!
Bilderna går helt enkelt ut på att visa adventslådorna och att jag i år har skrivit/målat dit texten XMAS på en av sidorna, på den andra sidan står som innan siffrorna 1-4. Detta gör ju att man själv kan välja vilken sida man vill ska synas, man kan använda dem mycket längre under julen och om man har dem mitt på bordet blir ingen sida tom. En uppsättning kostar 389kr exkl frakt, beställning bör göras denna vecka.
emmasverkstad@gmail.com

På bilderna finns också, adventsstjärna från Ullared, hjärta i plåt (Bloomingville) från fina butiken Holmbytorp, Uggla från Ica, små ljushus i zink och kruka från Zelected by Houze, skålarna på bordet och den glittriga renen är från Åhléns, julgranskulor i fattigmanssilver från Rusta.

Jag skulle lätt kunna låta pyntet vara kvar och även plocka fram mer...men gör jag det så är jag förmodligen trött på julen innan det är jul och det kan ju vara dumt. 

Trevlig kväll!
Julpyntskram