Men herregud är det ett skämt eller?!

Minns ni ljusbrickan jag gjorde av en tegelpanna? 

Kolla in det HÄR!!
Gissa om jag blev förvånad....trodde nästan att det var jag själv som lagt ut ljusbrickan i sömnen eller nåt!
Jag kunde faktiskt inte låta bli att skratta och tänkte, -Men herregud är det ett skämt eller?! när jag fick se denna på Tradera...jag menar lite egen fantasi kan man väl ha. Exakt samma text och nästan lyckats få till samma form, likadant pynt med grenar ända ut till fjärilen. Auktionen är tidsmässigt startad efter mitt inlägg....så jag undrar kan jag ha en liten liten liten del i  denna "egna idé" med att göra en ljusbricka av en tegelpanna!!

Det är alltså INTE min som är i auktionen!
Och jag är medveten om att man tar ideér av varandra, fast det här tyckte jag var riktigt komiskt eller.....ja.....i alla fall taget rakt av ända in på detaljerna....ha ha ha...hm! 

Så nästa gång jag spånar på nya ideér så håller jag dem för mig själv;)
Plagiatkram

21 kommentarer:

 1. Härmapa!! ;) Jag tycker i alla fall att din är finare.
  Godmorgon!

  SvaraRadera
 2. Din är ju snyggare och det kommer alltid att kopieras så länge du inte har patent. Tegelpannor fanns med text för trädgård när jag var liten så det har ju funnits ett tag. Sen har ju du utvecklat detta och din är ju helt klart finast :)
  Kopiering kommer vi få leva med. Ta det som en positiv grej, denna person är ju inte ens i närheten att göra detta lika bra :) Så skit i det!
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 3. Otroligt... Men din är så mycket vackrare! Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag det var att lite brist på egen fantasi,men jag säger som ovanstående,du kan ju känna dig lite nöjd att din idee gick hem.;))))Kram Ulrika

   Radera
 4. Hej vännen!
  Så snopet och vilken tråkig överraskning. =( Hur fräck kan man vara? Här handlar det ju inte om att man har fått "lite inspiration"... Håller med föregående bloggare, DINA pannor är helt outstanding!

  Kraaaaam ♥

  SvaraRadera
 5. Hej fin!
  Ja du...finns måååånga som låter andra göra jobbet å sen är en hejjare på att ta åt sig äran för kreativa idéer!! Pinsamma människor, men dom förstår det ju inte själv.
  Det här var ju lite väl i överkant!!

  Tar man efter eller gillar en idé av någon annan så kan man ju iallafall länka sin källa!
  Det blir man ju iallafall glad över.

  Troligen har du en rejäl stalker:-)
  Men man kan ju LÄTT se skillnad på originalet och den här kopian!
  Tappert försök.

  Finns ingen som gör dom som du, vännen!
  Kramar!

  SvaraRadera
 6. JAg har gjort tegelpannor ljuslyktor vääääldigt länge, dock inte lagt ut dom någonstans:)bara gett bort till nära o kära. och jag skriver alla möjliga texter på dom, inte känner jag att jag härmar någon för det.!
  Så tror inte du ska ta så allvarligt på det..
  Var glad att någon vill göra samma som dig, jag har lärt ut det till många av mina vänner och det är faktiskt väldigt roligt när andra vill göra samma saker som mig tycker jag:)
  Förövrigt finns det en bok för dom som vill lära sig skriva på tegelpannor och likande matrial :)Så lovar att du inte är ensam med detta:)

  Hare bra /Liisa

  SvaraRadera
 7. Men herregud!! Den är ju inte i närheten av din, men i alla fall! Det är väl okej att inspireras av varandra, men att kopiera rakt av och desutom sälja, det tycker jag är.. ja jag finner inte ord!

  SvaraRadera
 8. Jodå, välkommen till DEN världen. Hur många smycken har jag inte tillverkat genom mina femton år som yrkesaktiv guld/silversmed och sen hittat massproduktion av dem båda hos kollegor och masspruducerat hos de som spottar ur sig hundra smycken i minuten ur en maskin? MEEEEN... det finns inget annat sätt att hantera det till sist än att le och tänka att "fasen vad bra saker jag kommer på eftersom jag plagieras". Det har nästan blivit ett erkännande. Men visst finns det gånger man tycker det går för långt, och kanske ännu mer om man som privatperson gör fiffiga saker som de som apar efter inte ens sätter sin egen prägel på... NÅVÄL, ta till dig mitt råd! Se det som den absoluta bekräftelsen! :)

  Du gör jättefina saker, det var så roligt att hitta din blogg. Ditt inlägg om ljusfatet (inte det med två futtiga små värmeljus på) kändes verkligen igen! Tro mig!

