En fröjd för ögat


Knoppar från Nillas Handelsbod






På mina vitrinskåp från IKEA som jag har i köket har jag underbara porslinsknoppar från Nillas Handelsbod som piffar till ikeaskåpen.
Vitrinskåpen i köket fick bli lösningen när jag helt plötsligt slängde ut vitrinskåpet i matrummet. I köket sitter de två väggvitrinskåpen på höjden ända från bänkskivan upp till taket, vilket var en jättebra lösning, att bygga på höjden när man har ett väldigt litet kök som vi.
Nillas Handelsbod har många fina porslinsknoppar i olika färger och former, så vackra, en fröjd för ögat tycker jag! Och så har de även mycket annat fint, kika in och njut:)

Önskar en fortsatt fin kväll!
Knoppkram

Precis som vanligt...





Bilder från köket.

Det blir inte lika täta inlägg här på sommaren som vanligt, men "lampmanin" däremot den fortsätter precis som vanligt.
Ny lampa över köksön, köpt i Ullared. Stor svart lampa med kedja för upphängning, guldfärgad på insidan. Den blev riktigt fin över köksön. 
Lampor är något jag verkligen älskar och aldrig kan få nog av, när jag surfar runt i nätbutiker är lampor oftast det första jag tittar på, därefter brukar det blir kuddar som jag nog också köper överdrivet mycket av, men ingen kan ju säga annat än att vi ser bra (med all belysning) och sitter mjukt i soffan.

Hoppas ni har det gott i sommarvärmen!
Lampkram

En svalkande Frappe / iskaffe!



Små kuber i trä "Life it´s a wonderful life", från Ullared.



Vilket fantastiskt väder vi har, nästan 30 grader och redan nu på förmiddagen har vi 36 grader på vår altan. När det är så här varmt kan jag tycka att det är svårt att dricka varmt kaffe men så är man ju ändå kaffesugen, så igår gjorde jag mig en sån här otroligt lyxig och smarrig iskaffe / Frappe. Riktigt god och svalkande kaffedrink som jag verkligen kan rekommendera.

Frappe / iskaffe

Recept:
1,5 dl kallt kaffe
Strösocker efter behag
0,5 dl mjölk
2 msk vaniljglass
1 dl vispgrädde (ca.)

Gör så här:
Rör ner strösockret i kaffet medans det är varmt, låt kallna.
Mixa det kalla kaffet med mjölk och glass. Mängden mjölk och glass tog jag lite efter eget tycke och smak. Häll upp i ett glas, vispa grädde och toppa med. Man kan också välja att ha lite vaniljsocker och strösocker i den vispade grädden om man vill, jag tog istället lite socker i kaffet och lät grädden vara naturell.

Tips!
Jag har fryst in kaffe i iskuber och använder i min Frappe, istället för vatten. Så håller den sig kall och god utan att tappa smaken. 

Önskar en fin dag i värmen!
Frappekram

Idag är det slut...





Tegelpanna skickad för ett tag sedan med texten:
" En vän är någon som förstår ditt förflutna tror på din framtid och accepterar dig som du är"

Jodå, jag lever....men det är väl just det som kallas för semester, att ta ledigt från allt och göra absolut ingenting, inte ens sitta vid datorn.
Men idag är det slut på ledigheten, min semester är över och jag börjar jobba igen. Det känns inte jätteroligt att börja jobba igen, det har varit så skönt att vara hemma med hela familjen och bara myst med mina små troll.
Men, men...nu blir det jobb....

Önskar er alla en fin dag!
Jobbkram

Tegelpanna


Då är det dags att börja tömma mitt lilla lager jag har på färdiga Tegelpannor här hemma. Är ni sugna på att äga en av mina Tegelpannor...så passa på!

Säljer en styck Tegelpanna med denna text: 
" Happiness is not a destination it is a way of life"
299kr exkl.frakt.
SÅLD!

Kontakta mig genom att maila mig på: emmasverkstad@gmail.com
Det är först till kvarn som gäller....

Ha det gott i värmen vänner!
Tegelpannekram

Tackar för ert tålamod!






Nu börjar de flesta beställningar bli klara....det har tagit lång tid för mig att avverka de beställningar som kom in i samband med att jag meddelade att jag skulle göra ett uppehåll i min verksamhet. Jag tackar för ert tålamod och det är några som får hålla kvar sitt tålamod ytterligare lite till, men jag lovar att jag gör mitt absolut yttersta för att göra de kvarvarande tegelpannor mellan jobb, hem-å hushåll, och alla andra måsten man har i livet.

Jag har några färdiga tegelpannor kvar på lager här hemma som jag tänkte lägga ut här på sidan till försäljning om någon skulle vara intresserad.
Jag måste bara hitta några gamla bilder på tegelpannor med samma texter i datorn då jag, "mitt klantarsle" glömde min ("älskling") kamera i Borås i helgen! Jag som nästan aldrig varit ifrån min kamera en enda dag gör något så dumt och åker ifrån den, tror ni jag skrek, frustade, spottade och bannade mig själv när vi redan kört ca.15 mil och jag upptäckte att Nikon inte var med i bilen....gaaaahhhh!!
Puh...det blir en tuff tid framöver....utan min kamera.

Tjolahopp allihopa
Klantarslekram