"Love grows best in little houses"




Hittade den perfektaste lilla krukan på Ö&B med texten "Love grows best in little houses", den kunde jag helt enkelt inte låta bli den passar ju klockrent till oss i vårt lilla hus. Vi trängs, knuffas och bråkar om den lilla yta vi har vistas på här hemma, men för det mesta tycker vi om varandra i alla fall....lyckligt trångbodda!

Love to you all!
Knuffkram

Maria Montazami-känsla






Halloj på er!
Jag är just nu på inredningsutbildningen som jag skrev om i förra inlägget, detta inlägget är förberett och shemalagt och poppar upp automatiskt då jag inte kan vara den som "poppar" in det. Har aldrig schemalagt inlägg tidigare då jag skriver när andan faller på och jag har något att säga eller visa, jag hoppas nu att detta funkat så ni kan se vilka fina smycken jag köpt. Rusade igenom KappAhl och fick se röda prislappar på smyckesställningen, det blev en tvärnit såklart. Det ljusgröna halsbandet med en tassel som bjuder på lite Maria Montazami-känsla kostade 20kr precis som det matchande armbandet, armbandet har peace-tecken och både halsbandet och armbandet har små buddha-huvuden. Det svarta halsbandet med en uggla som det inte var rea på kostade 99kr.
Jag gillar långa halsband, ugglor, peace och att fynda på rea och så gillar jag även tassels och Maria Montazami.

Önskar er en bra onsdag!
Smyckeskram

Inredningsutbildning med Mija Kinning!




I morgon är det dags och som jag sett fram emot detta!
Tidigt i morgon åker jag iväg på en otroligt spännande utbildning....jag ska på inredningsutbildning med Mija Kinning! Det känns ju helt fantastiskt att få äran att gå den här utbildning och jag ska verkligen suga i mig så mycket det bara går.
Mija Kinning har varit med i TV4:s program Bygglov i många säsonger, nu har hon istället sitt egna inredningsprogram Det Knackar.se som man kan se på webben.
Spännande är nog det minsta jag kan säga om morgondagen och resten av veckan:)

Nu blir det packa och förbereda inför resan.
Ha det gott allihopa!
Utbildningskram

&.....jag svarar på mail i den mån jag kan medans jag är iväg.

Vad som är viktigt i livet




Ikväll blir det några bilder på tegelpannor med tänkvärda texter.
Jag tycker att det kan vara svårt att verkligen komma ihåg vad som är viktigt i livet när vardagen liksom bara maler på i full fart varje dag. Hur gör ni för stanna upp, reflektera, påminnas om vad som är viktigast?
Är det så illa att det ska behöva hända något för att man ska vakna upp och inse vad som betyder något, allt annat ger man ju egentligen blanka fanken i.
Men jag antar att vardagen med sitt höga tempo av "oviktigheter" och "viktigheter" är vårt sätt att leva, kanske måste man bara komma på ett sätt att ta vara på viktigheterna lite bättre.

Sköt om er, stanna upp, reflektera!
♥kram

Fotografering




Hittade min gamla Minolta-kamera som legat nerpackad i en låda i väldans massa år. Jag tror att det kan ha varit den som startade eller i alla fall ökade intresset för fotografering, att kunna göra mycket manuellt med sin kamera och styra över resultatet på fotot själv. Jag har ofta en bild i huvudet redan innan jag tar bilden om hur jag vill att den ska bli, målet är sen att uppnå det med kameran. 
En bild är så mycket mer än bara en bild, det är mycket som spelar roll som gör bilden intressant, tex, djupet, skärpan och även oskärpan, ljuset, placeringen av motivet och vart du lägger focus, bakgrunden och sakerna runtomkring är också viktiga. En bild med för stökig bakrund eller för mycket färger tycker jag kan bli bättre i svartvitt.
Jag redigerar nästan alla bilder något men målet är alltid att få bilden färdig så mycket som möjligt direkt med kameran för att inte behöva redigera så mycket, utan endast bättra skärpan lite.
Kameran jag har idag är en NIKON D60, objektiv 18-55mm 1:3.5-5.6G. Jag sparar just nu och hoppas snart kunna köpa mig ett nytt bättre objektiv med framförallt en mycket bättre bländare i.
Jag använder aldrig blixt när jag fotar, då jag tycker det förstör ljuset och känslan i bilden.
Jag överexponerar då jag vill ha mycket ljus i mina bilder. Eftersom jag fotar mycket inomhus kan det vara svåra ljusförhållande och svårt att få tillräckligt med dagsljus, då har jag högt ISO-tal inställt i kameran.
Jag fotar alltid manuellt (M) där jag själv kan styra över bländaren och slutaren.
Jag använder ofta stativ då det annars är lätt att man skakar på handen.
Jag har gått en fotoutbildning men skulle gärna vilja gå en till lite mer avancerad och lära mig mer.