  Ha det gott, jag lägger dig som favvo på min blogg!
  Du inspirerar och glädjer hjärtat!

  /Mvh
  Linnea Silversmed

  SvaraRadera
 9. Håller med de andra, din är MYCKET finare!!

  SvaraRadera
 10. Om någon blir inspirerad och pysslar till sig själv -helt okej- men att kopiera det helt och dessutom för att sälja det....lite tveksamt och inte helt okej tycker jag:(
  I mina ögon är kopian i det här fallet rätt långt ifrån lika snyggt som orginalet!
  Ha en härlig sista påskdag:)
  Kram Marianne

  SvaraRadera
 11. Måste säga att din är riktigt snygg och det är inte plagiatet ! Tycker dina tegelpannor är super fina ! /Berit

  SvaraRadera
 12. Så trist! Men dina pannor får mer rätta känslan så dom är definitivt finare!!
  Kram
  Paula

  SvaraRadera
 13. Kul att inspirera andra till eget pyssel, men förstås inte lika kul att bli plagierad av andra som säljer. Men håller med övriga här, att dina skapelser är MYCKET vackrare! Ta till dig av Linnéa Silversmeds råd och se det från den positiva sidan att det du skapar är uppskattat av andra!

  Påskhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 14. Det var i fräckaste laget tycker jag. Jag trodde det var Du
  Jag tänkte så billigt kan väl inte vara möjligt.
  Mycket konstigt, behåll nyheterna för Dig själv
  Hälsar

  SvaraRadera
 15. Ja du, sånt får man nog tyvärr räkna med så länge man inte har patent.. Fast hur roligt är det att sälja ett direkt plagiat tro??
  Men du kan stoltsera med att din är ju bra mycket snyggare och mer välarbetad.. Jag vet vilken jag hade köpt =)

  Kram Mia

  SvaraRadera
 16. Jadu, baksidan av att lägga ut sina idéer på nätet. Jag hittade en blogg som var en kopia av en stor blogg som många besöker. Jag blev otroligt förvånad, allt var lika, kök, vardagsrum mm mm. La tyvärr inte adressen på minnet.
  Men jag skulle nog bli lika förvånad som du blev.
  Ha det gott
  AC

  SvaraRadera
 17. Otroligt!! En sak att härmas kan jag tycka men att sälja någon annans idéer?!??? Näää, det är inte schysst!!
  Hoppas du haft en fin påsk, plagiat till trots!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 18. God morgon..visst bllir man snopen när någon annan har gjort precis likadana saker som man själv tycker att man är "ensam" om.. tyvärr är det nog så att i hemslöjdarvärlden så finns det i vårt avlånga land en helt oootroligt stor massa av kreativa människor..vilket gör att man troligtvis inte är ensam om ideer. Har varit på den årliga hantverksmässan i Hjo flera år och där kan jag lova dig att allt vi ser hos varandra på bloggar/webbutikerna finns, om än i olika skepnader..men det är bara att tro/hoppas att "just mina" saker tilltalar mest folk. Och det där om vem som var först..hönan eller ägget...
  Förstår din besvikelse, men skaka av dig det hela och lita på dig själv, din kundkrets och kommande alster... du gör vackra ting och det kan ingen någonsin ta ifrån dig... många varma tisdagskramar! mvh, Mia
  mia1.andersson@hotmail.com

  SvaraRadera
 19. Hittar jag en bra ide som jag "härmar" brukar jag länka till "ideskaparen" på min blogg. Tror på tanken att framhäva mina "systrar och bröder" om man ser en smart ide. Urtråkigt när andra stjäl ens ide och dessutom tjänar pengar på det. Men i detta fallet måste jag säga att jag inte tror att du behöver oroa dig...kopian var ju riktigt usel. Personen i fråga kan omöjligt fått sälja en enda en. Pinsamt dålig kvalite. Dina är ju så otroligt mycket mer välgjorda.
  Kram Annika

  SvaraRadera