S som i skåp...





Randig skål från Åhléns, kudde "you are awesome" också från Åhléns, rutmönstrad kudde från Ica.

Jag får ganska många frågor om vart jag köpt skåpet som hänger på väggen i vardagsrummet, men saken är den att jag inte har köpt det utan hittade det i källaren när vi flyttade in i vårt hus så indirekt kan man ju säga att jag köpt det men jag kan tyvärr inte säga vart man kan få tag på fler. Jag tror att det kan vara en överdel till ett gammalt skåp som säkert funnits i huset förr, jag har målat det vitt utvändigt men bevarade originalfärgen på insidan av dörren SE HÄR, och visst är det gamla låset fint.
S:et som sitter på skåpet är en laminerad bild som jag faktiskt hittat bland en massa bråte när jag rensade i vår nya butikslokal, jag såg såklart direkt möjligheter med S:et:) Jag har gått och tänkt att jag skulle måla något själv på utsidan av dörren t,ex en trollslända eller nåt men bokstaven blev bra tycker jag så den får hänga där ett tag.

Det har blivit mycket jobb de senaste dagarna och jag har varit helt slut på kvällarna. Det var mycket som skulle färdigställas dagarna innan vi öppnade vår färg/tapetbutik Curts Färg i den nya lokalen, därefter blev det invigning och extraöppet över hela helgen med fina erbjudande, det har verkligen varit fullt upp men oj så roligt!

Önskar er en riktigt skön måndagkväll!
Skåpskram

Miljöer







Då var det dags att öppna den "nya" butiken!
Här ser ni några av alla de miljöer jag tapetserat och stylat, nästan alla prylar och möbler har jag plockat från mitt egna hem, skruvat ner saker från väggarna så en dag när sambon kom hem var det helt tomt och kalt, men vad gör man inte...skönt att få det lite luftigare här hemma;)

Bästa dagen till er!
Miljökram

Vissa har det bra minsann!





Vissa har det bra minsann!
Torsten ligger i soffan och drar värsta timmerstockarna. En annan har inte tid att vara trött, jag var hemma vid 20.30 igår efter en lång dag av tapetsering och som vanligt hade jag ju håret fullt med lim, hur det går till har jag faktiskt ingen aning om. Hela jag var så trött men kunde ändå inte somna, det snurrade tapeter, inredning, skyltning och en himla massa mer i huvudet. Idag är sista dagen innan vi öppnar butiken men det är fortfarande mycket kvar!!....och jag tycker att jag hör Torstens timmerstockar formulera meningen, "Couldn´t care less"

Ha det gott allihopa!
Torstenkram 

En rolig dag!





Idag är det tapetsering som gäller hela dagen lång i den nya butiken, jag älskar ju att tapetsera så det kommer bli en rolig dag....sketaskoj helt enkelt!

Jag har satt in en tapetbit med björkar på i en ram. Tapeten som tyvärr utgått är från DecorMaison ur kartan Woodland. Kanske har man lite tapetbitar som blivit över eller känner någon som har några bitar över, så är detta ett väldigt lätt och roligt sätt att göra tavlor på och lätt att byta ut och förnya efter humör, säsong eller trend.
Ett tips är att gå till sin lokala färg/tapetbutik och fråga vad de gör med alla utgångna kartor, om de bara kastar dem kanske ni kan få någon. Jag återanvänder de flesta av våra utgångna kartor, jag har gett dagmamman ett par stycken som barnen kan klippa och rita i, och så har jag några här hemma som vi pysslar med, man kan hitta på massor med tapetbitar.....som tavlor till exempel.

Önskar er alla finingar en härlig dag!
Tapetkram

Fler tapettips kan du se HÄRHÄR och HÄR.

Sätta färg på tillvaron!








Måndag ljuva måndag!
En måndag med massor att göra inför en fullspäckad och hejdundrade spännande vecka, vi öppnar den "nya" butiken på torsdag, vårt familjeföretag Curts Färg i Nybro där jag jobbar är just nu i full gång med att flytta till ny lokal. Det är både spännande och skrämmande, det är fortfarande mycket kvar att göra och även om kanske inte allt har gått helt smärtfritt så kommer vi att bli den butik som hjälper er att sätta färg på tillvaron och vardagen! 
Jag jobbar där tillsammans med min mamma och mina två mostrar som har lång erfarenhet inom branschen, det var min morfar Curt som grundade företaget. Vi är alla kunniga och duktiga på olika saker, vare sig det gäller att måla om ditt hus, möbel, välja tapeter eller inreda ditt hem.
Idag ska jag planera och handla lite till stylingen av alla de olika miljöerna som ska finnas i butiken, jag lovar det kommer vara värt resan att hälsa på oss.

