Comeback efter 50 år!




Ett par röda Italienska sammetsskor från 60-talet kom hem till mig för att få bli fotograferade, de snyggaste Italienska modeller jag haft på besök någon gång....ja, de enda faktiskt.

Idag nyårsafton 2012 gör de comeback efter 50 år! De tjusiga skorna bars en gång i tiden av en dam vid namn Febe mina sysslingars mormor, jag minns hennes färgglada blusar, pärlhalsbanden i klara färger, hennes mörka hår, blossandet på cigaretten men framförallt hennes hjärta av guld. Jag tror inte att någon behövde gå  hungrig i hennes närvaro då hon alltid hade med sig mat för minst ett eller två kompani.
Även om Febe själv tyvärr inte kan vara med idag så kommer hon ändå att finnas med oss och slå klackarna i taket med sina röda Italienska sammetsskor.

GOTT NYTT ÅR!
2012kram

Julen var bra!



Julen var bra!
Maten var god, granen var fin, klapparna var stora, Tomten var givmild, barnen var snälla, allt var bra.....ja förutom då kanske att svägerskan åkte på maginfluensan mitt i alltihopa det var ju mindre bra.

Vi njuter nu av mellandagarna och gör absolut ingenting, vilket jag tycker är riktigt skönt och välbehövligt. Jag har åkt på en galet dryg dunderförkylning med hosta och ont i halsen och så snyter jag mig nog var femte minut...hade jag vetat detta så hade jag ju såklart önskat mig lite mjuka skonsamma näsdukar i julklapp istället för den där urnan, men jädra vilken snygg urna jag fick (köpte till mig själv från sambon) den är värd att gå runt med en rödskavd "dasspappers-snyten" näsa för, ni får se den en annan dag (urnan alltså, inte min "Rudolfröda" näsa.)

Hoppas ni hade en bra jul!
Snorsnytarkram

God Jul!





Har skaffat mig en Araucaria "Rumsgran", de är nästan lite gummiliknande men så himla fina och tåliga.

Jag vill önska er alla en riktigt mysig och God Jul!
Ska ni ut på vägarna så kör försiktigt!

Sköt om er
God Jul-Kram

När kroppen säger ifrån...





Varit frånvarande några dagar då tiden och orken faktiskt inte har räckt till. Ibland måste man lyssna på kroppen när den säger ifrån med trötthet, huvudvärk, alldeles för mycket hjärtklappning och stressen över att Ella fick nässelfeber som kom och gick utan att vi visste varför. Jag kom hem från jobbet igår med halsont och har haft feber inatt och även idag, nu måste jag försöka kurera mig för att göra det som är det absolut viktigaste vid jul....nämligen...mysa och gosa med barnen.
Lite jul har i alla fall hunnit komma in i huset....julgranen är på plats, några tomtar och lite annat plock. Så har jag äntligen fått upp den långa stora brädan som jag gjort med familjens namn (fårlåt Torsten som inte fick plats) på över valvet mellan matrum och vardagsrum. Adventskalendern i tyg som också hänger i valvet fyndade jag på jysk. Ängel och stjärna i zink från Soluppgången.

Hoppas ni har det riktigt gott i julstöket!
Julkram

"Inredningshjärtat" smälter







Man kommer på sig själv med att ändra sin stil och tycka om saker man kanske inte ägnade en blick åt förrut. Att sakta på något sätt gå in i en ny "inredningsfas", att bara titta efter vissa prylar som gör att "inredningshjärtat" smälter just nu.
Jag har varit galen i färger och haft ett kornblått kök, ett lila vardagsrum och ett mörkrött sovrum, allt blandat med blå och gröna fönsterlampor, färgglada och mönstrade gardiner och kuddar.
Så blev jag beige och brun och lugnare.
Sen började jag måla allt vitt, det blev lite romantiskt med gamla broderade dukar, söta små koppar mm. mycket loppisfynd nött och slitet.
Därefter började det industriella smyga sig in till viss del med sin plåt och råa känsla, färger som tilltalar mig just nu är svart, vitt och grått. Jag har nog blivit lite mer stilren i smaken, intresset för design har ökat och tycker mycket om djur och naturmaterial och även en liten touch av marockansk känsla.
 
