Gnälla lite och skriva av mig...


Två väldigt stilrena lyktor bryter mot det lantliga målade symaskinsbordet, två olika stilar som möts vilket jag tycker är fint. Den blåa vasen på matbordet kommer från Mio.

Det är lördag och jag tänker tyvärr gnälla lite och skriva av mig av min nedstämdhet. För tre veckor sedan slutade lilla Ella att sova på nätterna utan vaknar flera gånger varje natt och gråter och skriker, hon har aldrig velat sova hos mig utan är väldigt bestämd med att ligga i egen säng vilket ju är bra men i denna situation gör att jag måste fara upp och ner hela nätterna för att trösta henne. Första veckan tröstade jag mig med att detta  är en period som säkert går över, nu efter tre veckor utan sömn känner jag mig väldigt tröstlös och kämpar ständigt med att hålla tillbaka gråten och hålla humöret uppe. I samband med detta så började hon även tycka att det var otäckt att bajsa och går och håller igen så att vi nu har fått börja ge henne lite laxerande medel. Jag är så trött, ledsen, osocial och tycker att allt är skit, och det är klart att tre veckor med ytterst lite sömn visar sig på något sätt. Även Ellas humör är inte på topp av förstålig skäl. Jag vet inte vad jag ska trösta mig med längre och sambons semester är snart slut. Det är inte lätt att se ljuset när det känns som man har ett mörkt moln hängande över sig, kvällarna känns bara jobbiga för då kommer oron inför natten och på nätterna ligger jag och grubblar på vad som kan vara fel, allt känns då extra jobbigt och ensamt. Sambon har försökt hjälpa till på nätterna men då skriker hon bara ännu värre, det är bara mamma som gäller.

Sköt om er
Sovkram

7 kommentarer:

 1. Men vännen, låter jättejobbigt:( Vad jag förstod så ville tösabiten inte sova i din säng så kanske du skulle ta in din säng till henne och sova där? Kanske vill hon till och med krypa ner hos dig om du bäddar till det mysigt på en tjock madrass bredvid hennes säng? Ella verkar ha en jobbig period just nu och då är det viktigt att du inte blir helt fördärvad av dålig sömn och oro. En trött och ledsen mamma orkar inte hur länge som helst så jag tror med all respekt för ditt lilla barn att du måste lägga fokus på att göra det så smidigt som möjligt för dig själv. Även om det innebär att du kanske låter henne styra vart du ska sova en period framöver. Har själv stora barn med hade till och från perioder med gråt, rädsla och andra jobbigheter när de var små. Upptäckte att när jag blev förtvivlad och frustrerad och försökte styra upp det hela så blev det bara etter värre.Vänner och bekanta talade om att det är bara att ta kommandot och bestämma men då blev det ju nästan krig mellan mig och mitt barn. Så jag struntade i vad folk sa och har sovit under köksbord, bredvid barnsäng, ute på inglasad altan mm mm bara för att få ett lugnare barn och själv få sova:) Jag är absolut ingen barnpsykolog som vill komma och tala om hur duktig jag är så ta mitt "råd" och gör vad du vill med.
  Hoppas att det sakta löser sig, för det kommer det att göra...jag lovar. Känns bara extra tungt när du inte får sova och oroar dig.
  En stor kram från mig till dig.
  Annika

  SvaraRadera
 2. Min son som är drygt 2 år hade det jobbigt på nätterna lääänge, nattskräck, mardrömmar, orolig, otrygghetskänslor, eller vad det nu var..
  Han fick eget rum med en 1.20 säng när han var 16 mån och har sedan dess aldrig sovit i vår säng, däremot sover vi ofta i hans. Under hans jobbiga period lät vi honom somna i sin säng och vi la oss i vår, sen när han vaknade första gången, och skrek och hade sig, så studsade jag upp och la mig bredvid honom och sov vidare där.
  Så mitt tips är stor säng till barnen så man själv får plats, och trygghet trygghet trygghet!!
  Det är jätte jobbigt, och dessa skrik, som kan låta som att de blir ihjälhuggna är fruktansvärda. Önskar dig all lycka till mot vägen till skön sömn igen :)

  Kram Catta

  SvaraRadera
 3. Låter superjobbigt! Men jag håller med Annika, ibland får man jobba med att få sina små änglar att känna sig trygga och då är kärlek i massor som gäller. Jag har haft alla mina barn nära mig när de sover, spjälsängen har stått kloss intill min säng. Samma här, bara mamma som gällt. Att vara bestämd med hur de sover har aldrig varit min grej. Den äldsta är 17 år nu och jag LOVAR
  det mammiga och oroliga försvinner, ( nu är det jag som är orolig :) Kämpa på och be om avlastning så du kan få ny kraft!!! Kram!

  SvaraRadera
 4. Det låter tufft men förhoppningsvis går det snart över för periodvis får de idéer. Måtte du få vila ut snart så blir allting ljusare.

  Kramar
  Elna

  SvaraRadera
 5. å vad jobbigt det är att inte få sova. En madrass på golvet och att få sova en stund på dagen har vi fått köra med i vissa jobbiga perioder. Båda våra barn har också fått medicin mot sina sömnsvårigheter. Vanlig allergimedicin (atarax eller tavegyl) så inget farligt... Mitt råd är att tveka inte att prova det om det inte ger med sej.
  Kram...

  SvaraRadera
 6. Vet precis hur du känner dig. Nela har haft o har perioder med nattskräck och hennes mage har haft en lång otäck o jobbig resa. Hoppas både sömn och mage rättar till sig på lilla Ella snart så du får tillbaka din energi! Mammahjärtat värker hårt när ens barn inte mår bra:(
  Varmaste kramen till dig!

  SvaraRadera
 7. Ja lilla gumman det är jättejobbigt.Du får väl pröva något av alla förslag Du fått
  här i kommentarerna. Men visst bliver man trött när man inte får sova som man skall.
  Lycka till

  SvaraRadera