Lite information...





Tänkte idag slänga ut lite information och klargöra några grejer vad det gäller verksamheten "Emmas vita Hemligheter". Jag jobbar med min verksamhet två dagar i veckan vilket innebär att det ibland kan bli lite väntetid på beställningar. Jag tar beställningarna i turordning om det inte är brådskande då jag försöker lösa det så snabbt som möjligt. På de två dagar i veckan som jag jobbar med detta ska jag hinna med att, svara på mail, utforma, måla och texta pannorna (för hand) och packa dem. Med detta vill jag säga att om en beställning kommer in onsdagen kan det alltså dröja en vecka innan jag kan påbörja den. De andra dagarna är jag på jobbet och när det är helg så är det helg och familjetid, vilket jag försöker att respektera både för mig och familjens skull.
Då kan det ju nu passa bra att påpeka att om ni vill beställa tegelpannor till jul så gör det i god tid;)

I morgon flyger jag till Stockholm för att gå på utbildning, något jag aldrig gjort ensam förut så det känns lite skrämmande och jag misstänker att det inte blir mycket sömn inatt.
Nu måste jag börja packa och försöka lugna min nervositet!

Ha det gott allihopa
Nervöskram

Skålar







Bilder från matrummet.

Jag måste tipsa om dessa fina skålar som jag köpt på Åhlens, jag köpte endast två för att ha dem till godis eller något liknande. Jag har sneglat på de fina "TineK" skålarna som så många har och tycker de är så fina, men kanske lite för dyra vilket skulle göra att jag inte skulle våga använda dem speciellt inte med två små barn i huset. Skålarna från Åhlens som jag tycker påminner något om "TineK" fick bli ett alternativ och kostade: 39kr för den svartrandiga och 59kr för den mönstrade. Även lamporna över bordet har jag köpt på Åhlens för 399kr/st.
Träbrickan på bordet är ett loppisfynd som jag målat vit och i botten har jag klippt till och lagt i en tapetbit, jag valde att inte limma fast den i botten med tanke på att kunna byta ut tapeten mot någon annan. På brickan står gamla loppisfyndade mässingsljusstakar som också blivit vitmålade, krukorna i fattigmansilver kommer från Ullared.

Hoppas ni haft en härlig helg och önskar en fortsatt skön söndag
Skålkram

Så jävla bra!



 Nja den där fredagskänslan är det väl lite så där med denna fredag eftersom sambon jobbar kväll. Jag har ju såklart tjejerna och Sigge till sällskap, men det är mysigare när hela familjen är samlad.
Jag tröstar mig med lite glögg och lyssnar på mina favoriter Lifehouse och deras nya singel Between the raindrops (klicka på länken och på playknappen för att lyssna) Så jävla bra! I lööööve it! Texten är riktigt bra och jag funderar på om jag inte måste beställa mig en tegelpanna med en del av texten på;) Och jag längtar tills deras nya album släpps i december....det blir bästa julklappen.

Mys pys på er!
Lifehouse

Doptavla



Doptavla har blivit väldigt populärt och den senaste tiden är det mest doptavlor jag har gjort. Det är så roligt med alla fina namn och dikter som jag får ta del av, känns fantastiskt att få skapa ett minne till det viktigaste man har i livet.
 
Igår kurade jag och tjejerna ner oss i soffan en stund och smaskade på ett par pepparkakor och oj oj vilken julkänsla jag fick. Det är så mysigt med julen, mest kanske för att man har små barn med tindrande ögon som man vill överösa med glädje och paket! Men visst är det härligt när glöggdoft och julmusik sprider sig i hemmet, granbarr som fastnar under strumporna. Jag befarar att vår gran i år kommer bli tom nedtill och allt pynt får trängas upptill då Ella har hamnat i en riktig "full i fan" period och bara gör sånt man absolut inte får göra, som t.ex tvätta Phoebes snutte i Sigges hundvatten eller rulla ut allt toalettpapper på golvet, så jag misstänker att pyntet skulle hamna på alla möjliga ställen förutom i granen om hon fick chansen....alla åldrar har sin charm:)
 
Trevlig torsdag på er!
Pepparkakskram

Det skulle jag inte gjort!