Jag märker tydligt när jag går in i någon nätbutik vad jag söker efter, vad som tilltalar, vad jag klickar på och vad jag klickar med.
Alla bilder ovan är från Confidentliving.se , där jag hittade industristil från Bloomingville, kuddar med djur och naturkänsla från Ygg & lyng och så Lisa Bengtssons underbara svart/vita "Tillsammans" bilder på taxar. Jag hade en kund i butiken (Curts Färg) som skulle tapetsera en vägg med Lisa Bengtssons taxar som även finns som tapet, så häftigt...jag önskar att jag vore lika tuff, men en tavla med en av hennes bilder skulle jag absolut kunna tänka mig. Jag är uppvuxen med taxar och min pappa har en tax som heter "Janne" och ser ut precis som dem på bilden.
 
Åhhhh....jag känner att jag vill så mycket att jag nästan spricker!!
 
Härlig tisdag på er!
Inredningskram

Konversation



Doptavla med en mycket fin födelsedag...nämligen samma som mig:)
De sista beställda tegelpannorna kommer bli klara och levererade denna veckan, det ska bli skönt att avsluta de sista och ta ett litet jullov.

Under ett blöjbyte av nr.2 på Ella igår uppstod denna konversation:
Ella säger,
Mamma man kan inte äta bajs!
Jag svarar,
Nä det kan man då verkligen inte, då kan man bli sjuk och få åka till doktorn.
Phoebe undrar,
Vad gör doktorn då?
Jag blir ställd och svarar,
Det vet jag inte riktigt....
Då utbrister Phoebe,
Jag vet....jag tror han tar en dammsugare och suger ut bajset ur munnen!!
Och det låter ju faktiskt ganska rimligt....eller...
Det är så härligt att höra barnens funderingar och lösningar på saker och ting, de bjuder ofta på många skratt.

Hoppas ni haft en bra måndag och kanonstart på veckan!
Och enligt kalendern är det bara en vecka kvar till julafton....stämmer det! Gaaahhhhhh!!
Bajskram (sorry)

Lottningen klar och vinnaren blev.....



Nu är lottningen klar och vinnaren blev Louise som skrev dessa fina ord: 
"Jag är strörtfrälst i din blogg, hittade den en lugn natt på jobbet och har läst den varje dag sedan dess. Att jag gillade dig på FB var en självklarhet. Jag gillar dina fina, inspererande bilder och den fina inredningen du har. Jag skulle gärna vilja vinna nr 2 då jag älskar vilda djur. Har en fin hjortflock på gården som vi stödmatar med ensilage varje dag <3 
Ha en fin jul ! Mvh Louise"

Stort grattis Louise!! Tegelpannan med hjorten som du valde kommer att skickas till dig:) 
Tack till er alla som var med och tävlade, det är så otroligt roligt att så många vill vara med och vinna en tegelpanna.....och misströsta inte det kommer fler utlottningar, jag lovar!

Trevlig söndagkväll
Vinnarkram

Hyacinter...




Jag har inte hunnit julpynta alls mycket...det är bara lite stjärnor, hjärtan, kulor och annat plock. Men däremot hyacinter har jag hunnit dra på rejält med i år, de står precis överallt och placerade i lite varsom, muggar, skålar, glas, formar....tacksam liten blomma som går med på det mesta. Muggen på bordet kommer från TGR och kostade 10kr, när jag fick se den såg jag den inte som en mugg utan självklart som en "hyacintvas". Den randiga girlangen kommer från IKEA.

Ikväll blir det pysselkväll här hemma då mina goda vän J (några hus längre bort) och hennes tre tjejer kommer på besök, jag har laddat upp med massor av tapetbitar som ska ingå i pysslandet. Så tror jag nog att det blir en del glögg också:)

Hoppas ni har en fin lördag!
Pysselkram

Jag har bytt soffbord...





