Jag är ledsen....






Jag är ledsen att säga det eller snarare visa det....men jag har plockat bort mina lastpallshyllor! Inget fel på dem utan en annorlunda detalj i hemmet, men jag tröttnade på dem helt enkelt och så har jag planer på att göra något annat med dem istället. På väggen har jag nu en lackhylla från Ikea och över den har jag hängt verkstadslamporna som kommer från Clas ohlson.
Den randiga tapeten är från Midbec, Casablanca.

Önskar alla en fin dag!
Hyllkram

Hallonpaj




Igår sken solen och i vårt alldeles egna lilla "Café" (i uthuset på trädgården) bjöds det på knäckig Hallonpaj med Delikatess yoghurt jordgubb.

Recept:
1,5 l färska hallon eller 200 g frysta hallon
2 tsk potatismjöl (om hallonen är frysta eller blöta)
175 g smör
7 msk socker
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
3 msk socker (över hallonen i pajformen)

Så här gör du:
Sätt ugnen på 200°
Smörj en pajform med smör.
Lägg hallonen i formen och strö över 3 msk socker.
Smält smör i en kastrull och rör ner socker, vetemjöl och havregryn.
Blanda till en grynig massa och täck hallonen.
Grädda hallonpajen ca 25-30 tills den får fin färg.

Och ni ser ju hur glad man blir efter en sån här smarrig paj!

Jag har semester denna veckan och ska bara vara hemma och njuta och umgås med mina små tjejer. Idag öser regnet ner och vi har en innedag, vilket kan vara mysigt det också.

Sköt om er!
Semesterkram 

Hur man väljer....





Ja, hur man väljer att tänka är nog viktigt, tänker man att, "det här blir en bra dag", så är det nog stor chans att det blir så än om du tänker, "vilken skitdag det här blir!" Det är ju i alla fall du som stiger upp på morgonen och kan göra den första inställningen hur du vill att din dag ska bli.
 
Önskar er alla en kanonfin dag!
Tankekram

Jag tar med mig möblerna!




Halloj på er!
Nu åker jag till jobbet, men det gör liksom inget för där står mitt vitrinskåp, min skylt å låda.....så jag känner mig lite som hemma, jag tar med mig möblerna dit jag kommer helt enkelt!

I vitrinskåpet sitter en tapet från Boråstapeter, "Happy", en väldigt söt tapet. Tapeten på väggen som är lite tuffare och råare är från Midbec, "Concrete", den ska föreställa en plåtvägg och är riktigt häftig. Tunnan på golvet har jag tapetserat med flera olika sorters tapeter som jag sedan rivit bort delar av för att få ett slitet och skabbigt utseende på den.

Trevlig dag på er alla finingar!
Jobbkram

En enkel bukett





Jag tycker det är så härligt när man bara kan gå ut och plocka in av sommarens och naturens skönheter, som till exempel ljuvliga Lupiner. Även om det grusigt på golvet dammigt under soffan och fönsterna är skitiga så lyser hela rummet upp och blir fräscht av en enkel bukett med sommarblommor.

Hoppas ni haft en fin helg och får en bra start på veckan, när vi nu kickar igång midsommarveckan, jag kan inte fatta att det redan är midsommarafton på fredag, kan ni!? Jag efterlyser lite mer sol och värme för att jag ska bli helt övertygad.

Önskar er alla en riktigt bra dag!
Sommarkram

Vänner




Jag har många vänner men så har jag de där "riktiga" vännerna som inte är riktigt lika många men som verkligen är de som räknas när det gäller. För "riktigt" goda vänner är de som står en nära, vet precis alla dina mörkaste hemligheter men aldrig någonsin dömer utan älskar dig för den du är. En riktig vän kan man lita på i vått å torrt och finns där när du behöver hjälp och lyssnar när du behöver prata. Riktiga vänner finns alltid kvar i ditt liv även om man inte ses så ofta, vänskapen är ändå lika stark när man träffas.

Önskar alla läsare och vänner en bra dag!
Vänskapskram

Mer plats...







Ledsen att det blir lite uppehåll mellan inläggen här just nu men när sommaren kommer blir det inte riktigt lika mycket tid sittande vid datorn, inte för att jag sitter å steker i solen direkt, men det finns ju så mycket annat man vill göra.
Förra veckan gick åt till att jobba och dras med en riktig dunderförkylning som tyvärr fortfarande sitter i. På jobbet byggde jag (notera byggde) en vägg av reglar å hela tjohejet, alldeles själv, snickra....det är väl inget...helt plötsligt så hade jag byggt en ny miljö till butiken, jag måste nog fota den och visa er mitt mästerverk;)

Hemma i matrummet har jag gjort om lite och satt upp hyllor längs nästan hela ena väggen. Jag ville ha lite mer plats för skålar, vaser och prydnader som jag gärna vill ha framme, så tavelväggen åkte bort och tavlorna får istället stå med på hyllorna. Hyllorna är Lackhyllor från IKEA, 190cm plus 110cm-hyllorna, så hela 3 meter långa blev de.
Ljusslingan/partyslingan kommer från Clas ohlson och är egentligen för utomhusbruk men blev väldigt fin där den pryder hela översta hyllplanet.
"Lisa Bengtsson" bilderna "Tillsammans" med taxar kommer från Confident Living. Golvuret har jag köpt billigt på Blocket och sen målat svart, trofén på väggen kommer från Blomsterlandet. Ljusstakarna från Hjärterum står på bordet tillsammans med flera små vasar med syréner och hundkex, underbara sommarblommor.

Önskar er en fin kväll alla mina fina läsare!
Hyllkram

Typiskt mig att röra till det...






Jag vänder upp å ner på huset och tapetserar om samtidigt som jag gör tusen andra saker. Typiskt mig att röra till det men just nu känner jag av någon anledning ett väldigt stort behov av förändring och ombyte, fråga mig inte varför, det bara är så....

Hoppas ni har det fint i solen, värmen, regnet, åskan och allt vad nu vädret så ombytligt bjuder på!
Upp å ner-kram