Ägg från Mio.




Skulle vara duktig och lite snabbt rista av plädarna som ligger i soffan.....det skulle jag inte gjort! Av någon konstigt anledning under ena krafttaget smäckte det till i höger öra och ett "lock" inföll sig. Nu hör jag inget på höger sida mer än ett irriterande brus och tjut, koncentrationsförmågan är helt väck i samband med hörseln och jag känner mig smått desorienterad. Jag planerar att spela lite innebandy ikväll och nu undrar jag hur det kommer sluta, sönderskjuten på höger sida för jag lär ju inte höra om det kommer några bollar från det hållet.

Fortsatt fin dag till er alla!
Lock-kram

En kopp kaffe



Jag tycker mycket om kaffe och jag tycker väldigt mycket om vänner, så texten "En kopp kaffe kan bli början på en livslång vänskap" tycker jag var rackans trevlig. Idag finns så många olika sätt att ha vänner som Facebook eller här i bloggvärlden, sen finns det väl ett hundratals andra varianter också. Men det bästa är väl ändå när man får sätta sig ner och ta en kopp kaffe tillsammans med en god vän!

Hoppas ni får en fin start på veckan
Kaffekram

HUR HUR HUR HUR....





Bilder från vardagsrummet och några fler Ullaredsköp, kudde med ekorre på och tavla med fjäril, kuddfodralet köpte jag två av för ekorren är så bedårande söt. Det börjar bli mycket djur här men det gör verkligen ingenting, jag älskar djur både som motiv och de som traskar runt live här hemma.
 Såg ni "Kalla fakta" som handlade om djurparkerna? Jag klarade inte av att se det utan fått höra i efterhand vad det handlade om vilket man ju fattar ändå utan att behöva se programmet. Det jag undrar är HUR HUR HUR HUR man med rent samvete kan låta sånt här pågå? Man säger sig rädda utrotningshotade djur men plågar dem och behandlar dem sen som skit. Vad är det som händer? Det börjar ju inte och slutar med djur.....utan även skräckhistorier om övergrepp på barn, HUR HUR HUR HUR kan man ge sig på ett oskyldigt litet barn, det svider i ögonen och skär i hjärtat vid tanken. Och jag antar att ni inte heller missat det kalla tunnelbanerånet!? Återigen...HUR HUR HUR HUR kan man bara lämna någon liggande på spåret, har man ingen som helst empati i kroppen?
Det blev lite allvar så här en lördag kväll men ibland är krävs det allvar för att få utlopp för ilskan över hur vi människor beter oss. Även om jag blundar och undviker för att få vara lyckligt ovetandes i min lilla bubbla betyder det ju inte att man inte bryr sig utan är helt enkelt för att skydda mig från att må dåligt och vara arg och ledsen hela tiden, för att mellan all "skit" kunna leva. Jag önskar att vi alla kunde leva i en äkta "bubbla" utan behovet av makt, pengar och jävelskap.

Jag ber om ursäkt om jag tråkat eller sänkt ert humör det var inte tanken när jag började skriva......inte heller att göra någon upprörd av någon anledning, det är mina känslor och ord som fått säga sitt. 
Jag önskar Er ialla fall en fin lördagkväll!
Sköt om er och ta hand om varandra
HURkram

Flitens lampa




I går lös flitens lampa här hemma och jag fick ytterligare ett par beställningar på tegelpannor klara. Radade upp dem tillsammans med de som var färdiga innan, beundrade dem och klappade mig själv på axeln, nu väntar bara packning men det får bli nästa vecka. Visst är det en härlig känsla när man känner att man fått mycket uträttat och är nöjd med sitt arbete:) Idag har jag varit i Nybro och jobbat vilket väntar även i morgon,  ni kan följa Curts färgs Facebooksida om ni vill se vad jag pysslar med på jobbet och få lite tips på tapeter och annat.

Nu önskar jag en trevlig kväll och tack till er alla som kikar in
Jobbkram

Ett par saker jag köpte...





