Lördagsgodis


Bilder från Pinterest


Bilder från Pinterest


Lördagsgodis för mig det är att sitta och frossa i en massa inspirerande inredningsbilder, att proppa huvudet fullt med idéer och tips, att njuta av vackra hem, känna hur begäret över att göra om växer, hur den ena bilden blir smarrigare än den andra. 
Och så, den (för mig) ultimata godispåsen...en påse splirrans nya tapeter som ligger på matbordet och bara väntar på att få plasten avriven, knastret som hörs när man börjar rulla upp våd efter våd, doften av pappret hårt rullat direkt från fabriken....
Det är lördagsgodis det!
 
Trevlig helg!
Lördagsgodiskram

Så var det fredag igen!


Tavla från Ullared


Verkstadslampa / ljusstake



På bordet har jag Morfars gamla verkstadslampa, den var tyvärr sönder men jag skruvade bort sladden ur fästet och satte ett ljus i den istället och så blev den en riktigt tuff ljusstake och även ett perfekt minne efter Morfar.

VIPS....så var det fredag igen! Fast jag jag två arbetsdagar kvar den här veckan så det blir inte riktigt helg för mig förrän på söndag. Idag är sambon ledig och har lovat att han och tjejerna ska baka schackrutor tills jag kommer hem....jag älskar schackrutor. Det bästa med att jobba är att komma hem till sina små troll som har tiotusen saker att berätta, Phoebe har nästan alltid donat med någon present i form av en teckning, Ella ropar Mamma när hon får se mig och vill gärna sitta och gosa i soffan en stund....ikväll gör vi det samtidigt som vi äter schackrutor:)

Önskar er alla en härlig fredag!
Schackrutekram

Rensa, röja, kasta och börja om på noll.




Jag tror att ungefär vid den här tiden varje år så kommer jag till nåt slags "börja om" läge, slutet av augusti, sommaren börjar sakta gå mot sitt slut, hösten kryper inpå med svalare kvällar, solen stiger inte upp så tidigt längre, små pumpor dyker upp i affärerna. Och även om man vill dra ut på sommaren så länge det bara går så vet man att det snart är dags att dra sig inåt för att kura under en filt och tända en massa ljus.
Det är när vi närmar oss detta som jag känner att jag måste rensa för att med nya friska tag omfamna "innesäsongen", rensa, röja, kasta och börja om på noll. Det sägs att man mår bra av att rensa, och det stämmer faktiskt. Jag kan tycka att det blir lättare att andas på något sätt, för mycket materiella ting för mig gör att det känns trångt, rörigt och jag blir ofokuserad och till och med lite grinig.
Jag får också extra mycket inspiration till att göra om inne, fixa, piffa, förändra och förnya. Men först måste rensningen ske och i helgen startade jag med garderobsrensning, vilket ledde till ett annat projekt som en smärre renovering av garderoben i stället....men det är en annan historia....

Jag hittar mycket inspiration på pinterest.com, där jag har mina moodboards, eller i tidningar och på de moodboards jag gör här hemma.

Men nu går jag nog ut i solen en stund, för än är inte sommaren över!
Fin dag på er
Rensakram

Jag planerar...



Tegelpannor med vackra budskap, beställda och levererade för ett tag sedan.

Jag får flera mail dagligen med frågor och önskemål om jag tar emot beställningar ännu, när/om jag kommer börja med tegelpannorna igen, eller om jag kan tänka mig att göra ett undantag.
I sommar har jag varit tvungen att säga nej till alla förfrågningar på grund av tidsbrist, semester mm. 
Nu till det som ni alla vill ha svar på, När, om, när, om, när? 
Och jag kommer snart, kan inte exakt säga när, utan bara att jag planerar att börja ta emot beställningar igen framöver i en kanske något mindre skala och med några begränsningar, jag kommer till exempel inte ta emot beställningar med för kort varsel, inte heller med för långa texter. Doptavlorna och bröllopstavlorna kommer vara begränsade till ett visst antal textval, sen är jag ju såklart flexibel till en viss mån, nya priser, jag kommer inte göra födelsebrädor längre, så blir det några andra små justeringar också. 

Känner ni att ni väldigt gärna skulle vilja göra en beställning nu i alla fall så är det bara att fortsätta maila mig på: emmasverkstad@gmail.com, så ska jag se om jag har tid och möjlighet att hjälpa dig, eller om ni bara vill ha lite mer information, jag besvarar alla mail så fort jag kan.

Det är till exempel såna här underbart fina mail som gör det svårt att säga nej:
"Hejsan
Jag undrar om det kommer gå att beställa bröllopstavla av dig igen eller om du har helt stopp?
Fantastiskt fina tavlor du gör!"