Jag har bytt soffbord, det gamla började bli ganska fult på bordskivan. Detta bordet hade jag stående i min gamla verkstad hos min mamma, jag gjorde i ordning och målade det för länge sedan med tanke på att jag skulle ha det som soffbord en dag...den dagen är nu här och visst är de fina de här gamla pelarborden.
Vi bestämde oss också för att köpa en matta till vardagsrummet och lägga på nu under vintern då det drar isande stormvindar mellan planken i trägolvet. 

Mattan "Guldborg" 799kr (2x3m) som konstigt nog inte finns på deras hemsida, är i alla fall från IKEA. De små "granarna" 79kr/3st, som sedan går att plantera ute hittade jag också på IKEA. Ljuslyktorna på bordet är från Mio som har väldigt mycket fint.

Ikväll ska jag få hemgjord hamburgare när jag kommer hem från jobbet....MUMS!!
Trevlig fredag och tack för att ni kikar in!
Fredagskram

Lucia






Litet Luciatåg från Ullared, svartrandig skål från Åhléns. Tegelstenen är från mig själv, vitmålad och så har jag skrivit "Merry Christmas" på den.

Hoppas ni alla har en bra Luciadag!
Phoebe slog upp ögonen vid 07.15 och undrade om Lucia hade börjat än...det hade det ju, så det vara bara å masa sig ner till tvn och njuta av alla de fina julsångerna.
Här hemma har vi ett ytterst litet lussetåg där Lucian inte är mer än 5cm hög, men väldigt fin tillsammans med sin söta lilla stjärngosse och tärna (men jag är rädd att den lille stjärngossen ser lite "full i fan" ut)!

Idag blir det väl till att trycka ner en å annan lussebulle och pepparkaka...eller hur!
Ha det gott!
Luciakram

Utlottning!


Utmaningen löd.....om vi kommer upp i 500 Gillare på Vita Hemligheters Facebooksida inom en vecka så startar en utlottning av en tegelpanna. Och det var då verkligen inga problem för er....härligt jobbat allihopa!
I den här utlottningen kommer du att få välja mellan två tegelpannor,
Nr 1, har texten: "Every new beginning comes from some other beginning´s end"
Nr 2, har texten: "Take the world in a love embrace" och ett hjortmotiv

Det är enkelt att vara med och tävla.
ALLA kan vara med även om du inte har någon blogg eller Facebook.

Det enda du behöver göra för att vara med i utlottningen är att:
  • Skriva en kommentar till detta inlägg där du skriver vilken tegelpanna du skulle vilja vinna, Nr1 eller Nr2.
  • Och skriva vad ni tycker om Emmas vita Hemligheter, om det är något på sidan som behöver förbättras eller ändras. Om det är svårt eller lätt att hitta på sidan, krångligt att hitta hur man beställer eller om det är någon information ni tycker saknas. Alla tips och tankar är välkomna både ris och ros. 
  • Vill du länka med bilden på din blogg och/eller dela tävlingen på Facebook.....blir jag såklart jätteglad och oerhört tacksam, men det är helt frivilligt!

Glöm inte skriva din mejladress så att jag kan få tag på vinnaren
Utlottningen avslutas redan på söndag den 16 december kl.18:00, därefter dras vinnaren och meddelas via mail. Jag behöver då vinnarens adress för att kunna skicka vinsten redan på måndag i hopp om att den ska hinna fram till jul:)

Lycka till!!
Tävlingskram

Hall of Fame



Tegelpanna beställd och skickad.
Den här tegelpannan kommer att stå i en hall, The"Hall of Fame" för att vara exakt.

Nu är vi snart insnöade....hur har ni det?

Önskar en trevlig tisdag!
Hallkram

Förbannat bra...