Det är många som är nyfikna på vad jag fyndade i Ullared, jag har förstått att det är några som ska dit själva snart och vill ha lite tips. Jag tänkte visa ett par saker jag köpte som har kommit upp ur kassarna. Den grå lyktan fastnade jag för då jag tycker den funkar till mer än bara ljuslykta utan faktiskt också som tittskåp, typ, jag har lagt en pumpa i den som jag vitmålat och textat "Busungar" på. Sen köpte jag ett svart och ett vitt lite mindre &-tecken som jag tycker är fina, lättplacerade så man kan flytta runt dem på flera olika ställen var och varannan dag....bara för att.
Det var dagens visning av några Ullareds-inköp, det kommer fler en annan dag.

Så vill jag tacka för alla härliga mail jag fått....tack snälla goa ni, de värmer verkligen!
Om jag missat att svara på någon fråga här på bloggen ber jag om ursäkt, fråga igen eller skicka gärna mig ett mail, emmasverkstad@gmail.com.

Trevlig kväll
Inköpskram

Omänskligt


Frågan som kom upp igår när vi åkte till Ullared,
Är det normalt att stiga upp omänskligt tidigt, sitta i en bil i nästan fyra timmar (enkel resa) för att få åka och göra av med pengar?
Jag vet inte om vi kom fram till något svar men att vi på hemresan redan planerade nästa års resa är kanske svar nog.
Gårdagen bestod av shopping, stress, ångest, fyndlycka, ångerköp och en avkapad hälsena.
Idag är det tillbaka till vardagen igen med jobb, matlagning, tvätt, blöjbyte och busungar.

Bordstabletterna med text på är faktiskt det enda jag packat upp ur kassarna.

Önskar er en härlig dag
BreakfastLunchDinner-kram

Vad vore livet utan inredning?




Phoebe och Ella lyckas fortfarande hitta blommor ute som de kommer hem med.



Bilder från vardagsrummet.

Regnet öser ner, men det gör inget för idag håller jag till nere i källaren och sorterar och kollar upp våra vinterkläder. Imorgon ska jag till Ullared för att inhandla de kläder som behövs inför vintern, även de flesta julklappar brukar bli klara och självklart en hel del inredning, vad vore livet utan inredning? För mig ganska trist å tomt misstänker jag;) Jag brukar gå raka vägen till inredningsavdelningen då jag inte kan koncentrera mig om jag inte får gå igenom de grejerna först. När jag tänker efter låter det ju ganska hemskt....är det viktigare med piffig lampskärm och en snygg kudde än varma kläder åt barnen!? Näää självklart inte....de ska nog inte behöva frysa när jag är färdig, jag har till och med skrivit upp en ny mössa åt sambon på listan;)


Fin söndag på er
Ullaredskram

Kanske bäst



Klar och skickad tegelpanna. Text från låten "Chasing Cars" med Snow Patrol.
"If I lay here, if I just lay here, would you lie with me and just forget the world" jag tycker den är så fin.
Hoppas ni haft en bra vecka, för min del var det måndag.....blank....blank...blank.....å nu är det fredag vart de andra dagarna tog vägen har jag ingen aning om. Kanske bäst att göra som pannan säger, lägga sig ner glömma världen, reflektera och finnas i stunden....innan det är dags att köra ner huvudet i godispåsen glömma tandtrollen, bilringen och reflektera över fredagsmyset!

Önskar er alla en härlig fredag
Blank...kram

Nya tegelpannor!




Jag har gjort nya tegelpannor med djurmotiv i form av decopage. Det är ju väldigt passande nu när älgjakten är i full gång och så är det oerhört populärt med olika djurmotiv på kuddar, tavlor, sängkläder mm, så varför inte även på en tegelpanna! Jag gillar själv djurmotiven som gör att det känns som man får in mer av naturen och friheten, så är de vackra att titta på också.
Tegelpannan med hjorten på har texten: "Take the world in a love embrace" som kommer från låten "Born to be wild" med Steppenwolf.
Tegelpannan med älgen på har texten: "I´m a real wild one an´I like a wild fun" som kommer från låten "Real wild child" med Iggy Pop.
Det är alltså en liten tanke bakom texterna tillsammans med de vilda djuren, jag gillar när det finns en röd tråd....