"Tänkte kolla om du har börjat med tegelpannorna igen? De är så fiiina! 
Såg inget på din blogg, men tänkte bara fråga så jag inte har missat att du börjat igen."

"Hej! Har letat runt på nätet efter doptavla på tegelpanna, men det finns ingen som gör så fina som du, är det sant att du inte gör dem längre?
De andra som gör liknande skriver inte lika fint och det ser snett och vint ut.
Skulle jättegärna vilja beställa en doptavla, om det går?"

"Hejsan :)
För ca ett halvår sen gav jag bort en tegelpanna till en liten ettåring. Nu ska de få en liten till när som och jag vill så gärna kunna ge denna lille tjej en också så att båda barnen i familjen har en varsin. Är detta helt omöjligt? De är ju så fina och du är helt ensam om att göra dem"

Tack alla ni som mailar mig, för de fina ord ni skriver ni ska veta att de verkligen värmer och gör mig glad!

Med detta så vill jag önska er alla en riktigt fin fredag!
Tegelpannekram

Lite smått galen





Redan tisdag och en ny vecka är igång.
Man kan se även här hemma att jag jobbar med tapeter och är lite smått galen i dem, på mitt skrivbord har jag gamla bobinrör från utgångna tapeter uppradade, i dem förvarar jag diverse tapetsnuttar och bitar som blivit över. Tapeten med text på som sitter runt den ena bobinen är ännu inte utgången utan kommer från Midbec och kartan Denim&Co. Den här kartan innehåller många tuffa tapeter för oss som gillar den industriella stilen.

Bild från Midbec

Bild från Midbec

Hoppas ni fått en kanonfin start på veckan!
Tapetkram

Ssssss....


Sssssss...
....skön dag, slödag, slappardag, solskensdag, soffdag....
....söndag, helt enkelt!

Den bästa till er!
Sssskram

Skål!



Fina porslinsknoppar från Nillas handelsbod, så fina att bara ha liggandes i en skål, randig skål "Mimmi" från Åhléns. Porslinsägg med bokstäver på kommer från Ellos. Hyllan/bänken är av en gammal takbalk som jag hittade i vårt uthus, benen fick bli av inredningstidningar för det finns det gott om här hemma.

Nu blir det grillat till middag och ett glas cider.
Jag säger skål och trevlig lördag på er!
Skålkram

När vi landar i soffan....






Det här gör vi, när vi landar i soffan framåt kvällen, sambon och jag......vi plöjer igenom "The Big Bang Theory" boxen 1-5. Ett par avsnitt varje kväll och en väldans massa skratt blir det till dessa otroligt roliga skådespelare och seriens sjuka humor. Den passar med all säkerhet inte alla med det här är verkligen vår humor, lättsam och med snabba klipska och hysteriskt roliga repliker.



Trevlig kväll!
TheBigBangTheory-kram

Spottar ut allt i en enda röra!




I hallen ser ni tapeten som jag satte upp för ett tag sedan. 


Bilder från min arbetsplats/kontor här hemma.

I fredags blev jag intervjuad för ett "hemma hos reportage", vilket är roligt. Jag blir alltid så ivrig när jag ska få prata om tapeter, färg, inredning och när jag får berätta om mina idéer, tankar, drömmar, planer och visa vad vi gjort med huset och vad jag vill göra härnäst så är det nog mycket möjligt att jag bara spottar ut allt i en enda röra. Så så här efteråt vet jag faktiskt inte riktigt vad jag sagt eller inte sagt, eller vad jag borde sagt eller vad jag kanske inte borde sagt.
Konstigt hur det kan bli så att när man får en fråga som man egentligen vet svaret på men då plötsligt blir det helt blankt och det visar sig att man helt plötsligt inte har en aning om vad man har för favoritfärg, favoritmöbel, favoritbutik, inredningsstil, eller vad för pryl som absolut inte skulle komma in hemmet....saker som jag annars har väldigt raka och bestämda åsikter om.
Haha...jag undrar just hur detta blir!

Njut av sommaren vänner!
Reportagekram

Fjäril




Beställd doptavla som levererades för ett tag sedan.
I detta fallet valde kunden att få en målad fjäril på tavlan istället för en text/dikt under födelseinformationen, och personligen tyckte jag att denna doptavlan blev så fin, det kan bli rörigt med för mycket text men den här blev så enkel, stilren och vacker med endast fjärilen under.

Önskar alla en fin dag!
Fjärilskram

9 år




Förlovade i 9 år i tisdags.
Nio år som gått rykande fort med husköp och två små trollungar.
En bukett rosor är han minst sagt värd sambon, som står ut med mig och mitt styrande å ställande, målande å tapetserande, flyttande å möblerande, snickrande å spikande, alla fantastiska strålande "nu har jag det! lyssna på den här idén!!!" utropen.

Älskar dig och vår fina familj!
Sambokram