Chokladbullar


Här får ni även en liten liten tjuvkik på köket som näääästan är färdigt, lovar att det snart blir fler bilder när det sista fixet är klart:)



Igår kväll bakade jag chokladbullar som jag aldrig gjort tidigare och de var faktiskt väldigt goda. Vanliga bullar med smarrig chokladkräm och hackad choklad i. Jag tog dubbel sats chokladkräm till mina bullar, för jag ville ha riktigt krämiga och flåttiga....ska de va så ska de va å då ska de va créme de la créme!

Recept:
150 g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
1/2 tsk salt
ca. 1,4 liter mjöl

Fyllning/chokladkräm
125 g rumsvarmt smör
1,5 dl socker
0,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
100 g hackad choklad ljus eller mörk

Gör så här:
Smält margarinet, häll i mjölken till fingervarm temp. Lös upp jästen i degbunken med lite av degspadet, tillsätt allt degspad, salt, socker och mjöl, spara 1 dl mjöl till utbakningen. Låt jäsa ca.30min.
Under tiden blanda ihop alla ingredienser till fyllningen utom chokladen som hackas i bitar.
När degen jäst klart ta upp den och knåda den smidig, dela i två delar. Kavla ut varje del till en rektangulär platta och bre på fyllningen och strö över den hackade chokladen. Rulla ihop degplattan, skär bitar (ca.2cm) och lägg i pappersformar. Låt jäsa ca.30min. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader 5-8 minuter.

Önskar er en fin dag
Bullkram

9 kommentarer:

  1. Jag gör liknande men med Nutella i.. Försvinnande goda =)

    Kram Mia

    SvaraRadera
  2. Oj vad goda de ser ut! Ha en fin dag.

    Kram
    Elna

    SvaraRadera
  3. Mmmmm.... dette så utrolig godt ut:)
    Og for et herlig kjøkken du har:)
    Ha en strålende ettermiddag

    Klem Merete

    SvaraRadera
  4. Chokladbullar är inte fy skam :) kram Diana

    SvaraRadera
  5. Ser supergoda ut. Mums. Ha en fin tisdagskväll. Kram Mimmi

    SvaraRadera
  6. Ser så smarriga ut! Och köket verkar väldans fint! Må så gott! Kram Jennifer

    SvaraRadera
  7. Fint det ser ut i ditt kök! Och gott=)

    SvaraRadera
  8. Hur mycket socker ska det vara i degen? Jag tog 1 dl nu är bullarna i ugnen ska bli spännande att smaka dessa:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det har jag ju glömt skriva ser jag, det ska vara 1-1,5dl så det var ju perfekt med 1dl. Hoppas de blev bra:)
      /Emma

      Radera