Livet leker lite extra idag!





Bilder från köket.

Solen skiner, det är plusgrader, snön smällter och gräsmattan börjar synas, sen att hela vår infart numera är en stooor pool eller kanske snarare en insjö gör ingenting. För solen, plusgraderna och synen av en grön gräsmatta får mig att le, att ta ett par schyssta danssteg, att sjunga några falska toner....allt i längtan efter våren!
Livet leker lite extra idag!

Mugghållaren som jag har på bänken kommer från Holmbytorp och för er som var sugna på en sådan så finns de nu i lager igen, då jag var så fräck och norpade den sista;)
Tapeten i köket är en Midbec från kartan "Isabelle" 127630, köpt hos Curts Färg i Nybro. 

Bästa torsdagen till er!
Livet leker-kram

Och så kunde jag inte sluta...

  



Jag har aldrig varit den som läst en massa böcker inte varit min "kopp te" liksom. Nä jag läser inredningstidningar såklart, och det var precis det jag köpte mig en, när pocketboken "Tusenskönor" av Kristina Ohlsson medföljde. Ja den kan jag väl ge till någon, tänkte jag. Men av någon anledning så öppnade jag den och började läsa....och så kunde jag inte sluta och plötsligt hade jag läst ut den, riktigt bra var den! Och poff så landade två böcker till här hemma då jag kände att jag måste läsa fler av hennes böcker och har nu börjat på "Askungar", har inte kommit så långt i den ännu men "Tusenskönor" var spännande från början till slut.

Själv har jag landat med båda fötterna hemma igen efter min lilla tripp till Stockholm och en intensiv färgutbildning. Jag flög med Kalmarflyg och åkte från Kalmar till Bromma, vilket är otroligt smidigt, enkelt och snabbt däremot vet jag inte om jag någonsin kommer att vänja mig vid att flyga. Det underlättar att personalen är så förstående och duktiga och jag tackar verkligen flygvärdinnorna på Kalmarflyg som är helt fantastiska!

Ha det gott!
Flygkram

&...så himla roligt att det är över 500 gillare på Vita Hemligheters Facebooksida

Shoppa med 20% rabatt!





Då var måndagen här igen!
Jag flyger till Stockholm men ger er mina fina läsare chansen att flyga in i webbutiken Tidlösa Ting och shoppa med 20% rabatt. Ange koden: EMMA i kassan så tar ni del av rabatten.
(Erbjudandet gäller till och med lördag den 2/2-2013, gäller på hela sortimentet ej presentkort)
Klicka HÄR så kommer du direkt till butiken.

Önskar er en fin måndag och en bra start på veckan!
Rabattkram

Till Stockholm





Underbar vit kruka formad som en pumpa hittade jag på ICA, perfekt till tulpanerna.

Sköna söndag....men ändå ganska mycket att göra.
Imorgon åker jag till Stockholm för en färgutbildning och blir borta i två dagar, jag känner idag en oro i magen över flygresan som jag inte gillar nått vidare. Då är det ju bra att jag har mycket att stå i idag så jag slipper grubbla så mycket på flygresan. Några tegelpannor ska hinna skickas, försöka svara på några mejl och så måste jag ju rota runt i garderoben och se vad "Lilla lantisen" ska packa inför resan till stora staden.
Så måste jag ju krama mina små busungar hårt och länge så det räcker för två hela dagar!

Vad tycker ni om att flyga?

Skön söndag på er!
Flygkram

Big Ben is back!



 
Fredag igen och "Big Ben" is back!
Nu har äntligen mitt stora stiliga svarta golvur flyttat in i matrummet igen, dock inget "äkta" golvur men jävligt snygg är han ändå ståtlige Ben. Klart som korvspad att man kan måla ett golvur kålsvart, lika klart som att man kan plocka med sig en stor pinne in ifrån skogen och lägga på matbordet, precis lika klart som det är att sätta upp såna här på väggen i vardagsrummet.
 
Kul att så många kikar in här och jag önskar er alla fina besökare en kanonfredag!
BigBenkram
 
&...jag får en hel del mejl och jag tackar såååå för era fina ord, jag svarar på era mejl så fort jag kan!

Ett litet tips...






Idag ska jag bjuda på ett litet tips...eller som jag ser det ett ganska hett tips!
Vissa kanske tycker det är lite underligt att ha två verkstadslampor  hängande i matrummet, men jag tycker de är riktigt coola. Dessa lampor kan man hitta i en del nätbutiker och de som jag hittat där ligger runt 500-lappen/st. Jag knöt ihop mina och hängde dem över vitrinskåpet, men jag skulle kunna tänka mig att ha dem som sänglampor eller över min arbetsplats/skrivbord. Tuffa sladdlampor i industristil, fast jag tycker faktiskt att de kan passa till nästan vilken stil som helst och krydda till det med sin coola images.
Tro nu inte att jag köpt dessa för 500kr/st....nepp! Clas ohlson för 99kr/st, det tycker jag är ett bra tips för er som vill ha en sån här och inte måste ha en speciell Design.
Det har även tillkommit en svart noshörning bland alla korten på tavelväggen den kommer från TGR och kostade 30kr.

