Höstdukning






Ella sitter vid bordet som ett litet "ljus", men......


.....i nästa stund är hon full med bus!





Idag har jag en höstdukning med i tidningen Kalmarposten, i reportaget är fyra bilder med men jag bjuder på lite fler bilder från min dukning här. Alla bilder är tagna av mig.

"Jag pyntar med pumpor i olika färger, äpplen i rött och vackra ljung, allt som hösten bjuder på i varma ljuvliga färger, blandat med friska vindar av höst, säger Emma som har dukat upp
för kalas under björkarna i trädgården i Tvärskog. Porslinet, som går i blått och vitt, är av olika sorter. Att duka med olika motiv och mönster på porslinet gör dukningen personlig, intressant och roligare. Använd soppskålar, såssnipor, uppläggningsfat eller annat till att lägga fina dekorationer och pynt i. Jag har lagt en gammal planka mitt på bordet för att få en liten nivåskillnad, den blir även en fin detalj. Sätt gärna extra staplar med porslin i mitten av bordet för att ge höjd och plats för pumpor och dylikt. Bordsplaceringarna har Emma tillverkat av ljung, planterade i en liten form med ett äpple bredvid. I äpplets skaft är en griffeltavla fastbunden.  Äppelpyramiden på bordet har jag gjort genom att skära till oasis som jag lagt i krukan. Därefter har jag delat grillspett av trä i olika längder, stuckit fast äpplen på spetten och satt dem i olika höjder i krukan så att de formar en pyramid. Till sist har jag dekorerat med endast några gröna kvistar!"

TEXT: EMMA KARLSSON
VITAHEMLIGHETER.BLOGSPOT.SE

Läs hela reportaget HÄR.

Önskar er alla en fin höstdag!
Dukningskram

5 kommentarer:

  1. Fint och härlig liten dotter!

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig dukning!!!
    Ha en fin helg!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  3. Jättefin dukning :) Här ska dukas fint på lördag i ett höstigt tema tänkte jag.
    Kram

    SvaraRadera
  4. Utrolig nydelig dekket bord med herlige høstfarger:)
    Og for ei nydelig lita jente:)
    Klem Merete

    SvaraRadera
  5. Så fint med blåvitt porslin! Vilken härlig dukning, så kul med reportaget!:)
    Kram

    SvaraRadera