Jag önskar er en CanonNikonbra start på veckan!
Fotokram

Veckan som gått....


Tillbakablick på veckan som gått....
De nya stolarna kom äntligen på plats efter mycket om och men, samtidigt som en gammal takbalk tog plats som bänk på golvet i matrummet, perfekt för lite böcker, prydnadssaker och tegelpannor, jag visar också en doptavla som blivit levererad. Jag åker till doktorn och tar en massa prover för att se vad min hjärtklappning beror på, kanske är det allt rännande med tapeter...för som ni vet så klappar ju mitt hjärta lite extra för tapeter, en tapetruta i lekrummet blev i alla fall resultatet på rännandet.
Jag går till frissan för att snygga till mig inför den kommande veckan då det kommer att hända någonting spännande, som ni snaaart kommer att få veta. Jag tipsar om extra lyxigt godissnygga förpackningar och det visar sig att det är sambon som är "tulpanspecialisten" i familjen.

(klicka på länkarna och läs veckans inlägg)

Önskar en fortsatt skön söndag!
Tillbakablickskram

"Love at first bite"






Lite extra lyx måste man ju ha på en lördag!
"Love at first bite" ask med chokladpraliner och "Just can´t get enough" glasburk med gräddmandel, det är vad sambon och jag sitter och smaskar på just nu:) De fina förpackningarna med godis kommer från Lagerhaus, det är ju dessutom inredningsmässigt väldigt passande förpackningar för mig så jag tänkte faktiskt spara dem och fylla på dem med nytt godis att njuta av och samtidigt kunna njuta av den fina förpackningen igen.
I torsdags kom sambon hem med de finaste mörklila tulpaner, han säger att det är för att han vet hur mycket jag tycker om dem, men jag vet inte....i morse hade han nämligen helt plötsligt snittat om dem, bytt vatten och när jag fick dem så höll han en liten lektion om hur de ska skötas....herregud han informerade om saker jag inte hade en aning om!! Han är nu familjens "tulpanspecialist".

Önskar er alla fina en härlig lördagkväll!
Tulpan-godis-kram

Någonting riktigt spännande....




Tavelväggen i matrummet består mest av foton på familjen men där hänger även två bilder av Lisa Bengtssons fina taxmotiv "Tillsammans", bilderna kommer från Confident Living.
Lamporna över matbordet är från Åhléns.
Idag blir det en välbehövlig tripp till frissan för mig för att se om hon kan göra något åt min icke befintliga frisyr, det är så segt att spara till långt det händer ju liksom ingenting. Det sägs att håret växer 1cm på en månad, men det känns knappt som mitt hår har växt 1cm på sex månader, risken med detta är att jag tröttnar och helt enkelt klipper kort igen.

Och så är det ju fredag och då känns det lite extra lyxigt att få gå till frissan och bli ompysslad en stund i lugn och ro efter en ganska intensiv vecka. Och så känns det bra att snygga till sig något inför nästa vecka för då, då händer det någonting riktigt spännande.......

Trevlig fredag!
Fredagsfrissekram

Jäkligt snyggt!


Betongugglan har en vän till mig gjort.





Är det en bänk, en hylla, eller är det bara jäkligt snyggt! 
Jag har släpat in en stor gammal trästock eller tjock planka eller vad det nu kallas för, den fanns på övervåningen i uthuset och är troligtvis rester från när huset byggdes och är en bit takbalk som inte behövdes (hoppas jag annars rasar väl taket in). Jag har lagt tidningar som ben och placerat stocken uppe på, det blev en tjusig liten prydnadshylla av rejält naturmaterial. 
Ja, jag tycker i alla fall det blev jäkligt snyggt och perfekt plats för mina tegelpannor!

Önskar alla en bra dag!
Trästockskram

Resultatet av helgens rännande...





Så här blev resultatet av helgens rännande med några tapetrester. Jag hade inte så mycket kvar av tapeten så efter lite funderande så blev tapeten uppsatt i form av en ruta på väggen. Detta är tjejernas del av vårt kontor/lekrum, här har dom sitt skrivbord och sin lilla tv. På tapetrutan satte jag upp några ramar, jag har fått i bilder i en del av dem  och ett par av deras teckningar. Nu får vi se hur länge tapetrutan blir kvar....ända tills jag kommer rännande med nästa tapetrester kanske:)

Trevlig kväll alla fina läsare!
Tapetrutekram

Doptavla



Doptavla levererad och klar.

Vitt vitt vitt, snart är allt täckt av vit snö. Det verkar aldrig sluta...igår kväll var det värsta snöstormen när jag körde hem från jobbet, man såg knappt vägen vilket var lite otäckt. Och det snöar på lika mycket idag, fast ändå så hör jag fåglarna kvittra och sjunga högt utanför fönstret, troligtvis är det så att de skriker efter våren.

