Det finns en lösning på allt

Jag blir alltid lite sotis på dem som har nybyggda hus och har inbyggda spotlights i taket, jag tycker de ger ett fint ljus och är riktigt snyggt. Vi har inga inbyggda spotlights i vårt hus, tydligen så gjorde man inte det på 30-talet.;)
Men det finns en lösning på allt bara man vill tillräckligt mycket:)
Min enkla och billiga lösning på detta "stora" problem blev en spotlight på väggen uppe vid taket, den har dimmer så det går att höja och sänka ljuset på den.
Än så länge sitter det bara en i matrummet och ger en fin punktbelysning ner på symaskinsbordet och tavlorna......det kommer att bli fler.

Idag har jag släpat in den eventuellt nya köksön och helt plötsligt så passade inte lådorna längre, så jag har legat på golvet med en gammal hyvel och svurit.
Träslöjd all over again!
Nu är lådorna på plats men jag vet inte om jag är nöjd.....Näää, jag tar ut spetan ur fingret och tar lördag istället.
 
Önskar er en fin lördagkväll!
Hyvelkram

9 kommentarer:

 1. Vi har infällda spottar i köket och i bägge badrummen. Där kan jag tycka det är snyggt och med dimmer så man kan ändra. Men jag skulle aldrig vilja ha det någon annastans, det är lite för modern för min gammaldags stil. Hoppas solen lyst på dig idag. Ha en fortsatt fin helg!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 2. Smart sätt att lösa problemet på! Den där skylten var ju jätte fin! Är det en emaljskylt?

  SvaraRadera
 3. Vi har några kläm-spotlights som säkert är minst 15 år gamla. Det är en vanlig lampa med sladd och klämfäste som man kan klämma fast i t.ex. en bokhylla eller på en tavelram, och som inte kräver fast installation. En har vi klämt fast i en krok i taket i ett mörkt hörn i vardagsrummet för att få ljus på en grön växt som stod där då. Ett par andra har vi klämt fast på en rundstav och fäst som sänglampor eftersom sängarna står under snedtak så var det svårt att få plats med vanliga sänglampor i normal höjd. Vet inte om kläm-spotlights finns att köpa i dag, annars är de ett bra alternativ som kan flyttas vid behov.

  Vårhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 4. Jättetjusigt!

  Trevlig blogg har du också :-)
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 5. Vilken fin blogg du har! Hit kommer jag att återvänd!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Fiffig och bra ide. Vilken bra blogg du har!!

  SvaraRadera
 7. Åhåå nu blev jag glá.. har funderat på ett projekt..Projekt-gammalt-symaskinsbord. Svart underdel just nu och ska måla överdelen vit. Men hade inte bestämt mig om underdelen ska få fortsätta va svart som den är nu, eller vit. Tror jag kör på vit nu när jag såg ditt läckra bord! Tack for the inspiration! :) Kram på dig:)

  SvaraRadera