Idag ska jag bjuda er på min mormors supergoda och framför allt väldigt enkla rabarberkaka i långpanna.
Det är ett riktigt bra recept inte för många ingredienser eller moment! Själv snodde jag ihop den till eftermiddagskaffet idag, klart och serverat på 30min.
Recept:
4 ägg
4 dl socker
3 dl mjöl
rabarber
1 1/2 dl pärlsocker
ca. 25-50 g margarin
Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst. Häll i mjölet och vispa ner det. Häll upp smeten på en långpanna med bakplåtspapper. Tärna rabarberna (antalet rabarber beror på storleken, ta efter eget tycke och smak) strö dem över smeten. Strö sen över pärlsockret, skiva margarinet och lägg överst.
In i ugnen på 200grader i 15-20min.
Servera med vispad grädde eller vaniljsås!
Mums fillibabba!!
Trevlig kväll!
Kram
Verkar sannerligen gott! Skall testas så snart tillfälle finns.... Trevlig kväll! KRAM Therese - Sockenvägens Söta
SvaraRadera