Det är viktigt att sätta färg på tillvaron och här hemma gör jag det genom mina färgglada stora ljusstakar/hållare i trä som jag själv målat i vitt, turkost och den minsta i grönt. Målade alla vita först och sen ett par lager i olika nyanser av de respektive färgerna, sedan raspade och slipade jag dem grovt för ett riktigt slitet resultat. De blir en härlig färgklick på matbordet, och även om jag har mycket vitt och svart så tycker jag om en och annan färgklick i lagom mängd.

Trevlig måndag!
Färgkram

Fin fredag!



Nu kör vi underbara ljuvliga fredag....

Låt ingenting stå i vägen för varje dags lycka, ert liv och era drömmar, alla liv är viktiga och varje lite dröm betyder något.

Önskar er alla en riktigt fin fredag!
Fredagskram

Cool uggla



Vill du också ha en sån här cool uggla i betong! 
Det är en vän till mig som gör dessa, hon har nu endast tre stycken kvar. De är ca.11cm höga och 14cm breda och de kostar 100kr/st exkl.frakt. De är helt i betong så man kan även ha dem ute om man vill. Den som är intresserad kan höra av sig till mig på: emmasverkstad@gmail.com så återkommer jag med mer information.

Slutugglat....håhåhå...
håll i hatten för det blåser idag!
Ugglakram

Trender, inredning och tapeter





Igår blev jag intervjuad för en tidning och en av frågorna jag fick var vad det är för kommande trender som gäller. Jag svarade bland annat att trä och naturmaterial fortsätter vara populärt både när det gäller inredning och tapeter, och så kommer koppar, brons och mässing komma mer och mer.
Så stannade jag på hemvägen och köpte Plaza Interiör, tänkte att det är bäst att jag hänger med å håller mig uppdaterad nu då om jag ska uttala mig om såna här saker. När jag kom hem började jag bläddra lite snabbt i den och fick upp sidan "Det allra senaste"....och där stod det koppar och trä....ja precis, jag sa ju det! Vad skönt det är att ibland få klappa sig själv på axeln och känna sig nöjd, mumla för sig själv med ett gottigt leende i nyllet, "I told you soo, I know my stuff!"
Däremot vet jag inte riktigt om jag är lika nöjd över fotograferingen, "Retuschera"...viskade jag till fotografen innan de åkte, han skrattade lite åt mig. Jag undrar vad han menade med det....att det inte hjälper eller;)

Sköt om er alla fina!
Trendkram

Sista dagen!



Idag är det alltså sista dagen att beställa tegelpanna av mig, sen gör jag uppehåll och lägger min verksamhet åt sidan på obestämd tid. Jag kommer fortsätta visa bilder på tegelpannor här på sidan, det är bara det att man just då inte kan beställa någon. Men jag hoppas att ni alla hänger kvar och fortsätter följa mig, min familj och vårt hem i mitt ständiga kaos av inredning, tapeter, barn och livets berg-och dalbana.

Vill också meddela att det är lite väntetid på era beställningar just nu, men jag jobbar på så gott jag kan och textar för glatta livet för att ni ska slippa vänta för länge.

Så vill jag tacka er alla som beställt tegelpannor av mig, för alla fina ord jag fått, återkommande beställningar, bilder som ni skickat för att visa vart ni placerat dem, jag tar det som ett gott betyg och det har varit så roligt och jag hoppas att jag en dag har möjligheten, tiden och orken att köra igång och tillverka mina tegelpannor igen:) 

Nu önskar jag er alla en fortsatt fin kväll!
Tegelpannekram

Vi ska flytta....




