Helgens loppisfynd






Ikväll får ni se helgens loppisfynd!
Jag köpte tre ramar, två av dem var gamla medans den svarta var nytillverkad men ändock ett fynd.
Och så hittade jag en gammal skolplansch i väldigt fint skick. Ramarna har jag redan lite planer för men den gamla planschen vet i 17 vart jag ska ha.
Men jag ser aldrig själva placeringsproblemen som något shoppinghinder:)
 Inte när man springer på de rätta fynden och jag är väldigt nöjd med planschen så den ska jag nog kunna klämma in i något hörn! 

Åhh...hej å hå....denna veckan kör jag mina "träningspass" varje kväll, det vill säga "uppassningspass".
Det här infaller var 4:e vecka när min sambo jobbar kvällar. Då springer jag som en galning här hemma och passar upp på mina små "prinsessor". Och det vill jag lova att det här är två "prinsessor" som verkligen kör slut på en, den fina sorten som har många krav och mycket bus:)
Så är de ju 2 mot 1!!

Trevlig kväll å hå å hej på er!
Loppiskram!

&....om ni bara visste vad alla era kommentarer värmer, och så glad jag blir att ni kikar in hos mig!

Nu är det dags...





Ja nu huttras det när man kommer ner på morgonen det är ruggigt och kallt....så nu är det dags att börja tända ljus lite här å var:)
Det blir härlig morgonstämning som ger lite värme och så en smygstart på julkänslan.
Jag börjar verkligen se fram emot julen, det är väl egentligen det man bara går och väntar på nu. Börja göra julgodis, lyssna på julmusik, pynta, slå in paket, dricka offantliga mängder glögg....och så måste jag varje jul titta på filmen "Tomten är far till alla barnen",
 -och det kan man ge sig faan på att den är lika bra varje år!

Finfin dag önskar jag Er!
Dags för...kram!

&.....Nu har jag endast två uppsättningar ADVENTSLÅDOR kvar, så hör av er om ni är intresserade så jag i så fall kan börja färdigställa dem. Klicka på rosa länken här ovan eller gå in under fliken "Jul" så hittar du dem.

Äppelröda kinder!

Hylla hängande i taket i köket.


Men hur lång blev inte den här dagen.....
känns ungefär som 240 timmar och än är den inte över!
Vi startade dagen med frukost hemma hos mormor (min mamma), efter det gav vi oss iväg på loppis där några få fynd gjordes. Sen blev det ett par timmar på Ikea där vi åt mat...liksom resten av Kalmars befolkning....tråååångt!
Och så hem till mormor igen där vi slappade resten av dagen, vi orkade inte göra ett endaste dugg till och det visade sig inte vara så konstigt eftersom min mamma slängde in det ena vedträt efter det andra i kaminen. Till slut gick vi runt i typ 30grader med äppelröda kinder och kokade i ett syrefattigt hus...lustigt att man håller på att somna stående rätt upp å ner!

Flämt.....skönt att komma hem och få lite frisk luft å klarna till i knoppen:)

Härlig söndagkväll på er alla goa glada!
Äppelrödkram!


Dagen efter!

Ingen hjälpreda?


Jo men där är hon ju!


Ahhh...men mamma!



Den där dagen...dagen efter allt det trevliga!
Ja, den innebär ju oftast en massa disk och plock, plock, plock....men så innebär den ju också rester!
Härligt goda, flåttiga, onödiga och smaskiga rester:)
Men vilken tur att jag har en sån toppenhjälpreda, som gör livet såå mycket enklare...eller ja, fullt av frågor i alla fall, och så lite fler frågor, och ytterligare några frågor.

I morgon ska vi på loppis, vilket var väldigt länge sen och jag hoppas på lite fina fynd!

Önskar Er en riktigt fin lördagkväll!
Dagenefterkram!


Dukning







Här ser ni gårkvällens dukning till tjejmiddagen.
Vit loppisfyndad linneduk, som jag strök i nästan 1timme för att sen lägga på den skrynklig....-roligare kan man ju ha!
Ljusen på bordet har jag satt i gamla loppisflaskor och värmeljusen i glasburkar. De vita trälådorna är mina egengjorda och är precis likadana som Adventslådorna fast ännu utan siffror. Jag har placerat små dricksglas i dem och som jag satt rosorna i tillsammans med gröna slingerväxter som jag var ute och slet upp ur rabatten:) Lådorna kan användas till väldigt mycket!
Tallrikarna jag dukat med är ett arv från min gammelfarmor Vera.
En väldigt enkel dukning där jag använt mig av loppisfynd och egentillverkat
-Enkla ting...Tjingeling!