Jag har bakat hyacinter idag......nää, inte riktigt, men jag har satt dem i en bakform. Köpte såna här bakformar på Åhlens förra året när de reade ut julsakerna, det är pappersformar som går att ha i ugnen, 6-pack för 10kr. Kanske blir det att jag bakar i någon av dem men som ni ser går det ju att ha dem till annat också.

Hur många känner igen sig i det här?.....att stå framför spegeln på toaletten med en sax i handen fast besluten om att man skulle se så förbannat bra ut i lugg. Där stod jag idag med saxen i handen och helt övertygad om att lugg är det enda rätta för mig...vad det det? Hmmm jag vet inte, jag har vacklat mellan...Ååhhhh nej vad har jag gjort! Och...Tjaaa kanske inte så tokigt ändå!...hela dagen. Det spelar ju å andra sidan ingen roll nu då luggen är kapad och det är för sent, det jag vet helt säkert just nu är att det tar förbannat lång tid för en lugg att växa ut igen!

Trevlig kväll på er!
Luggkram

Vinnarna!


Här kommer vinnarna i tävlingen.
1:a pris och vinnare av brickan är Viveka i Bläckhornet
2:a pris och vinnare av 200kr i presentkort hos Kökshem är Majberggren´s Värld

Grattis till er båda! Kökshem kommer att kontakta er via mail. Och tack till alla som var med och tävlade.

Vinnarkram

Många stjärnor









Söta små grå stjärnor i zink och hamrat vackert silverhjärta från Soluppgången.

Det har blivit många stjärnor här hemma i år, både i fönster, på väggar och i skålar. Den stora svarta stjärnan  ska väl egentligen hänga i ett fönster men den hamnade istället i tallrikshyllan....ja, varför inte!

Jag hoppas ni har en underbar andra advent och har det riktigt mysigt. 
Jag har idag packat en massa tegelpannor som nu ska ut och resa i vårt vackra vita land för att hamna hos sina nya ägare. Medans jag höll på med packningen fick jag för mig att lyssna på Magnus Uggla, jag lyssnar ganska lite på Svensk musik men idag fick Ugglas ljuva stämma och tjusiga texter ljuda här hemma. Till slut var det dags för låten "Visa" att spelas och ni som hört den vet ju vad det är för fina ord som sjungs i den.....
I samma rum som mig och Magnus Uggla satt även Phoebe (41/2) och Ella (21/2) och ritade, helt plötsligt hör jag dem skratta och utbrista,
Hahahaha.....han sjöng tuttarna!
Magnus Uggla menar ju tuttar = bröst, medans Phoebe och Ella tror att han syftar på tuttar = nappar, vilket gör att de tycker det här är en otroligt festlig låt. I nästa sekund ropar de,
Ballen!
Vilket jag förmodar/hoppas att de inte har en aning om vad det betyder/är för något.

Önskar er en trevlig kväll vänner!
Ugglakram

&...oj oj oj vad ni "krossade" min utmaning, det är ju bara 14st kvar till 500 Gillare! Då blir det utlottning som självklart ALLA kan vara med på, även om man inte har Facebook eller blogg:)

En utmaning!!


Igår kväll slängde jag ut en utmaning  Facebook.....en utmaning om att inom en vecka komma upp i 500 Gillare på Vita Hemligheters Facebooksida! När/om vi når målet blir det en utlottning av en tegelpanna, där vinnaren kommer att få välja mellan två fina tegelpannor!!

Det verkar vara måååånga som är sugna på en tegelpanna för vi är redan uppe i över 460 Gillare och bara sen igår kväll har det gjorts massor av delningar och lämnats kommentar i jakten på nya fina Gillare....ni är alla helt fantastiska ♥
Och jag kan inte annat än att bli alldeles fylld av lycka och värme då jag tänker att det måste betyda att det är många som tycker om mina tegelpannor och antar min utmaning för att få chansen att vinna en.

Så har ni Facebook och vill vara med och hjälpa till (om ni inte redan gillar) gå in och Gilla Vita Hemligheters Facebooksida

Härlig lördag på er!
Utmaningskram