När orken tar slut...



Krispigt vita och tunna ljuslyktor från Ullared

När orken och lusten tar slut.

Hörni, jag är kvar här, bara inte riktigt lika mycket för tillfället. För jag har lärt mig att när kroppen på ett eller annat sätt säger ifrån gör man bäst i att lyssna. Då måste man sålla och bara försöka fokusera på det som är absolut nödvändigt och viktigt.

För....
ibland blir bristen på ork och lust så stor att det känns som det enda man gör är att kämpa för att hålla sig   något sånär över ytan, och där, hoppas att det håller sig stiltje, för man vet att minsta lilla våg kan få en att tippa över.
Men om man bara kan hålla sig kvar tills den här stormen blåst över och återigen står med båda fötterna på land så har man hela världen i sin hand igen, för när den är på axlarna väger den alldeles för mycket.

Ta hand om er!
Ork-kram

You´re amazing just the way you are!




"You´re amazing just the way you are"

Låt ingen annan någonsin säga något annat till dig!!

Denna tegelpanna är till salu, 350kr exkl.frakt.
Först till kvarn! Maila till: emmasverkstad@gmail.com
SÅLD! 

Amazingkram

Halloj måndag!






Bilder från vardagsrummet.
Anka, Mio möbler. Blockljus med Peace-tecken, Netto. Randig skål, Åhléns. Rif-urna, Mairo.

Halloj måndag!

Hoppas ni haft en bra helg!
Min har varit fullspäckad....konstigt när man är ledig då är det fullt upp.
I lördags var tjejerna bjudna på barnkalas till sin bästa kompis och i går var vi och tittade på "Emil i Lönneberga" i Kalmarsalen, det var väldigt bra och med riktigt bra skådespelare. Phoebe satt och sjöng med medans Ella som har svårt för att sitta stilla på ett ställe så länge var redo att åka hem i pausen.

Önskar en bra start på veckan!
Måndagskram

Hjärtskärande...



Idag blir det bilder på en vacker men sorglig tegelpanna som gjordes för ett tag sedan, en minnestavla för en hund, familjemedlem och bästa vän.
Det kändes i hjärtat när jag gjorde denna tegelpanna, ALLA familjemedlemmar är lika mycket älskade och smärtsamt när de lämnar en, även de fyrbenta.
Med Sigge i vår familj som är så gammal så försöker vi förbereda oss på det oundvikliga, men kan man någonsin förbereda sig på något så hjärtskärande som tomheten av en kär familjemedlem och bästa vän efter 13 år tillsammans?....
 
Kramas och ta hand om varandra!
Familjekram

Det löser sig....






Minns ni att någon blev målad med kulören "Mörk Aubergine" från Jotun. Nu nu ser ni vem va!...ja men visst är det "Big Ben" som fått ny färg, kanske får han heta "Big Abergine" nu istället...eller låter det lite suspekt tro. Snygg blev han i alla fall i sitt nya dova lila fodral.

I eftermiddags upptäckte jag något trist när jag fotade, det blir svarta fläckar på bilderna och i vissa ljus ser det ut som skuggfläckar, (syns väldigt tydligt på näst sista bilden). För mig otroligt upprörande och irriterande, jag antar att det kommit något damm på bildsensorn eller liknande, men herregud det vågar ju knappast jag ge mig på att försöka få bort.
Jag har inte haft kameran särskilt länge så det känns lite konstigt att det redan kommit in smuts i den. Kameran jag har är nya Nikon D7100 och den var ju inte direkt gratis, så det är minst sagt lite oroande. Jag är inte 100% nöjd med den, men det är nog för att jag inte lärt känna den riktigt ordentligt ännu. Det är många knep och funktioner att klura ut med en systemkamera för att ut det bästa med dem. Jag är ännu inte överens med fokusen, vitbalansen eller inställningen av slutaren och bländaren, som förvirrande nog ställs in åt motsatt håll mot Nikon D60 som jag hade tidigare.

Jag ringde till sambon och var smått hysteriskt, han, är som vanligt lugn som en filbunke och ber mig räkna till 10, lägga ifrån mig kameran och säger att det ska nog lösa sig. 
Jag önskar att jag också kunde vara den där personen som lever efter filosofin att, "det löser sig" istället för att alltid vid första tanke tänka att, "det skiter sig". Vi är så väldigt olika, men det är nog så vi kompletterar varandra antar jag.

Tack för att ni kikar in hos mig alla mina fina besökare!
Det löser sig-kram

En liten kik på tapeter


 
Eco Earth 7605, Eco Decorama 4125. Eco Earth 7601.

 
Midbec Landscapes 110489.

 
Eco Earth 7605.


 
Idag tar vi en liten kik på några av mina favorit-tapeter just nu.
Eco-tapeter har kommit ut med en ny karta som heter "Earth", den innehåller många riktigt fina tapeter, en av mina absoluta favoriter är den på fjärde bilden som går i grå och blå nyanser tapetnr: 7605. En ny Decorama easy up har kommit med några tapeter i 60-70-tals stil, och tapeter med grenar tapetnr: 4105. Några favoriter från Boråstapeter är kartorna "Silent Nature" och "Skandinavien designers", där till exempel den gröna tapeten med grafiskt mönster kommer från, tapetnr: 2736. En annan favorit är Midbecs nya karta "Landscapes".
 
Önskar en bra start på veckan!
Tapetkram


Mörk Aubergine





Något eller "någon" här hemma håller på att målas om i den här färgen.
Kulören är en Jotun-kulör som heter 3207 Mörk Aubergine, färgen ser betydligt ljusare ut på bilderna än vad den egentligen är.

Snart ska jag och tjejerna ta en liten tur in till stan för att fredagsmys-fika med en vän....skönt med en ledig fredag och att hitta på något med mina små tjejer. Hinner inte riktigt hitta på så mycket sådana där speciella-bara vi-saker nu längre när man jobbar, och jag saknar det....

Mysig fredag på er!
Auberginekram

På väg till jobbet...


 
Vägen till jobbet är så fin på hösten....
 
Ha en bra dag allihopa!
Höstkram


Föreläsning med Mija Kinning...





Förra lördagen tog jag med mig två vänner och åkte till Orrefors som hade Designhelg, för att gå på föreläsning med Mija Kinning. Hon var precis lika bra och inspirerande som vanligt även om det blev lite av en repris för mig. Det var väldigt roligt att få träffa henne igen och jag ser fram emot november då det blir utbildning med Mija igen, en fortsättning på den utbildning jag gick i februari.

Efter föreläsningen tog vi oss en försiktig fika bland alla glas och kristaller...en dag med känsla av lyx, innan det var dags att återvända hem till tjoande ungar och plastmuggar istället;)!
Tack L och J för gott sällskap en trevlig liten tripp:)

Sköt om er!
Designkram