En kik i skåpet

I vitrinskåpet finns det mycket porslin, glas och annat krafs. Ordningen i skåpet är det väl lite sisådär med, därför har jag valt att sätta ett tunt tyg/gardin "Lill" 39kr/par från IKEA i dörrarna det påminner lite om ett myggnät och ger ett fint genomsläpp.
Skåpet kommer också från IKEA och var från början brunt, är inte säker på om det fortfarande finns kvar eller vad det heter men påminner om "Hemnes". Det har jag vitmålat vilket gjorde att det genast kändes lite nättare i vårt trånga lilla matrum. Inne i skåpet är det fortfarande brunt, kanske för att det var snyggt så eller...var det så att jag inte orkade måla mer...


Koppar och fat som jag är så vansinnigt förtjust i


Inatt har vi haft åskväder och riktiga skyfall med regn, så det har inte blivit mycket sömn. Ella kunde inte sova för alla smällar och Sigge är ju så himla rädd. Trots att det känns som jag har en näve grus i ögonen tänkte jag nu åka ut till Verkstan och se om jag kan få något gjort där idag.

Ha en bra söndag och sköt om er!
Kram!


9 kommentarer:

 1. ååh va fiffigt =) Får nog bli en copycat på det ;)

  SvaraRadera
 2. Vad fint! Jag ska också måla ett gammalt IKEA-skåp, tänkte också sätta tyg på insidan av dörrarna, men då bara nedre delen =)
  Härligt med alla idéer man hittar i Bloglandia.
  Ha en skön söndag, kram Jenny

  SvaraRadera
 3. Vilket fint skåp! OCH vilka fin fina koppar i ditt skåp !!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Hej i regnet!!!
  Jättefint skåp och härligt innehåll!!
  Spännande att pannan är klar ;))
  kram susanne

  SvaraRadera
 5. Roligt att få sig en titt i skåpet på allt fint porslin. Det där tyget från ikea har vi med, det sitter i taket på altanen.

  Kram Teres

  SvaraRadera
 6. Tjusigt! :) Vi har likadant skåp x 2 som vi tänkt måla vita. Krävdes något förarbete? Slipa? Sandpappra? Vilken färg? Antal strykningar? Vanlig pensel? Tack för svar :)

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Jag la faktiskt inte ner något förarbete alls på det. Jag änvänder mig mycket av "Alcro V-slip" som är en grunfärg för trä. Den har ett suveränt fäste och använde den alltså på skåpet. Jag tror att jag strök skåpet 3gånger och jag använde V-slip på alla 3 strykningar. Vill man ha en mer blankare yta rekommenderar jag en täckfärg de sista 2strykningarna. Jag ville ha en matt yta så jag tog grundfärg rätt igenom.
  Hör av dig om du undrar något mer:)
  /Emma

  SvaraRadera