Efter en lång dag igår och en något senare kväll än vanligt så är jag allt lite sleten idag....gäääääsp!
Sambon jobbar hela helgen så det var bara å upp å hoppa med tuppen (barnen). Nu går jag runt här hemma som ett kolli med två superaktiva och pigga barn!

Härlig lördag önskar jag Er!
Gääsp..kram...gääääsp!

&....gå gärna in och tyck till om vårt hem på Hemmakanalen.se, gilla, klicka på stjärnorna...-ja vad ni vill!
Vita Hemligheter finns också på Facebook gå gärna in och gilla! Ska försöka lista ut hur man får till en "Gillaruta" på bloggen, men erkänner att jag inte är så duktig på Facebook.

Och så piffar jag....




-Jag springer, jag vispar, jag silar, jag hackar, jag skär, jag steker, jag gräddar, jag marinerar, jag kryddar.......Och så piffar jag så klart!!
Nya gardiner har slängts upp i vardagsrummet och dra på trissor....de köptes i Ullared. Visst är de fina, men jag har varit utan gardiner ett tag nu så det känns lite ovant. Jag tycker fönster är fina som de är och att gardiner inte alltid behövs, men nu får de hänga.

Ja som ni förstår så jobbar jag med kvällens meny...puhh, å det vill inte säga lite. Jag har redan upptäckt saker som jag glömt köpa och måste skicka sambon att handla, som...thank god är ledig idag...annars kanske det hade blivit inbakad Ella till varmrätt;)

Nu måste jag fortsätta...-springa, vispa, sila,hacka, skära, steka, grädda, marinera, krydda.....Och så piffa lite till!

Bästa fredagen på Er!
Piffkram!

&......idag skriver man om mig HÄR hos Systrarna Karlsson:)


För upptagen för att blogga!





Ibland hinner man inte med allt allt allt.....och sen när blev bloggandet det nästan viktigaste att göra på dagen?
- Jo ända sen jag började med det!
Jag tycker det är så roligt...att få uttrycka mig i bilder och ord, jag är väldigt glad att jag började med det. "Beroende" av att få trycka på publiceraknappen:)
Idag har jag dock varit för upptagen för att blogga, därav ett sent publiceringtryck.....Aaaaaaaaahhhh, what a rush!

Imorgon har jag tjejmiddag här hemma så idag har jag planerat menyn och varit och handlat. Och jag slår så klart till på stort med fördrink, förrätt, varmrätt och dessert. Jag brukar kalla min kära sambo för "Mr Overdriver" då han gärna överdriver när han berättar något, men nu tar jag på mig titeln "Mrs Overdriver":)
Vi skulle ju också kunna dra slutsatsen att jag kan vara ännu mer upptagen i morgon!

Boken "Julens godsaker" med Mia Öhrns bästa julrecept "trillade" ner i kundvagnen, det är ju lustigt att det alltid ska "trilla" ner något oplanerat i vagnen när man handlar;) Men vilken tur för glöggcheesecake tycker jag låter väldigt spännande.

Önskar Er en trevlig torsdagkväll!
Publiceringskram! 
Aaaaaahhhh, what a rush!
 
&......i morgon är sista dagen att beställa Tegelpannor till jul!

My Ass!


Skylt i plåt från Ullared "Come in we´re open"
14kr!


Idag har vi en dag i "hemmets lugna vrå" - My Ass!
Inget lugn i det här hemmet inte....tjejerna har bråkat om precis allt, konstigt att de måste ha exakt samma leksak hela tiden! Lekrummet är ju fullt av leksaker som gott borde räcka till de båda.
Mig har de sysselatt genom att jag fått agera medlare och göra tappra försök att bryta deras gräl. Däremellan har jag jagat Ella som klättrar överallt....tittar ni noga på mittenbilden så ser ni Ella vid matbordet.
Och Ja mycket riktigt hon är på väg upp på bordet.....därav den sista suddiga bilden, då jag tar kortet samtidigt som jag tar språnget in i matrummet för att lyfta ner henne från bordet.

Visst är det festligt att dansa på bordet, det har jag också gjort några gånger på angenäma tillställningar....men tycker nog att Ella får vänta lite till med detta:) 

För att avbryta syskongräl och Ellajakt gick vi ut. Jaha ja....Ella tog första bästa chans och slevade i sig en stor spade geggig sand....idag igen!

Nu sover Lilla Ella (trött efter klättring och mätt av sand)
- Ååååå...är de inte ljuvliga när de sover;)

Ha det bäst alla ni som kikar in!
Sandkram!

Här samlas vi!