Jaha ni, idag ska vi åka och titta på ett hus, ett annat hus, ett eventuellt nytt hus!
Jag säger INTE ATT vi ska flytta.....men jag drömmer ofta om ett större hus för vår familj, vi är väldigt trångbodda idag och det känns som att vi hela tiden är inpå varandra att det vore skönt med lite mer spelrum för oss alla. Och nu är ett hus till salu på det ställe där vi egentligen ville bo när vi letade hus, men det var då....vi skulle gärna bo där nu med, men vi trivs ju väldigt bra där vi bor nu också och jag vet faktiskt inte hur jag skulle kunna lämna vårt hus nu.
Jag är väldigt kluven och försöker väga för och nackdelar men det är svårt när jag tittar på bilderna och vet hur mycket jag älskar vårt hus som vi själva format, och nära till dagmamma, skola.....men så är det ju det där med drömmen om ett större hus!

Det blir en spännande söndag för oss idag!
Ha det fint vänner!
Huskram

Något jag behöver tänka på...




Tegelpanna med texten: "Lev inte snabbare än din skyddsängel kan flyga"

Något som jag kanske har lite svårt för är att sakta ner, varva ner, ta´t lugnt.....det är verkligen något jag behöver tänka på och kanske till och med träna på. Just nu är det i och för sig ganska svårt att ta´t lugnt då det är så väldigt mycket på gång, både när det gäller att göra färdigt alla tegelpannor inför mitt avslut/uppehåll av verksamheten och även på jobbet där vi är i full gång med att flytta hela butiken

Men så länge man inte lever snabbare än sin skyddsängel så är det väl bara att köra på....problemet är ju bara att jag inte ser om min skyddsängel är efter, jämsides eller före mig!

Idag ska jag i alla fall ta mig en välbehövlig paus och åka och hälsa på en god vän som jag inte träffat på länge:)

Önskar er alla en ljuvlig fredag!
Skyddsängelkram

Sitta hemma i soffan och shoppa





Alla bilder är från Trademax 

Det blir mer att man handlar på nätet, både när det gäller inredningsprylar och möbler.  Det finns så otroligt många fina nätbutiker och att kunna sitta hemma i soffan och shoppa är ju  himla smidigt, att snabbt kunna jämföra priser, utbud och fraktkostnader som jag tycker är viktigt, jag tycker att man ska kunna beställa en mindre pryl utan att fraktkostnaden blir dubbelt så dyr mot vad själva prylen är, då blir det faktiskt så att jag avstår. Samtidigt så tycker jag om att gå i butiker i stan så man kan klämma och känna på varan innan man köper, men det är också en viss spänning med att köpa på nätet, väntan och spänningen över vad som komma skall.
För ett tag sedan köpte jag nya matstolar och det var faktiskt första gången jag handlat möbler via nätet, det är ju alltid en chansning med att inte ha sett varan först mer än på bild då det faktiskt kan skilja något på det i verkligheten, men det är å andra sidan väldigt bekvämt med att få det levererat hem till dörren.

I nätbutiken Trademax hittade jag många riktigt fina stolar, för mig är det kanske inte läge att köpa nya stolar till matrummet redan, men man behöver ju inte köpa stolar i set utan bara en och ha stående någonstans för att den helt enkelt är jäkligt snygg. Den svarta stolen gillar jag för att den ser ut som ett träd i ryggen och skulle vara fin vid mitt skrivbord. Den vita stolen skulle passa var som och den har dessutom lite snurrfunktion.

Oj oj oj så mycket fint det finns....
Större plånbok, ja tack!
Större hus, ja tack!

Trevlig dag, ja tack!
Ha det gott
Shoppingkram

Att förmedla något väldigt viktigt....




Ibland räcker det med bara några få ord för att förmedla något väldigt viktigt.....
"Ta vara på ditt liv för nu är din stund på jorden"

Hoppas ni har en riktigt bra dag!
Livskram

Plocka bort min lastpallshyllor






Linslusen Sigge har såklart klämt in sig på en bild och räcker ut tungan åt mig.

Jag funderar på att plocka bort mina lastpallshyllor eller så ska jag täckmåla dem vita, jag har inte riktigt bestämt mig ännu. Jag har funderat på att kanske sätta upp ett väggskåp där sambon kan ha sina fina whiskeyflaskor, men det får jag inte säga högt för då skruvar han ner hyllorna innan jag hunnit avsluta den meningen.
Ja vi får se men något ska jag nog hitta på.....ni vet, ombyte förnöjer!

Fin dag på er alla!
Lastpallskram