Fortsatt bra dag på er!
Lampkram

Flash Up





Bild från Confidentliving.se

Bild från Confidentliving.se

Bild från Confidentliving.se

Dessa skor....på bordet ser ni några av mina och som ni ser så är jag väldigt förtjust i spetsiga skor, ju spetsigare desto bättre, släng fram ett par myggjagare framför ögonen på mig och jag smälter:) Jag har mina liggande i lådor i garderoben, men egentligen är ett par riktigt snygga skor faktiskt en prydnad och till och med en inredningsdetalj i hemmet!
Kolla i de här otroligt tuffa skohållarna Flash Up, de här gillar jag verkligen....lättplacerade, passar i vilket rum som helst, snygga, praktiska. Skorna blir i princip ett konstverk, ett konstverk som du kan plocka ner och använda.
Flash Up är en helt ny och Dansk Design och än så länge så finns de endast här.

Nu vill jag "Flasha" mina skor!!

Önskar en härlig onsdag!
FlashUpkram

Uppskattad doppresent



Doptavlorna är populära och är de tegelpannor jag gör mest av. Jag har fått höra av er som hört av er efteråt att det är en väldigt uppskattad doppresent, det glädjer mig.

Jag har varit tvungen att undvika att sitta vid datorn idag då jag fått nackspärr...blääääää....och har ruskigt ont i nacken och en smärta som strålar ner mot ena axeln. Det är ansträngande att sitta vid datorn att skriva då man utan att tänka på det spänner sig lite. Därav detta något korta inlägg.

Trevlig kväll!
Nackspärrskram

Smördegsknyten/pajer







På schemat,
En lugn söndag.

På bänken,
Bakning på gå gång med äppel och mandarinklyftor.

På hyllorna i köket,
Finaste kaffeburken i porslin från Soluppgången. Klocka från Hjärterum.

På bordet,
Resultatet av bakningen, smördegsknyten/pajer med äppel och mandariner.
Enkla små frasiga pajer men lyxigt goda. Recept har jag inget då jag tog vad jag hade och gjorde som jag ville....men så här gjorde jag:
Jag skivade äppelhalvor i tunna skivor och stekte tillsammans med mandarinklyftor i smör och farinsocker tills äpplena blivit lite mjuka. Kavlade ut smördegsplattorna och la äppelblandningen i mitten på dem, klickade över lite aprikosmarmelad och mandelspån. Jag vek upp kanterna något på smördegen och grädde dem sen i ugnen tills de fått fin färg och blivit frasiga. Serverade med tjock vaniljsås.
Smaskens vill jag lova!

Hoppas ni har en härlig söndag!
Smördegskram

Trevlig fredag!




Sköna fredag....

Pulkabacken avklarad
Pannkakor uppätna
Kaffet nere

Nu...
Bad

Ikväll...
Kalas

Trevlig fredag!
Fredagskram

Sovit fyra timmar....




Inatt har jag sovit fyra timmar...först kunde jag inte somna på grund av att det snurrade i huvudet efter kamerakursen  i går kväll, kände mig alldeles grötig i skallen av information. Gick därifrån och insåg att jag kan ju ingenting om fotografering utan har massor att lära. Kunskapen jag besitter nu känns mer begränsad till: det här är en kamera, en kameraväska, linsskydd, och där har du avtryckaren.....hahahaha...sen är jag grön! När jag väl började slumra till så vaknade Ella och var gnällig och ledsen och kunde inte somna, till slut fick hon ligga hos mig vilket innebar att vi då var fyra stycken som skulle trängas i vår säng. Låg stel som en pinne på en yta på 10cm till klockan 02:45 då jag hörde att hon somnat och kunde lägga tillbaka henne i sin säng. Så idag känner jag mig både grötig, bakis å groggy på grund av för lite sömn....ahhh...lite kaffe en "berocca boost" sen är det bara att åka och jobba!

Trevlig dag på er!
Grötkram

"Act surpriced"!!





Denna fina urna som är "Rif Design" fick jag i julklapp. Jag valde den, köpte den, slog in den och överräckte den till sambon och sa till honom, det här kan du ge mig i julklapp. Vi beslutade för några år sedan att det är bättre vi köper något vi vet vi vill ha, slår in det från varandra och sen "act surpriced"!! Jag är nöjd med min urna och han är nöjd i sina nya kläder:)
Nu är vintern tillbaka igen med massor av snö och hela -13grader....burrrrr, jag vet inte om jag uppskattar det så rysligt mycket.

I eftermiddag börjar den foto/kamera-utbildning jag ska gå på, det ska bli riktigt spännande och intressant och framförallt hoppas jag kunna lära mig mycket mycket mer om fotografering och vad man kan göra med kameran för att ta bättre bilder. Min Nikon kanske lurar på någon spännande och bra funktion som jag inte har en aning om.

Önskar en bra dag i kylan!
Fotokram

Vägvisare...






Ett par månader innan jul fick jag uppdraget att göra skyltar till ålderdomshemmet i grannsamhället. Den stora skylten skulle funka som en Vägvisare till de olika avdelningarna mm. De andra skulle vara skyltar att sätta över dörrarna till olika rum. Det var ett riktigt roligt uppdrag och väldigt kul att bli tillfrågad att göra dessa skyltar.

När skyltarna var klara och jag gick runt med dem här hemma och såg ut som en demonstrant så kände jag att man faktiskt skulle kunna ha en sån här "Vägvisare" här hemma, inte med samma text på såklart, utan med andra ord som namn, de olika rummen i huset eller bara bra ord som, Kärlek, Happy, Enjoy, Home mfl. Kanske får det bli en "Vägvisare" till sommaren när det är lite lättare att vara ute och såga, nu måste man ju först "såga" sig igenom all snö för att ens ta sig till verkstan.

Fin dag på er!
Skyltkram