Jag har till och från ganska länge haft mycket hjärtklappning, för någon vecka sedan fick jag det när jag gått och lagt mig, hjärtat slog så hårda och snabba slag att jag tyckte det började surra i hela mig och jag domnade av vilket kändes väldigt obehagligt och bestämde mig för att jag måste ta tag i det. Så idag äntligen har jag varit hos läkaren och kollat blodtrycket och tömt mig på fyra rör blod, nu är det bara att avvakta på provsvaren och hoppas att allt ser bra ut. Efter lite blodförlust och en jobbig hemfärd i snöstorm är jag ganska trött och ska nu äta något och vila en stund innan det är dags för lite jobb.

Sköt om er där ute i snöstormen och....
kör försiktigt!!
♥klappkram

Helt plötsligt





Det är svårt att låta gamla tapetrester ligga, jag springer gärna runt med dem och se vad jag kan sätta dem. I helgen drog jag helt plötsligt igång med att måla och tapetsera i lekrummet/kontoret. Tapetsnutten jag hittade räckte inte ända från tak till golv, och två våder tycker jag blir lite för smalt som fond. Så för att få ihop till tre våder i bredd så blev det en ruta av tapeten på väggen, hur det här experimentet blev kommer ni att få se när projektet är helt klart.

Ni tänker kanske att det är rena galenskapen som jag ränner runt med färgburken och penseln eller tapeterna och limhinken eller vad det än kan vara jag har i högsta hugg...för nånting är det ju nästan jämt. Och ja, lite galenskap är det nog allt, men jag kan helt enkelt inte låta bli....jag blir aldrig färdig!

Ha det gott allihopa!
Galenkram

Bestämde mig till slut





Jag var på väg att avbeställa då de aldrig verkade komma men bestämde mig till slut för att vänta....
och nu är de nya stolarna på plats och jag är så himla nöjd med dem, som ni vet så var jag ju mindre nöjd med de vita barpallarna eftersom de var turkosa. Jag beställde både stolarna och pallarna från Reforma STHLM, jag beställde i november och fick dem nu, det tycker jag är lite väl lång leveranstid plus att det då var fel färg på pallarna. Lite besvikelse och irritation har det blivit men det verkar lösa sig ändå, jag säger inget illa om Reforma STHLM utan det hela handlar kanske bara om min vanliga otur;) De turkosa pallarna får åka tillbaka, jag kommer kanske inte att beställa därifrån fler gånger men jag måste säga att jag är väldigt nöjd med matstolarna, riktigt fina är de. Nya barpallar får jag hitta någon annanstans. 

Önskar er en trevlig kväll!
Stolkram

Bröllopstavla



Bröllopspresent....
Ska du på bröllop? Vill du vara den som troligtvis ger den mest unika, personliga och annorlunda bröllopspresenten, kanske är det en sån här handtextad bröllopstavla du ska ge till bröllopsparet. Ett minne av den stora dagen med namn, datum och vad man mer vill ha med, tex.plats, kyrka. En vacker dikt/text som kanske är passande eller personlig och betydande för paret.

Det finns en ny flik uppe på sidan som heter Beställa Bröllopstavla där du hittar mer information.

Hoppas ni får en fin start på veckan!
Bröllopskram

Känns lyxigt




Lördag och så skönt med helg!
 Att ha hela familjen hemma, hyffsat pigga och krya, bara en så sak känns lyxigt numera.
Den långa brädan med familjens namn på har jag gjort själv och satt upp över valvet mellan matrummet och vardagsrummet.

Önskar er alla en trevlig helg!
Familjekram

alla hjärtans♥dag






Eftersom jag knappt hann träffa mina små hjärtan igår så  firar vi alla hjärtans♥dag idag istället!
En rosa prinsessbakelse till mina små damer som så passande har klätt sig i sina prinsessklänningar idag, och så några alldeles nybakade chocolate chip cookies.

Receptet på chocolate chip cookies är från Leilas bok "a piece of cake"
Recept:
125g smör
1dl råsocker
1 ägg
11/2 dl mjöl
1/2dl havregryn
1/2tsk bakpulver
1/4tsk salt
100g mörk 70% choklad
skal av lime

Gör så här:
Vispa smör och råsocker krämigt rör i ägget. Blanda mjöl, havregryn, bakpulver och salt rör ner i smeten. Hacka chokladen grovt (jag tog mjölkchoklad istället för mörk kvalitetschoklad och så hoppade jag över limen) blanda ner chokladen i smeten. Forma degen till en rulle och rulle in i bakplåtspapper, lägg den i frysen  i ca.30minuter. Sätt ugnen på 180 grader. Skiva rullen i 1cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca.10minuter.

Jag skivade inte upp hela rullen och gräddade, utan sparade en bit att ha i frysen. Perfekt att ta upp och snabbt fixa ett par nybakade kakor när man blir sugen eller får besök:)

Nu önskar alla vi prinsessor (stora som små) hos Vita Hemligheter en riktigt fin fredag!
Prinsesskram