Höstens trender 2013


Alla bilder från H&M

Har denna veckan spanat in några av höstens trender 2013 både vad det gäller inredning och tapeter. Mycket fint och tilltalande, mycket hänger kvar men kommer kanske kliva fram ännu mer, som koppar, mässing, brons och så kommer även guld att komma tillbaka. Det verkar som att det nu är dags att plocka fram de där guldramarna som jag gömt långt ner i källaren....nja kanske låter jag guldtrenden pasera mig.
Grått blir den stora basfärgen, grått i flera nyanser och även blått kommer stort, gärna dämpade färger. Även beiget och grönt i alla toner.
Trenden säger att man i höst ska inreda med stilkrockar, att blanda efter eget tycke och smak efter magkänslan helt enkelt, man kan inte göra "fel".
Grafiska mönster med en känsla av retro växer och blir mer populärt. Betong, rotting, natur och rena material, blandade träslag.
Svenk slöjd blandat med internationellt hantverk, materialets ytor står i centrum som stickat, veckat, bubbliga och skrovliga ytor. Även blanka transparenta ytor visas.
Mer mattor och textil, kuddar, gardiner, lapptäcken och ullmattor som mjukar upp den kala, rena och strama inredningen. Runda och bulliga former visas upp i form av soffor och fåtöljer.
Industrilampor är fortfarande väldigt populärt.
 
Vad det gäller tapeter är storsäljarna naturmaterialen, dvs. trätapeter, betong, plåt, sten som fortsätter i samma takt. Retromönster och grafiska mönster, även tapeter med blomster. Fondväggen är här för att stanna ett bra tag till och frågan är om den någonsin kommer att försvinna. Däremot kan man variera den på olika sätt, fonden behöver ju inte vara den mönstrade och färgglada väggen utan kanske sätta en enfärgad som fond och låta en mönstrad tapet sätta färg på de övriga väggarna. Det går ju aldrig komma ifrån att en fondvägg är ett otroligt enkelt sätt att förändra och förnya.
 
Men som alltid.....den bästa trenden är att följa ditt hjärta och välja det man tycker om och trivs med.
Med det önskar jag er alla en fin fredag och trevlig helg!
Trendkram

3 kommentarer:

 1. Vad fina insirationsbilder! Och bra med en trendrapport:) Vi ska göra om ett rum här i höst och det blir en fondvägg, en mörkgrå sådan. Kul att jobba med tapter, det gör ju så mycket för rummet.

  Kram fredrika

  SvaraRadera
 2. Masse herlig inspirasjon:)
  Klem Merete

  SvaraRadera
 3. Hm har väldigt inspirerande bilder. Mycket snygga saker :)
  Trevlig helg, Annika

  SvaraRadera