Goda grannar!

Igår kom en av våra goda grannar in med två fulla påsar av goda päron:)
Så idag sprang jag ner i källaren och rotade fram det största fatet jag äger. Fått det av min mamma i julklapp för många år sedan, tror det är köpt på Room i Kalmar.
Efter en tids frånvaro står det nu på matbordet fullt med gröna fina päron!
Vad kan man göra för gott med päron?
Gårdagens kalas var lyckat framförallt på grund av vädret, det var så varmt och strålande solsken så vi kunde sitta ute och äta...underbart! Kändes lite som en extra sommardag när det de flesta andra dagar (t.ex. idag) känns som sommaren redan har passerat.

Idag börjar sambon jobba igen....suck...pust...stånk...stön...det är alltid jobbigt innan man kommit in i rutinerna igen och till råga på allt så startar han med en kvällsvecka! De tycker jag är s...tråkiga!
Kvällarna kan vara "lite" galna här hemma...våra små prinsessor är inte änglar dygnet runt som man kan verka tro...de vill bli behandlade som just prinssesor, annars tar de till pipan. Jag förbereder mig på ett träningspass av passupp här ikväll. Bortskämda?.....Ja absolut:)


Är du intresserad av att arbeta som inredare så finns det en bok "bli inredare" av: Holger Wästlund.
Intressant läsning, bra tips och visar 10 steg hur du blir inredare.

Klicka Här om du vill veta mer!

God måndag på Er goda vänner!
Päronkram!

&....nu är det dags att börja stretcha inför dagens och kvällens pass....kanske hörs vi ikväll, beroende på om jag får någon vätskepaus eller inte;)


7 kommentarer:

 1. Päron är riktigt gott, fint fat också ju =)

  SvaraRadera
 2. Vilken supersnäll granne som kom med päron. Jag gillar att lägga in päron i vaniljlag och sen äta dem med glass. Det är också kott med päronkräm. Finns massor at göra

  Kram Teres

  SvaraRadera
 3. Jag brukar koka ingefärspäron..fast då är dom ju mindre..är så gott att äta på julafton..riktig tradition här. Annars paj...el en god och enkel päronkaka...
  Härligt att kalaset var bra..ja vilket väder det var. Men idag är det ösregn här...
  Ha en fortsatt härlig måndag..och strecha på..hihi..
  Kram Annika

  SvaraRadera
 4. Men vilka härliga grannar. Håll hårt i dem :) Mysig blogg du har! Kram Johanna

  SvaraRadera
 5. Åh vad kul att du hittade in till min blogg! Blir alltid lika glad när nya hittar in och lämnar ett avtryck. Tyvärr tar man sig alldeles för sällan tiden att hitta nya fina bloggar! Och tusen tack för rösten på Skogslyckan, det värmer. Päron är både gott och de är vackra att se på. Träna lugnt jag kommer alldeles säkert hit igen!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 6. Hej! Kul med snälla grannar. Jag skulle nog konservera päronen (koka i sockerlag) och därefter frysa in det som inte blir uppätet. Gott med glass eller sockerkaka och grädde. Går att använda till väldigt många olika efterätter! Kram Helena

  SvaraRadera
 7. Päron, ja du jag har inte en aning. Är ju usel på bakning såå. Men du hittar säkert på nåt bra. Vilka goa grannar. Ja hur lätt är inte de att skämma bort dessa ljuvliga sessor..

  Kram Lisa

  SvaraRadera