Hallonpaj




Igår sken solen och i vårt alldeles egna lilla "Café" (i uthuset på trädgården) bjöds det på knäckig Hallonpaj med Delikatess yoghurt jordgubb.

Recept:
1,5 l färska hallon eller 200 g frysta hallon
2 tsk potatismjöl (om hallonen är frysta eller blöta)
175 g smör
7 msk socker
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
3 msk socker (över hallonen i pajformen)

Så här gör du:
Sätt ugnen på 200°
Smörj en pajform med smör.
Lägg hallonen i formen och strö över 3 msk socker.
Smält smör i en kastrull och rör ner socker, vetemjöl och havregryn.
Blanda till en grynig massa och täck hallonen.
Grädda hallonpajen ca 25-30 tills den får fin färg.

Och ni ser ju hur glad man blir efter en sån här smarrig paj!

Jag har semester denna veckan och ska bara vara hemma och njuta och umgås med mina små tjejer. Idag öser regnet ner och vi har en innedag, vilket kan vara mysigt det också.

Sköt om er!
Semesterkram 

7 kommentarer:

  1. That sounds lovely and yummy. Is that a happy little face or what! Sweet. x

    SvaraRadera
  2. Såå sött & gottit/Kramar Annmi som tackar för receptet!

    SvaraRadera
  3. Å så gott det ser ut! Hallonpaj tror jag inte att jag smakat förut...tack för receptet, det ska prövas i sommar :-)
    Kram Anneli

    SvaraRadera
  4. Gott, gott! Funderade senast idag på om jag skulle baka en hallonpaj på fredag=)

    SvaraRadera
  5. Så mysigt och somrigt det ser ut.
    Ha en härlig torsdag.

    SvaraRadera
  6. Tack för det receptet, det skall jag prova. Vet Du att jag trodde det
    var en riktig uteservering, så fint Ni har lilla vän.
    Tack för tipset


    kram från mig

    SvaraRadera