Glad Påsk


Önskar en fortsatt Glad Påsk och en fin påskdag!

Och så flyttade vi ju fram klockan till sommartid inatt....vilken sommartid? Här har det snöat de senaste dagarna och det finns inte ett tecken på vår ens, krokusarna fick jag köpa i affären för ute finns det minsann inga.

Påsk-kram

Damma av kvasten





Just nu räcker inte tiden riktigt till, det är fullt upp med både det ena å det andra och så resan till blåkulla, jag har inte ens hunnit damma av kvasten ännu.....
Men lite pics från matrummet på otroligt vackra gula ranunkler hinner jag i alla fall bjussa på denna skärtorsdag, de fick hamna i två flaskor istället då jag inte hittade någon bra vas, konstigt med tanke på hur mycket skit jag har men aldrig det man söker.
Kan meddela att jag fortfarande söker efter de de försvunna påskäggen.

Flyg försiktigt;)
Blåkullakram

Det är så typiskt mig!






Jag har fått in lite björkris och satt i min stora fina Rif-urna. De två söta påsk-kaninerna kommer från Soluppgången.
Jag köpte även för ett tag sedan små söta påskägg som jag hade tänkt hänga i riset, problemet är bara att jag inte har en blekaste aning om vart jag har lagt dem.....det är så typiskt mig!
Jag lägger dem här så jag vet var jag har dem, jo jag tackar! Jag blir väl som min mamma som delar ut sina julklappar ett halvår efter jul för att hon då som först hittat dem från sina fenomenala gömställen. Visst är det irriterande när man letar efter något och man kan liksom se det framför sig men inte riktigt var....grrrrr.

Det blir väl till att fortsätta leta och morra...
Bästa dagen till er!
Letakram

Grattis till vinnaren av tegelpannan!


Ni alla kom med så många bra textförslag till tegelpannor, men det var en text som jag fastnade för direkt och det var: "Never give up on someone that you can't go a day without thinking about".

Grattis till Camilla Millan Bergström som blev vinnaren av tegelpannan!
Maila mig din adress till: emmasverkstad@gmail.com så skickar jag din vinst till dig.

Jag tackar alla som var med och tävlade och tack för era fina tips på texter, några kommer säkert att hamna på en tegelpanna framöver:)

Trevlig kväll allihopa!
Vinnarkram

Ni ska veta att jag ser det...





Tapet från Midbec, karta Casablanca.

Det tog en hel evighet att bli färdig med tapetseringen av den lilla väggstumpen i tv-rummet, aldrig någonsin har det tidigare dragit ut så på tiden med en tapetsering för  mig att jag nästan han vilja byta tapet innan hela ens var uppe;) Så HÄR såg det ut innan byte av tapet.
Anledningen till denna fördröjning var att tapeten inte riktigt räckte och jag har gått och funderat på om jag skulle beställa en rulle till för den ynka lilla bit som fattades eller om jag helt enkelt skulle låta det bli "tapetlöst" längst in mot väggen. Det fick bli "tapetlöst", kanske är det bara jag som ser det, och ni ska veta att jag ser det, jag ser det så det bränner på ögat å ända bak i nacken. Tapeten slutar med en vit rand och sedan kommer det vitmålad vägg längst in vid hörnet av lastpallshyllorna, vilket gör att det ser ut att vara en jättebred vit rand i slutet och det ser lite konstigt ut. Jag funderar på att måla in med vit färg på andra sidan för att få det att se jämnare ut, har bara inte kommit så långt ännu.
Jag är däremot väldigt nöjd med tapeten, som har en riktigt fin struktur och färg, stilren och snygg.
Nu funderar jag bara på vilket rum som ska tapetseras härnäst......;)

Hoppas ni har en kanonfin måndag!
Tapetkram

Sista dagen!


Sista dagen att vara med och tävla idag!
Du kan vinna denna fina lilla tegelpanna "Don´t wait for the perfect moment take the moment and make it perfect"

Läs mer och anmäl dig till tävlingen HÄR!

Trevlig söndag!
Sistadagenkram

Bloggkärlek


Det finns så många bloggar där ute, så många duktiga bloggare som berättar, visar, delar med sig och kämpar på i den djungel som bloggvärlden är. Jag har ingen blogglista på min blogg just för att det finns så många bloggar och för att ingen blogg är bättre än den andra, utan alla bloggar är lika bra och lika mycket värda. Jag kunde/ville därför inte välja ut vilka som skulle finnas i min blogglista.
Men idag tänkte jag att vi gör en blogglista för att sprida lite bloggkärlek.
Jag fick det här tipset från en annan blogg som hade gjort så här och jag tyckte det var en kul grej....jag menar, klart vi ska hjälpa varandra att synas, vem vet vad man missar för fint där ute!

