Fredagsinspiration



Lite fredagsinspiration, ett urval av bilder som gör att jag vill packa ännu fler flyttlådor, ivrig på att få saker att falla på plats och önskar att tiden till vårt nya hem går fortare än fortast.
Lampor tycker jag är bland det viktigaste i inredningen och oftast det som ögonen faller på först när jag spånar inredningsbilder. Håll för belysningen på bilderna med tummen så ser ni direkt hur platt det blir utan dem, fortfarande fint såklart men lamporna gör så mycket, de binder samman inredningen, plockar upp detaljer, ger det lilla extra, skapar effekt och funktion. Belysning är A&O.
Och jag måste säga att kaklet på köksbilden "is to die for".

Fin fredagkväll!
Kram

Iskaffe


I värmen kör jag en svalkande favorit i repris! Receptet på den goda Frappen som jag gjorde förra året, den är ett måste på sommaren.

Frappe / iskaffe

Recept:
1,5 dl kallt kaffe
Strösocker efter behag
0,5 dl mjölk
2 msk vaniljglass
1 dl vispgrädde (ca.)

Gör så här:
Rör ner strösockret i kaffet medans det är varmt, låt kallna.
Mixa det kalla kaffet med mjölk och glass. Mängden mjölk och glass tog jag lite efter eget tycke och smak. Häll upp i ett glas, vispa grädde och toppa med. Man kan också välja att ha lite vaniljsocker och strösocker i den vispade grädden om man vill, jag tog istället lite socker i kaffet och lät grädden vara naturell.

Tips!
Jag har fryst in kaffe i iskuber och använder i min Frappe, istället för vatten. Så håller den sig kall och god utan att tappa smaken. 

Låt smaka!
Kram

När vädret sviker...





När vädret sviker första dagen på semestern får man helt enkelt stanna inne och leka med sin kanin, stussa runt i soffan, göra bus och skälla på sin matte, för när man blir gammal får man liksom tillåtelse att göra lite som man vill. 
Trots regnväder har jag och tjejerna haft en härlig dag. Jag gick runt extra lääänge i min morgonrock, vi har ätit glass, pannkakor och haft puss&kram-kalas!

Kram

Att visa sanningen





Så här ser verkligheten ut även hos mig. Ni ska inte tro att jag har snyggt å städat hela tiden, även här samlas tvätthögarna och disken, blommorna vissnar och lekrummet vänds upp å ner. Så ser sanningen ut fast den är ganska tråkig att titta på. I bloggarnas värld kastar man bort skiten och fotar därefter den prydliga ytan medans skiten ligger kvar bakom ryggen. Det är ju helt enkelt så här vardagens verklighet ser ut, fast jag tycker min verklighet är lite extra påtaglig nu när jag jobbar och sambon är hemma...konstigt!?

Kram

Inspiration - inredning





Bilder från Pinterest.

När man nu står inför en kommande flytt och ett nytt hus är all den inspiration som nätet bjuder på det bästa som finns. En ny mapp på Pinterest vid namn "For the new home" är skapad för att samla all inspiration jag hittar. 
Följ mig även på instagram @emmashem.

Önskar alla en skön dag i solen!
Kram

Vi ska flytta...















En vecka med många blandade känslor, magpirr, förväntansfulla ivriga planer som redan börjat gro i mitt inredningstjocka huvud, min hjärna har redan skapat ett moodboard innan jag fått fram en kapaplatta. Samtidigt som det känns lite oroligt, skrämmande och vemodigt när jag nu skriver orden "vi ska flytta"....japp, det är korrekt, vi ska nu sälja vårt hus! Efter veckans besök av mäklare så blev allt väldigt mycket verkligare. Ni är många som följt mig och mitt tapetserande och inredande i detta hem och hur vi slitit för att få det precis som vi önskat och jobbat kreativt under de förutsättningar som vi började med i vårt 30-talshus där ingenting var gjort. Men nu har vi bestämt oss för att sälja vårt lilla slott och sätta tänderna i ett nytt hus!
Men ni ska veta att det känns i hjärtat att lämna det....

Önskar Er alla en fin fredagskväll!
Kram