Inspiration

Känner ni också att ibland blir det bara för mycket...så kände jag igår!
Jag bara gick runt i huset och såg allt som måste göras och hur mycket det är som inte är färdigt ÄNNU, vi har bott här i 7 år och det är fortfarande kvar att göra. Visst, det är kul å renovera och fixa men det går nog till en viss gräns och jag har nog kommit dit nu, när det inte är så roligt längre att det fattas lister lite här och där, trappräcket är omålat, inga fönsterfoder uppe, garderoben ej klar.......och så fortsätter det.
Med detta så tappade jag all inspiration igår!
För sen är det ju inte bara allt som måste göras utan det är även saker jag vill göra.
Jag tror att min brist på sömn gjorde att jag kände mig extra ur slag igår, idag känns det bättre och jag har fått tummen ur och städat lite och inspirationen...den kommer alltid tillbaka och då blev det lite bilder från matrummet!






Mina två små mini s:t Paula, som för ett par månader sen höll på att dö för mig har fått liv igen. Har haft dem under en glaskupa som gjort att det blivit som ett litet växthus för dem och nu har det tittat fram en söt liten vit blomma.

Ha en bra och inspirerande dag!!
Kram

&.....jag tror att jag ska göra som min mamma gör och skriva en lista, hon är specialist på lista. Då vet jag vad som ska göras och får bättre kontroll på det, så allt slipper skramla runt i skallen på mig!

12 kommentarer:

  1. Tack för dina fina ord hos mig , det värmer så gott !! Jag känner precis igen mig i det du skriver , jag är själv inne i en sådan renoveringsleda , är trött på att renovera nu , och det har blivit en paus . Tor man måste ta det ibland så att man inte tröttnar på kåken alldeles :)
    Men så fint ni har det ! Ser inte ut som det behöver renoveras mer hos er !
    Kramar // Susanne ♥

    SvaraRadera
  2. Hej! Hittade precis hit. Måste ju säga att jag känner så väl igen mig. Med att irritera sig på saker som inte blir gjort... Vi har också några såna saker, som nu MÅSTE göras eftersom vi dessutom ska sälja huset i höst/vinter ;) Känner igen mig i din mammas "list-skrivande". Lovar att det är en bra grej! :) Prova!
    Till sist: Jag upptäckte också att det blev ett växthus under glaskupor... Min hjärtan på tråd fick plötsligt ny fart där under. ;)
    Ha de gott!
    / Maria - Wikers liv

    SvaraRadera
  3. det är så det är hos dom flesta tror jag och så även hos oss. Tiden finns liksom inte och då tiden finns så tryter orken ändå..Kram och hoppas det känns lite ljusare

    SvaraRadera
  4. Hej Emma, aahhh så mycket vackert du visar! Ser resten av ditt hus ut sådär är det säkerligen ingen överhängande PANIK... :-) Fantastiskt fint!
    Kram Kicki

    SvaraRadera
  5. Supervackert! Ser resten av ert hus ut som matrummet är det säkert ingen överhängande panik...
    Kram Kicki

    SvaraRadera
  6. Åh så vackert hos dig också!! Din kökstapet är så fin, den ska vi ha i hallen :-).

    Det där med inredningsstress känner jag till, var nära att bränna ut mig när jag hade mitt inredningsföretag dessutom...

    Följande hjälper dock mig jättemycket:
    -Listor och prioriteringsordning över allt som ska göras.
    -Titta på och vara stolt över allt det vackra som faktiskt blivit gjort
    -Inte bli stressad över vad andra gör utan tänka: Vad är nästa steg för oss för att vår familj ska få det bättre är hemma?
    -Att blunda en stund och bara fokusera på andningen är också bra när livet känns rörigt...

    Kram!
    Anette

    SvaraRadera
  7. Hej =)
    Åh vad roligt att jag hittade hit till dig =) Vilken avslutning det blev på denna kvällen =) Hit kommer jag att komma igen. Du har en ny följare =)
    Du jag vet hur du känner med hemmet så känner jag också i mellan åt men den vänder det =).
    Hoppas att du kommer tillbaka till mig och hoppas att du får en underbar helg min nya bloggvän =)
    Kram Tina

    SvaraRadera
  8. Hej vad kul med en ny bekantskap. JAg trycker på din följ knapp. DIn blogg är verkligen mysig och såå söta små barn.
    Jag förstår dig precis, vi byggde vårt hus 1994... håll i dig... det är inte klart på långa vägar!!!
    Men man måste skynda långsamt, Man får acceptera att man får sina svackor. Ta en paus och samla kraft:)
    Jag kan få lite dåligt samvete iblan då jag tänker på att mina barn växt upp i ett halvfärdigt hus. Men det har alltid varit rent och städat. Och barnen har alltid kommit först.
    Det är det viktigaste:)
    Kramkram / Nettan

    SvaraRadera
  9. Håller med alla föregående, underbar matsal.
    Ja själv ä inne i kreativt stim och ska greja o greja.. men det brukar inte hålla länge... o när dippen kommer så brukar ett gäng med inredningstidningar göra susen. Kram

    SvaraRadera
  10. Hej! =)

    Jaså, du har den lampan, vad kul att höra att den lyser fint. Hoppas det passar för mitt ändamål, dvs läsning. :)

    Gud vad fint det ser ut med trägolv som jag ser skymta. Med så fina golv tänker man inte på småsaker som lister och omålade trappräcken. =)

    Kram Madeleine

    SvaraRadera
  11. Känner så igen mig i det du skriver...!
    Kan bli tokig ibland på allt som snurrar i huvet o jag vill ju få ordning o fint på en gång, men ibland är det bra att det tar tid!

    Så fint i ditt matrum, St Pauliorna va så söta!

    Ha det bra!

    Kram Liza

    SvaraRadera
  12. men oj! Du som verkar ha så jättefint hemma! Jag är ju ny på din blogg men det ser så oerhört fin ut hos er!
    Vi flyttar in i ett litet smärre renoveringsobjekt i slutet av juli och kommer nog behöva sida upp och sida ner på en att-göra-lista.
    Tror att man måste ta saker i tur och ordning så man inte duttar på många olika ställen på samma gång.

    Men jag förstår hur du känner! Vi har bott i vår lägenhet i 6 år- har renoverat nästan hela lägenheten nu och det känns lite motigt (men mest kul) att börja om från början igen... Hoppas lyckas med en sak som vi inte lyckades med sist iaf - att bli av med skinnsoffan som var "det första som skulle ryka" men som nu 6 år senare fortfarande står kvar (mycket beroende på vår lille bebis (kräk) och vår katt som klöser på alla möbler :-)

    Men prova med listor - det är min metod för vårt hus :-)

    SvaraRadera