Tegelpanna med djurmotiv: 399kr exkl. frakt.
Beställning görs som vanligt genom att maila mig på: emmasverkstad@gmail.com. Gärna i god tid om man vill ha den till ett särskilt datum. Vill man väldigt gärna ha en annan text så går det att ordna om den inte är för lång. Det finns mer information under fliken Beställa Tegelpanna, där även dessa kommer att läggas in.

Önskar alla en fin dag
Djurkram

Aldrig roligt när någon blir sjuk...


Torsten.


Sigge.

Sigges öron slokar och han flyger upp ur soffan så fort han hör en bil, rusar ut i hallen i hopp om att det är Torsten som kommer hem igen. Konstigt hur väl djur märker att något är fel.
I morse hittade vi några droppar blod på golvet och så fick vi se Torsten gå ute på gräsmattan och sätta sig för att kissa flera gånger men det verkade inte komma något. Sambon gick ut för att kolla och mycket riktigt så var det blod som kom. Torsten är den sista man förväntar sig ska bli sjuk, han är en riktig utekatt som rer sig själv det enda han egentligen behöver vår hjälp med är att köpa hem hans mat. Det är aldrig roligt när någon blir sjuk...vem det än är! 
Torsten brukar retsamt fälla ut klorna och dra Sigge i pälsen när han går förbi, störa honom när han äter eller smyga fram och skrämma honom när han sover. Detta gör Sigge arg och irriterad men idag är han bara orolig för den lille retstickan och hoppas han får komma hem snart.

Ta hand om nära och kära!
Torstenkram

Har länge sökt...




Halloj på er alla där ute i höstmörkret, jag hoppas ni har en bra lördag!

När man inte hittar det man tänkt sig eller något som passar en kräsen och bestämd Emma, ja då är det bara å slänga fram den.....färgburken alltså. Jag har länge sökt ett nytt matbord (länge vill säga ca.1 månad, dvs för mig ca.3år) men jag har inte kunnat hitta något som fastnat för och bestämde mig för att helt enkelt måla det vi hade. Det blev jättebra och kan inte fatta varför jag inte tänkte på det direkt.

Fortsatt trevlig kväll
Målakram

Jag tackar er alla...



Igår jobbade jag och var inte hemma förrän sent och även idag bär det av på jobb och därefter blir det raka vägen på kalas innan man får hem och slänga sig i bingen.
Ni som inte har fått svar på era mail ännu, tro inte att jag glömt er....svar kommer så fort jag kan och hinner!

Jag tackar er alla som kikar in här, nya som gamla besökare och tack för alla härliga kommentarer. Jag önskar jag hade tiden att lämna spår hos er alla men tyvärr hinner jag inte det så ofta längre men jag hoppas ni förstår hur tacksam och glad jag blir för de fina ord ni lämnar till mig:)

Jag önskar er en riktigt fin fredag
"Thank god it´s friday"
Fredagskram

"Skam den som ger sig"





Denna tegelpanna skickades för ett tag sen med texten "Skam den som ger sig". Och visst är det bra att vara envis....kanske inte lika envis som våran lilla Ella som skriker och gråter helt hysteriskt när hon inte lyckas med det hon vill, hon är inne i "kan själv-perioden". Idag när hon kom hem från dagmamman skrek hon som en vilde i hallen för att hon inte fick av sig stövlarna, och frågar man då om hon vill ha hjälp så skriker hon ännu värre, för någon hjälp vill absolut inte ha. Illröd i nyllet med tårarna sprutande fick hon till slut av sig stövlarna och på två sekunder vänder humöret, hon skiner som en sol och utbrister,
- Jag kunne!!!
Så "Skam den som ger sig";)
När något inte går som jag vill blir jag också galet arg och ger jag mig ganska lätt.....men bara för att räkna till tio, samla nya krafter och ge mig på att igen, för "Skam den som ger sig"!

Trevlig kväll
Enviskram