Har ni något tips på en blogg som ni tycker ska synas i listan eller varför inte er egen, skriv den i en kommentar så lägger jag till den i listan nedan.

Jag startar listan med några som jag brukar läsa.

Bloggar:
 



Känslan av att kämpa!


Vissa dagar går hjärnan på högvarv, på gränsen till att koka över! Känslan av att kämpa för att någonstans se den där lilla ljusglimten som bara måste finnas, men ibland är det svårt. Jag tror att ha haft vinter i ett halvår nu skymmer mycket av ljuset. Perioder då det är tungt att ta sig ur sängen för man har så svårt att se meningen med det, det är jobbigt med de tunga och mörka perioderna, då gäller de att vara stark
Stark och blunda för snön, se förbi problemen, vända på besvikelserna, glömma rädslan över det som komma skall och njuta av de dagar som är kvar tillsammans.
I vetskap om att, snön smälter, problemen är inte större än att de går att lösa, besvikelserna blir till en bra kompromiss och att du finns ännu kvar och alla fina minnen vi spar.

Underbara låten med "Young the Giant"...
med denna perfekta textrad blir allt lite lättare.

Ni ser det kokar över......;)
Sköt om er!
Kokaöverkram

Nu får det vara nog!

Bild från förra året på sommarpaj.

Idag när jag klev upp och fick se vad som pågick utanför fönstret blev jag minst sagt sugen på att gå ut och lägga en spya i snön bara för att visa hur illa jag tycker om den. Näe vet du vad....nu får det vara nog! Hur länge ska vi ha vinter egentligen? Man kan ju hoppas att vi får en lika lång sommar som kompensation!

Jag drömmer och längtar en stund efter....
sommar, sol, varma vindar, gröna gräsmattor (mossa), bad, grilla, paraplydrink, sommarpaj......kanske ska man gör sig en liten sommarpaj i ren protest, eller hur ska man trösta sig i detta snöoväder? (klicka på länken "sommarpaj" om ni vill ha receptet)

Önskar ändock en kanondag till er alla!
VinterSommarkram

Tycker de stjäl för mycket






De randiga gardinerna är nu färdigsydda och uppe i matrummet. Jag har faktiskt ganska svårt för gardiner då jag tycker de stjäl för mycket ljus och för att fönstren är fina som de är, men ibland blir jag sugen på att ha gardiner i alla fall så den här gången har jag satt upp en ny gardinstång som är mycket längre än den andra. Detta för att kunna ha gardinerna utanför fönstret, nu hänger de mot väggen istället för framför fönstret och döljer på så sätt inte det fina fönstret eller solljuset, dessutom ser fönstret mycket större ut. Jag satte även gardinstången en bra bit ovanför fönstret, nästan uppe taket för att skapa mer rymd och få det att kännas högre i tak.
Jag är riktigt nöjd med gardinerna, fattar inte att jag inte hängt gardinerna på det här sättet tidigare, och ränder faller mig verkligen i smaken just nu:)
 
Ha det gott fina läsare!
Gardinkram

Fru Anka och Herr Uggla...








Fru Anka och Herr Uggla har flyttat in, och tack och lov är det inte Anna Anka och Magnus Uggla det handlar om;) Anna Anka skulle jag nog inte orka vara i samma rum som i 10 minuter ens och Magnus Uggla är nog alldeles för cool för att ens vara i samma rum som mig.
Fru Anka som antingen har en "bulle i ugnen" eller ätit något olämpligt kommer från Mairo och Herr Uggla är från Mio möbler. Och jag får erkänna att Uggla å jag....det var kärlek vid första ögonkastet å det var inget snack om att vi skulle gå hem till mig.

Hoppas ni haft en bra start på veckan:)
Trevlig kväll!
Anka+Ugglakram

Ni vet väl om.....




Ni vet väl om att jag textar alla mina tegelpannor för hand?
Det är en av anledningarna till att jag inte kan sno ihop en tegelpanna på bara några dagar, de görs verkligen inte i en handvändning. Jag använder mig inte av några stämplar eller färdiga tryckta bokstäver eller texter.
 Alla tegelpannor görs med kramp i handen och tungan rätt i munnen:)
 Jag kan inte heller göra alla tegelpannor exakt likadana utan alla får olika former, bokstäver kan se olika ut då det inte direkt är som att texta på ett slätt och platt papper, pannorna är vågiga, oftast lite knöliga med alla möjliga små "skruffs" på.

Men ett unikt hantverk är det....
och sista dagen att beställa är 15 april, läs mer HÄR.

Bästa dagen till er!
Tegelpannekram

Veckan då det vänder....