Ikväll vill jag tipsa om en ganska ny samlingsplats för oss med inredningsbloggar.
Här kan man finnas med och synas med sin blogg, samt förmedla något i ett inlägg på sidan:)

Kort och koncist,
snabbt å lätt färdigbrett!

Önskar er en trevlig kväll!
Samlingskram!

&....jag måste tyvärr meddela att jag inte kan kommentera hos vissa av er, vet inte varför. Jag kan inte välja något alternativ att kommentera som , inte ens anonym.

Kanin i soffan




Mitt lunchsällskap idag...en kanin i soffan!
Mina små tjejer är idag hos dagmamman och när jag lämnade och gick därifrån var jag riktigt ledsen. Jag fick så  tråkiga nyheter att jag har en knut i magen....eventuellt så kommer vår underbara dagmamma som mina barn älskar så oerhört mycket inte att finnas kvar, under omständigheter som kommunen bestämt, grundat på pengar såklart.
Om det blir fallet kommer det bli som att börja om från början med båda två och det kommer bli jobbigast för Phoebe...det gör ont i mig. Jag är både arg och ledsen!

Och återigen ställer jag mig frågan
-När ska turen vända? Är det inte bra snart med all skit!
Men som alltid...bara bita ihop, se ljuset i tunneln och hoppas att allt löser sig.

Men det är jobbigt när allt går mot en, och det går tyvärr ut lite över bloggandet då jag har svårt att finna inspirationen och glädjen. Jag vill att glädjen och humorn jag oftast har ska lysa i mina inlägg. Jag vill att ni ska bli glada och känna inspiration i det ni läser....just nu är det svårt.

Jag har i alla fall haft ångan uppe idag och röjt lite i trädgården och på altanen, ställt undan möbler och kastat gamla blommor. Så kom jag in och åt min lunch tillsammans med kaninen som Ella lämnat till mig i soffan:)

Sköt om er och ta vara på tiden!
Kaninkram!


Rustade för vintern...





Lite vant- och mösskoll så vi vet att vi är rustade för vintern.
"Lilla E" tyckte såklart det var extra kul att prova, särskilt alla andras något för stora mössor. Ibland krävs det inte mycket för att roa:)
Vantar fick vi ihop en stor hög med och det behövs för det brukar bli många ombyten och gå åt några varje år då...
- Några försvinner
- De blir blöta
- Blir smutsiga
- Går sönder
- För knöliga att ta på, så mamma tappar tålamodet och ger upp
- Vissa kliar
- Sitter inte bra

Idag har vi väldigt grått och mulet här, har aldrig blivit riktigt ljust ute. Det blir mörkare för varje dag och det märks att vi närmar oss vintertid.

Önskar Er en bra start på veckan!
Mösskram!


Aslutade vår helg






Idag har känts som en låång dag...vilket ju både är bra och dåligt. Söndagar kan jag tycka är lite sega då jag oftast inte tar mig för något, vilket man kanske inte ska på söndagar heller men jag blir ju så rastlös!
Det är skönt med slappa söndagar men samtidigt segt....men varför gör man söndag till söndag då? Kan man inte bara låtsas att det är tisdag:)
-Nu har jag helt tappat tråden!

Egentligen ville jag bara säga att vi haft en toppenhelg, jag hoppas ni haft detsamma.
Vi avslutade vår helg med en båbärspaj och blev blåa om läpparna....Ella ropade -Meeja, meeja och pekade med stora ögon på pajen. Och det är klart, det måste varit en stor förbättring än sanden blandad med regnvatten hon provsmakade ute i sandlådan på förmiddagen.
Sen är jag väldigt för att man vågar provsmaka...fast med vissa begränsningar!

Fortsatt trevlig slapparsöndag!
Helgkram!


Bästa lördagen!

-Vänta mamma, det är något smuts på linsen...jag kan ta bort det!

En superkonsentrerad Ella med Nasse visar sina moves!

"Plåstertjejen"


Vilken lördag....bästa lördagen på länge!
Fastän jag har dammat, putsat och fejat här hemma idag så har jag och mina små dammtroll gjort det samtidigt som vi dansat som galningar, skrattat och tramsat:)
Och man kan inte bli annat än galet skuttig och full av glädje när man lyssnar på 
 med Jack Johnsson, låten är från filmen Curious George (Nicke nyfiken)
Med datorn på skänken och högtalarna inkopplade så har Jack Johnssons röst via Grooveshark fått oss att svänga på höfterna hela dagen!
Klicka på länken och lyssna så får ni se att ni snart sitter och ler och gungar till musiken!!

Nu önskar vi Er en skön lördagkväll!
Skutt å danskram!

&....tack alla goa ni som kikar in...ni breddar mitt leende ännu mer:)