Söndag, massor att göra!
Äta äppelpaj, dricka kaffe..........puhh;)!!

Idag vilar jag min bakdel i soffan och här tänker jag sitta och bara ta det lugnt heeeela dagen, sjunka längre å längre ner och låta min rumpa lämna en stor fördjupning i soffdynan. Ladda för en ny vecka, en bra vecka förhoppningsvis en vecka utan Såna här dagar. Försöka att slå bort stressen över hur mycket det är att göra den kommande veckan. Ta nya tag.
Det här blir veckan då det vänder.......drömmar slår in, våren visar sig, skratten ekar och glädjen sprudlar, eller hur!?!

Hoppas ni har en riktigt skön söndag!
Uppladdningskram

Mammas lilla flicka




♥ Älskade Unge ♥

Det är mammas lilla flicka det....Ella som sitter och spanar in trender och inredning i tidningen "Bolig". Mammas "inredningshjärta" smälter allt lite av att se detta, precis som det gjorde härom dagen när jag fick se Phoebe sitta och göra ritningar över olika rum efter att hon sett mig göra det. 
Pappa släng du dina noter och instrument i väggen, här blir det inget tjejband!!
Det blir blir två inrednings-stylister;)

Trevlig lördag på er!
Mammas-flickor-kram

Idag njuter jag...







Fredag och idag njuter jag av att bara vara hemma!
Syr lite gardiner till matrummet, det blir svart/vit randiga, tyget har jag köpt på IKEA, "Sofia" 69kr/m. Randigt är väldigt poppis hos mig just nu, det börjar bli randigt överallt och att det blir mer och mer svart är ett faktum. 
Njuter av fina påskliljor på bordet och en ny snygg "Rif"skål med jättefint mönster skålen kommer från Mairo. Nu ska jag sätta mig i soffan och njuta av en god kaffelatte och kanske något gottis till....för det är jag värd efter en tuff vecka.


Önskar er alla en fin fredag!
Njutkram

Inredningsutbildning med Mija Kinning




Efter gårdagens dystra inlägg tänker jag idag berätta om någonting riktigt roligt istället för att slippa tänka på där trista. Jag var ju på inredningsutbildning med Mija Kinning för ett tag sedan, vilket var helt otroligt spännande, intressant och roligt. Utbildningen bestod av två intensiva dagar, där Mija berättade lite om sina olika projekt och uppdrag, tips och arbetssätt, hur hon tänker när hon kliver in i ett rum, att utläsa en kunds behov och önskemål. Under båda dagarna fick vi arbeta praktiskt med att inreda olika rum åt en annan deltagare genom att använda de verktyg som Mija själv använder, att låta kunden välja ut ett fåtal bilder som talar om vilken stil, känsla och färg kunden tycker om, att läsa av kunden och sedan presentera hur man tänkt med ett moodboard.
Det är Eco-Boråstapeter som erbjuder den här utbildningen endast till de som arbetar inom färg- tapetbranschen och är återförsäljare av deras tapeter, utbildningen hålls av Mija Kinning.
Det var riktigt roligt att få träffa Mija som är precis som hon är på tv, glad, skrattande, varm, humoristisk, trevlig, naturlig och så jäkla duktig på det hon gör. 

Så vill jag tacka för alla fina kommentarer ni lämnade igår, jag har läst dem flera gånger och jag är så glad att ni tar er tid att skriva några peppande rader som jag kan finna lite tröst i då det kändes så tungt i går. Och tack till er alla underbara läsare som kikar in här varje dag i vått å torrt, sorg å glädje, vad vore bloggen utan er!!

Önskar er en bra dag!
Inredningskram

Gråten i halsen och tårarna trycker bakom ögonen



Jag sitter med gråten i halsen och tårarna trycker bakom ögonen. Jag hade en hemsk dag på jobbet igår och jag känner en fruktansvärd oro, ängslan, ledsamhet och uppgivenhet, just nu känns det verkligen inte bra alls och jag har svårt att se hur det kommer att bli bra. Allt som jag trott och drömt har liksom ryckts bort under mina fötter, ingenting blev som jag tänkt och det är klart att allt blir väl aldrig som man tänkt....men ingenting, ingenting.....och det finns ingenting jag kan göra, allt står utom min makt. Det känns inte bra att bara vara en liten bricka i ett spel när det handlar om något som man brinner för och betyder något.

Ett arv som sipprar mellan mina fingrar, glider mig ur handen och rinner ut i sanden.

Det här är jag som vänder ut och in på mig själv och skriver av mig mina känslor för att jag måste. Och det är väl klart att det på något sätt löser sig och att hoppet om en bra utgång finns.....men inte idag!

Ta vara på varje stund och stå på er!
Oroskram